به گزارش خبرنگار مهر، چهاردهمین «جشن حافظ» شب گذشته پنجشنبه 22 خرداد ماه با حضور اهالی سینما، تلویزیون و موسیقی در تالار وزارت کشور برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که با یک ساعت و بیست دقیقه تاخیر در ساعت 20:25 دقیقه برگزار شد، بهاره کیان افشار بازیگر سینما و تلویزیون با خواندن متنی به حاضران خیرمقدم گفت.
علی معلم دبیر این جشن با تبریک ولادت حضرت صاحب زمان (عج) گفت: خوشحالم که پس از گذشت 3 سال، توانستیم چهاردهمین جشن حافظ را در شب تولد امام زمان (عج) برگزار کنیم. امشب اکثر دوستان هنرمند در این مراسم حضور دارند و از اینکه با قدم های خود بازگشت این جشن را مزین کردید سپاسگزارم.
وی با اشاره به این مطلب که سه سال است جشن حافظ برگزار نشده است، توضیح داد: با توجه به اینکه حجم بالایی از آثار سینمایی و تلویزیونی در این سه سال تولید شده اگر می خواستیم همه آثار را داوری کنیم، باید 180 فیلم سینمایی و 170 سریال را داوری می کردیم که این خود کار بسیار سختی بود. به همین دلیل تنها آثار تولید شده در سال های 91 و 92 داوری شد.
پس از صحبت های کوتاه معلم، رضا یزدانی غزلی از حضرت حافظ را برای اولین بار روی صحنه اجرا کرد.
پایتان را از روی ترمز بردارید
در ادامه مراسم، کلیپی با مضمون «کوروش کبیر» پخش شد. سپس مسعود جعفری جوزانی روی صحنه آمد تا جایزه بهترین فیلمنامه مجموعه تلویزونی را اهدا کند. او در ابتدا گفت: در چنین جشن هایی معمولا زیاد صحبت می شود، اما من تنها می خواهم به کسانی که پایشان را در این سینما روی ترمز گذاشته اند، بگویم که پایشان را از روی ترمز بردارند.
جوزانی جایزه بهترین فیلمنامه را به مصطفی رستگاری برای نگارش سریال «راستش را بگو» اهدا کرد. رستگاری بعد از دریافت جایزه خود گفت: افتخار دارم که این جایزه را از دست بزرگمرد سینمای ایران دریافت می کنم. همچنین خوشحالم که این سریال هرچند با 300 دقیقه سانسور روی آنتن رفت، اما توانست جایزه بهترین فیلمنامه را دریافت کند.
مهدی پاکدل و بهنوش طباطبایی نیز برای اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد درام تلویزونی به صحنه آمده و جایزه این بخش را به مهدی سلطانی برای بازی در سریال «دیوار» اهدا کردند. مهدی سلطانی گفت: این اولین تندیسی است که من در طول دوران بازی خود در تلویزیون دریافت می کنم و خوشحالم که این تندیس را امشب و توسط جشن حافظ می گیرم. پیش از هر چیز باید از سازندگان سریال «دیوار» تشکر کنم که تلاش بسیاری برای ساخت آن کردند.
برای اهدای جایزه بهترین بازیگر زن درام تلویزیون امیرآقایی و میلاد کی مرام آمدند. امیر آقایی با خوشآمد به حاضران در جشن گفت: خوشحالم بعد از 3 سال جشن حافظ برگزار می شود، البته من در این سال ها چند سریال بازی کردم که هیچ کدام با زمان داوری این جشن هماهنگ نبود، اما امیدوارم بتوانم در سال آینده یکی از کارهای من نیز دیده شود.
میلاد کی مرام نیز گفت: خوشحالم برای اولین بار در مقابل استادم مسعود کیمیایی روی سن می روم.
مهراوه شریفی نیا بعد از دریافت جایزه بهترین بازیگر زن درام تلویزیونی بیان کرد: برای من باعث افتخار است که از امشب زندگی من به تندیس حافظ مزین شده است. اما نباید فراموش کرد که یک بازیگر بدون وجود یک کارگردان خوب و یک همبازی خوب نمی تواند دیده شود.
جایزه بهترین بازیگر مرد کمدی توسط رضا ناجی و حسن پورشیرازی به محسن تنابنده برای بازی در سریال های «پایتخت 2» و «شاهگوش» اهدا شد. رضا ناجی با بیان این مطلب که خوشحالم در چنین شبی در کنار شما هستم، گفت: خداوند علی معلم را از ما نگیرد. او هر سال با برگزاری جشن حافظ به سینمای ایران کمک کرده است، امیدوارم به بالاترین مقام برسد.
دوست داشتم جایزه بهترین فیلمنامه را بگیرم
محسن تنابنده بعد از دریافت این جایزه گفت: خوشحالم که این جایزه را دریافت می کنم، اما دوست داشتم جایزه بهترین فیلمنامه را نیز من دریافت کنم. چرا که امشب با دو دست پر به خانه می رفتم.
پژمان جمشیدی و علیرضا خمسه برای اهدای جایزه بهترین بازیگر زن کمدی روی صحنه آمدند. علی معلم قبل از اهدای جایزه این بخش خطاب به علیرضا خمسه گفت: این هنرمند استاد من در سینمای ایران بود و من چیزهای بسیاری را از او یاد گرفتم.
علیرضا خمسه در ادامه گفت: معلم از من تعریف کرد تا من از اینکه در این جشن جایزه نگرفته ام عصبانی نباشم، اما من عصبانی هستم چون امشب باید دست خالی برگردم، در حالی که امشب تولد همسرم است و من به او قول داده بودم که یک تندیس حافظ برای او ببرم.
پژمان جمشیدی با اشاره به اینکه برعکس محسن تنابنده من دوست داشتم که جایزه این بخش به پیمان قاسم خانی می رسید، گفت: او جزو مافیایی بود که من را وارد سینما کرد. من از بچگی از مافیا می ترسیدم و فکر می کردم کارهای نادرست انجام می دهند. بعدها که کمی بزرگتر شدم، عاشق بازی مارادونا بودم تا اینکه خبردار شدم مافیا می خواهد مارادونا را از پای درآورد، به همین دلیل باز هم از مافیا ترسیدم. این درحالی است که می گفتند خود مارادونا نیز جزو مافیا است. بعدها مافیای پیمان و مهراب قاسم خانی من را وارد سینما کرد و من دیدم چقدر مافیا خوب است و چقدر کارای خوب می کند. فکر می کنم خلاف بودن خوب است چرا که همه کارهای خوب توسط مافیا انجام می شود. من تا امروز یک گل ملی زده ام و اگر عادل فردوسی پور ناراحت نشود 21 بار پیراهن ملی را به تن کردم، اما امشب با دیدن چنین بزرگان سینمایی می لرزم و دست همه را می بوسم.
جایزه این بخش به مرجان گلچین اهدا شد. او بعد از دریافت این جایزه گفت: افتخار بزرگی است که از دست استاد بزرگم علیرضا خمسه این جایزه را دریافت می کنم. از داوود میرباقری نیز برای اینکه من را برای حضور در «شاهگوش» انتخاب کرد تشکر می کنم.
علی معلم یا آقای قدم خیر
مجید مظفری و نیکی مظفری برای اهدای جایزه بهترین کارگردان تلویزیونی روی صحنه آمدند. مجید مظفری گفت: اسم علی معلم باید به آقای قدم خیر تغییر کند، چرا که قدم های خیری برای سینمای ایران برداشته است. اما بیش از هر چیز خوشحالم که رضا رویگری امشب در این مراسم حضور دارد و خوشحالم که علی معلم این بازیگر سینما و تلویزیون ایران را فراموش نکرده است. خدا رضا را برای ما و خانواده اش نگه دارد.
سیروس مقدم جایزه این بخش را دریافت کرد و گفت: در مجموعه جوایزی که 50 سال فعالیت خود دریافت کرده ام، جای تندیس حافظ خالی بود. البته دلم می خواست این جایزه را برای سریال «زیر هشت» دریافت کنم. دوست دارم این جایزه را به کسی تقدیم کنم، اما از طرفی می خواهم این جایزه به خانه ام برود، به همین دلیل جایزه را به الهام غفوری همسرم و پسرم تقدیم می کنم. احساس می کنم که شاید این جایزه باید به داوود میرباقری اهدا می شد، اما با این حال از دریافت چنین جایزه ای خوشحالم.
لاله و ستاره اسکندری از دیگر بازیگرانی بودند که روی صحنه آمدند تا جایزه جشن حافظ را اهدا کنند. این دو بازیگر سینما و تلویزیون جایزه بهترین مجموعه تلویزیونی را به مهران برومند و سید محمد امامی تهیه کنندگان سریال «شاهگوش» اهدا کردند. مهران برومند بعد از دریافت جایزه خود گفت: از داوود میرباقری برای ساخت این سریال تشکر می کنم، اما بیش از هرچیز از مردم به دلیل اعتمادی که به ما داشتند و مجموعه را خریداری کردند، تشکر می کنم.
جایزه بهترین موسیقی توسط فرزاد فرزین، علی لهراسبی و کتایون ریاحی به علیرضا قربانی برای سریال تلویزیونی «راستش را بگو» اهدا شد.
علی لهراسبی با اشاره به اینکه این برای دومین بار است در جشن حافظ به صحنه می رود، گفت: امیدوارم روزی برسد که بتوانم جایزه حافظ را دریافت کنم.
کتایون ریاحی نیز با بیان این مطلب که باعث افتخار است که فیلم سینمایی «کوروش کبیر» در ایران ساخته می شود، گفت: من به نمایندگی از بنیاد «کمک» اعلام می کنم که هر نوع حمایتی که لازم باشد از تولید این فیلم سینمایی خواهیم داشت.
علیرضا قربانی بعد از دریافت جایزه حافظ بیان کرد: خوشحالم این تندیس برای دومین بار به من تعلق می گیرد، دلم می خواهد از فردین خلعتبری یک تشکر ویژه داشته باشم، البته او دلش می خواست در این جشن حضور داشته باشد، اما به دلیل کاری که برایش پیش آمد، نتوانست خود را به جشن برساند. خلعتبری آهنگسازی سه تا از کارهای من که با استقبال بالایی از سوی مردم همراه بود، برعهده داشته است. «شب دهم»، «مدار صفر درجه» و «راستش را بگو» که ترانه آن را نیز فردین خلعتبری گفته است.
برای «شاهگوش» آمده بودم کف بزنم
مهدی فخیم زاده برای اهدای جایزه برگزیده جشن سیزدهم در بخش تلویزیون به روی صحنه آمد و جایزه این بخش را به داوود میرباقری برای سریال «مختارنامه» اهدا کرد.
داوود میرباقری نیز بعد از تبریک میلاد امام زمان (عج) گفت: دریافت این جایزه من را کاملا غافلگیر کرد. من تنها آمده بودم تا برای «شاهگوش» کف بزنم، اما خوشحالم که سریال «مختار» توانست در حافظه تصویری مردم باقی بماند.
از سکوت خانه سینما و اتحادیه کارگردانان تشکر می کنم/ تا پایان عدالت پیش می روم
داریوش ارجمند برای اهدای جایزه برگزیده جشن سیزدهم در بخش سینما روی صحنه آمد و بیان کرد: خوشحالم بعد از گذشت 3 سال، علی معلم موفق شد بر همه مسائل چیره شود تا این جشن را برگزار کند، البته تا ساعت 17:30 دقیقه همه چیز روی هوا بود. من فکر می کنم ما مردم هرکاری که بخواهیم می کنیم، بدون نیاز به هیچ کس. برگزاری چنین جشنی نیاز به کار 25 وزارتخانه دارد. این درحالی است که جشن حافظ به همت یک زن و شوهر و دفتر فیلمسازیشان انجام شده است.
او با بیان این مطلب که جایزه این بخش مسعود کیمیایی برای فیلم سینمایی «جرم» اهدا می شود، گفت: مردان کمی هستند که در همه زمینه های بشری تاریخ ساز می شوند. در سینمای ما نیز مردانی حضور دارند که تاریخ ساز شدند، یکی از این افراد مسعود کیمیایی است.
مسعود کیمیایی گفت: از خانه سینما و اتحادیه کارگردانان تشکر می کنم که در برابر دفاع از حیثیت خود سکوت کردند. اما من این بار در برابر این روزنامه تا عدالت پیش می روم تا ببینم چه اتفاقی می افتد.
داریوش ارجمند در ادامه صحبت های مسعود کیمیایی بیان کرد: آقای کیمیایی من فکر می کنم که تمام این سال ها که در سینما کار کردید، تا آخر عدالت رفته اید و به خوبی می دانم که شما چه مردی، از چه تباری و برای چه روزگاری هستید.
در بخش اهدای جایزه یک عمر فعالیت هنری، رضا کیانیان روی صحنه آمد و این جایزه را به عبدالله اسکندری اهدا کرد.
او درباره این هنرمند گفت: با تمام وجود افتخار می کنم که من را آورده اند تا درباره عبدالله اسکندری صحبت کنم. متاسفانه ما سال ها است که در ایران، آدم های بزرگ را فراموش کرده ایم و نمی دانیم بچه کدام محل هستیم. عبد الله اسکندری یکی از افرادی است که باید همیشه به او افتخار کرد. متاسفانه شناسنامه ملی ما گم شده چرا که نام بزرگان تاریخ کشورمان در این شناسنامه گم شده است. نام عبدالله اسکندری در کنار بزرگ ترین گریمورها در مجلات معتبر خارجی آمده است. اسکندری هم پدر هم فرزند و هم دانشجوی گریم ایران است چقدر عبدالله اسکندری باید تجربه داشته باشد که بتواند این همه فکر کند. او شخصیت های بسیاری را در سینما، تلویزیون و تئاتر خلق کرده است. وقتی زیر دست او می نشینم می گوید رضا بگو ببینم چی فکر کردی راجع به نقش و همواره نظر دیگران برایش مهم است.
عبدالله اسکندری گفت: همه عشق من این است که این تشویق ها را بشنوم. این تشویق ها باعث می شود که من بعد از گذشت 42 سال باز هم بخواهم شخصیت های جدیدی را خلق کنم.
در ادامه مراسم رضا کیانیان جایزه یک عمر فعالیت ادبی در حوزه سینما و تلویزیون را به خسرو دهقان اهدا کرد و گفت: من و این همه خوشبختی محال است که بتوانم در یک شب به دو تن از بزرگان سینمای ایران جایزه بدهم. متاسفانه طی این سال ها ما از خسرو دهقان محروم بودیم و او کمتر نقد می نویسد، اما امشب از خسرو می خواهم که باز هم بنویسد. خسرو دهقان از نسل منتقدان جوانی بود که حالا پیر شده است.
خسرو دهقان در ادامه صحبت های کیانیان گفت: پوزش می خواهم که گاهی با نوشته هایم باعث رنجش شما شدم، حافظ شیرازی تبدیل به حافظه تاریخی ملت ما شده است. در کنار آن مطبوعات سینمایی و بی شک «دنیای تصویر» نیز حافظه تاریخی سینمای ایران است. نباید فراموش کنید که هیچ راه حلی برای نقد وجود ندارد و نقد را باید تحمل کرد. یادم می آید سال ها پیش مسعود جعفری جوزانی در مراسمی گفت: اهالی سینمای ایران همه زیر یک سقف هستند و اگر این سقف خراب شود همه صدمه می بینیم، به همین دلیل باید از این سقف پاسداری کنیم تا بتوانیم سالم بمانیم.
در ادامه این مراسم، مهران مدیری جایزه ویژه هیئت داوران را به فرامرز قریبیان برای فیلم سینمایی «گناهکاران» اهدا کرد.
مهران مدیری قبل از اهدای جایزه گفت: آمادگی این را نداشتم که روی صحنه حضور پیدا کنم. یک سری بازی های درخشان در سینمای ایران وجود دارد که همگی متعلق به فرامرز قریبیان است، چگونه می توان حضور درخشان او در فیلم هایی چون «گوزن ها»، «خاک»، «ترن» و بسیاری از نقش های دیگر را فراموش کرد. در 40 سال گذشته بازی های درخشانی از این بازیگر سینما و تلویزیون دیده ام، اما مهمترین مسئله در رابطه با این بازیگر، شخصیت، منش، اخلاق و سلامت او است. در سینمای ما اتفاقات بسیاری رخ می دهد، اما خیلی مهم است که یک هنرمند طی 40 سال فعالیت در مهمترین درجه سینمایی، همیشه اخلاق و سلامت خود را حفظ کند.
فرامرز قریبیان نیز در ادامه بیان کرد: از هیئت داوران از پسرم و همسرم برای این جایزه تشکر می کنم. هرچند مشکلات بسیاری برای اکران این فیلم سینمایی پیش آمد، اما قول می دهم که برای فیلم بعدی ام جبران کنم.
تشکر محمود کلاری از اصغر فرهادی
اصغر همت و محمد سریر برای اهدای جایزه بهترین موسیقی متن به روی صحنه آمدند. سریر با اشاره به این مطلب که موسیقی متن فیلم در سینمای ایران پیشرفت چشمگیری داشته است، گفت: متاسفانه بودجه ای که برای ساخت موسیقی فیلم در نظر می گیرند بسیار کم است، همین مسئله سبب می شود تا برای ساخت موسیقی از سازهای الکترونیک استفاده شود که این مسئله به موسیقی صدمه می زند. امیدوارم شرایطی فراهم شود تا در تولید موسیقی فیلم کوشا تر باشیم.
جایزه این بخش به پیمان یزدانیان برای فیلم سینمایی «جیب بر خیابان جنوبی» اهدا شد.
سروش صحت و سحر قریشی برای اهدای جایزه بهترین فیلمبرداری روی صحنه آمدند و جایزه این بخش را به محمود کلاری اهدا کردند.
محمود کلاری بعد از دریافت این جایزه بیان کرد: از این فرصت استفاده می کنم و از اصغر فرهادی تشکر می کنم که در شرایطی که برای یک فیلم ایرانی از فیلمبرداری اروپایی استفاده می کنند، او برای یک فیلم اروپایی و با سرمایه اروپایی، از فیلمبردار ایرانی استفاده کرده است.
فرزاد حسنی و هومن سیدی نیز جایزه بهترین فیلمنامه بخش سینمایی را به پوران درخشنده برای فیلم سینمایی «هیس دختران فریاد نمی زنند» تقدیم کردند. پوران درخشنده بعد از دریافت این جایزه گفت: در سینمای ایران کسانی هستند که با وجود تمام سختی ها، تلاش می کنند تا در فیلم های خود حرفی برای گفتن داشته باشند. خشحالم که این جایزه را از دست دو جوان می گیرم، من جوانان را دوست دارم و برای آنها فیلم می سازم.
گلاب آدینه و ساره بیات برای اهدای جایزه بهترین بازیگر زن سینمای ایران به روی صحنه آمدند. در این بخش دو جایزه اهدا شد.
گلاب آدینه در هنگام خواندن نام بهترین بازیگر زن سینمای ایران، گفت: برای من این لحظه بسیار مهم و ارزشمند است، من از خواندن این نام لذت می برم چرا که نام دخترم نورا هاشمی به عنوان بهترین بازیگر زن برای «جیب بر خیابان جنوبی» نوشته شده است.
ساره بیات نیز دومین جایزه این بخش را به مهناز افشار برای بازی در فیلم سینمایی «برف روی کاج ها» اهدا کرد. افشار گفت: شادی من در این دو روز با گرفتن این جایزه کامل شد، در واقع در این دو روز، تولدم، ازدواجم و دریافت این جایزه با هم همزمان شده است.
سام قریبیان و سعید راد نیز جایزه بهترین بازیگران مرد سینمای ایران را اهدا کردند.
سعید راد گفت: در این سال ها که دنیای تصویر جشن حافظ را برگزار کرده است، باعث ایجاد شادی در سینما شده است، در واقع برگزاری چنین جشن هایی می تواند به نوعی شادی را در جامعه تزریق کند و همین مسئله باعث ایجاد خوشبختی در جامعه می شود. من از نسلی هستم که با نگاتیو کار کرده ام، دورانی که بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران ساخته شده است. امام امروز سینمای دیجیتال به روی کار آمده و هنرمندان بسیاری پا به عرصه سینما گذاشته اند. امیدوارم این نسل بتواند ما را در عرصه بین المللی به تمام دنیا معرفی کند.
راد جایز این بخش را به بابک حمیدیان برای فیلم سینمایی «چ» اهدا کرد.
همچنین دومین جایزه این بخش توسط سام قریبیان به رضا عطاران برای بازی در فیلم سینمایی «دهلیز» و «طبقه حساس» اهدا شد.
رضاعطاران بعد از دریافت این جایزه گفت: روی کارت دعوت نوشته شده بود، لطفا با لباس رسمی حضور پیدا کنید، من هم برای اولین بار در تابستان کت تنم کردم به همین دلیل بسیار معذب هستم. ترجیح می دهم کمتر حرف بزنم، چرا که هر بار حرفی زدم همه چیز خراب شد.
دانیال عبادی و اندیشه فولادوند نیز جایزه بهترین کارگردانی را به اصغر فرهادی برای فیلم سینمایی «گذشته» اهدا کرد که این کارگردان در سالن حضور نداشت و رعنا آزادی بازیگر سینما، جایزه او را دریافت کرد.
در پایان این مراسم نیز علی معلم اعلام کرد که هیئت داوران برای انتخاب جایزه بهترین فیلم به توافق نرسیدند به همین دلیل این جایزه اهدا نمی شود.
سعید راد، کتایون ریاحی، محمد پورشیرازی، هومن سیدی، سهند و کمند امیرسلیمانی، دارویش ارجمند، هادی منبتی، محمد هادی کریمی، مازیار میری، میلاد کی مرام، مهناز افشار، لاله و ستاره اسکندری، اصغر همت، رضا کیانیان، دانیال حکیمی، اندیشه فولادوند، پندار اکبری، سحر قریشی، سروش صحت، شقایق دهقان، مهراب قاسم خانی، پریناز ایزدیار، ساره بیات، مهدی فخیم زاده، سام قریبیان، علی رام نورایی، دانیال عبادی، فرامرز قریبیان، سام قریبیان، علی لهراسبی، مهدی پاکدل، بهنوش طباطبایی، امیر آقایی، مهراوه و ملیکا شریفی نیا، محسن طنابنده، علیرضا خمسه، مسعود کیمیایی، مسعود جعفری جوزانی، پژمان جمشیدی، محمود کلاری، نگین صدق گویا، جواد طوسی، سیاوش اسدی، فرزاد فرزین، هادی کاظمی، داوود میرباقری، مهرانه مهین ترابی، مریم جلالی، برزو ارجمند، فرناز رهنما، مهدی سلطانی، کیومرث پوراحمد، پوران درخشنده و ... از جمله هنرمندان حاضر در این جشن بود.
نظر شما