۲۴ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۰۴

حافظی پس از بازدید از خط تولید اسکانیا:

اتوبوس اسکانیا دستکاری می شود / سازمان ملی استاندارد، استاندارد نیست

اتوبوس اسکانیا دستکاری می شود / سازمان ملی استاندارد، استاندارد نیست

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، گفت: بر اساس بازدید به عمل آمده شاسي و موتور اتوبوس اسكانيا 100 درصد وارداتي است و استانداردهاي لازم را دارد و از اين منظر جاي هيچ گونه نگراني نیست، اما متاسفانه سازمان ملی استاندارد ما استاندارد نیست و باید سخت گیر از این باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر ،رحمت‌اله حافظي پس از بازديد از خط توليد اسكانيا‏‌، با بيان اينكه در اين شكي نيست كه بايد از توليدكننده داخلي حمايت شود، گفت: حمايت از توليد كننده داخلي موجب اشتغال و مانع از خروج ارز از كشور مي‌شود و حتي مي‌توانيم با افزايش كيفيت توليدات منابع ارزي براي كشور داشته باشد.

وي با بيان اينكه در گذشته نيز حوادث ناگوار جاده‌اي رخ مي‌داد اما اطلاع‌رساني از آن صورت نمي‌گرفت، گفت:‌ امروزه به واسطه نفوذ رسانه‌هاي عمومي هر حادثه‌اي اطلاع‌رساني مي‌شود. البته در چند سال اخير به ويژه از سال 88 تا 92 به واسطه غضب برخي از مديران ارشد حوادث خاموش مي‌شد و اطلاع رساني نمي‌شد اما هم‌اكنون فضا باز شده و سطح انتظارات مردم به حق بالا رفته است و مسئولان نيز بايد پاسخ‌گوي اين انتظارات باشند.

رئيس كميسيون سلامت‏‌محيط زيست و خدمات شهري شوراي شهر تهران با اشاره به اينكه از جايگاه نمايندگي مردم صحبت مي‌كنم، تاكيد كرد: متاسفانه در چند سال اخير مقداري در حوزه تولیدات خودرو ولنگاري داشتيم و كساني كه بايد پاسخگو باشند خيلي احساس تكليف نمي‌كردند. براي توليد كننده داخلي خودرو فرش قرمز پهن شد و دیدیم كه با وجود قول خودروسازان برای ارتقای توليداتشان به يورو 4 هر بار به دلایلی وقت گرفتند و به تعهدات خود عمل نکردند و حتی بهانه نبود سوخت استاندارد کردند.

شاسي و موتور اتوبوس اسكانيا 100 درصد وارداتي  است

حافظي با اشاره به اينكه بر اساس بازدید صورت گرفته، شاسي و موتور اتوبوس اسكانيا 100 درصد وارداتي  است و استانداردهاي لازم را دارد و از اين منظر جاي هيچ گونه نگراني نيست، گفت:‌ طراحي اتاق اين اتوبوس بر اساس استعداد و ظرفيت نيروهاي فني در داخل كشور و استانداردهاي شركت مادر تعريف شده است. سازمان ملی استاندارد براي طراحي اتاق اتوبوس‌ها استانداردي را اعلام نكرده است  از این رو ابتدا مي‌خواهيم كه این سازمان با ورود جدي به اين موضوع و تعيين حدود استاندارد براي توليدكنندگان از آنها بخواهد كه استانداردها را رعايت كند تا اگر تخطي از سوی تولیدکننده صورت گرفت آن زمان اعتراض خود را اعلام كند.

وی با بیان اینکه تولیدکننده اتوبوس به ویژه اتوبوس های شهری باید تمامی الزامات شرکت مادر را در زمان تولید رعایت کند، تاکید کرد: تولید کننده اتوبوس های داخلی باید فراتر از استاندارد سازمان ملی استاندارد تلاش کنند تا علاوه بر حفظ برند خود، سلامت شهروندان  را نیز تامین کنند.

چرا مراکز معاینه فنی برگه معاینه فنی اتوبوسی که دستکاری شده را صادر می کنند

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه نکته مهم در مورد تمامی اتوبوسهای درون و برون شهری معاینه فنی آنهاست، ادامه داد: متاسفانه به دلیل نبود نظارت بر عملکرد این مراکز مشکلاتی پیش می آید که قابل پذیرش نیست. زمانی که تابلوی برق اتوبوس دستکاری می شود یا مخزن سوخت آن از 700 لیتر به 1400 لیتر افزایش می یابد و به بمب متحرک تبدیل می شود و مراکز معاینه فنی براحتی با وجود این دستکاری های فنی در اتوبوس برگه معاینه فنی را صادر  می کنند، چه توجیهی وجود دارد! اگر این اتوبوس به هر دلیلی دچار سانحه شود چه کسی پاسخگو است؟ بدون شک سهم مراکز معاینه فنی بسیار زیاد است وباید مراجع قضایی علاوه بر برخورد با این مراکز به صورت جدی به این موضوع ورود کند.

به گفته رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران اگر همه گروهها از تولیدکننده تا سازمان ملی استاندارد و متولیان نظارتی بدانندکه در برابر مطالبات مردم و سوانح رخ داده مسئول هستند، قطعا با پیگیری جدی نقاط ضعف و مشکلات را مرتفع می سازند.

کارشناسان حقوقی درباره حادثه آزادگان باید نظر بدهند

وی همچنین در مورد اتوبوس شهری واژگون شده در بزرگراه آزادگان نیز گفت: در این حادثه عده ای مدعی هستند که شیشه اتوبوس کنده شده است و مسافران از آن پرتاب شده اند براساس آنچه که در خط تولید اتوبوس شهری اسکانیا از نزدیک مشاهده کردیم،  باید بگویم اگر ذرات شیشه بر روی چارچوب قاب اتوبوس وجود داشته باشد این نظریه رد شده و صحت ندارد ولی اگر ذرات شیشه وجود نداشته باشد گفته دوستان درباره عدم استاندارد شیشه های اتوبوس صحت دارد که موجب شده است مسافران به بیرون پرتاب شوند. بدون شک در باره این موضوع مجددا نیاز است بررسی شود تا اظهار نظر کاملا کارشناسانه باشد.

این عضو شورا ادامه داد: اما در مورد اینکه شیشه ها به صورت خنجر موجب شده است تا بسیاری از مسافران را دچار حادثه کند باید بگویم تمامی این موارد اعم از شیشه ها و نوع صندلی که تلفات زیادی را برجای گذاشته است باید توسط کارشناسان قضایی و حقوقی در مسیر قانونی بررسی شود تا نتیجه اعلام شود اما با وجود تمامی موارد مطرح شده در این حادثه آنچه که نباید از آن غافل بود سهم عمده راننده است که وضعیت جسمی و روحی مناسبی نداشته است.

وی اظهار کرد: راننده در روز حادثه در حین رانندگی با تلفن همراه خود صحبت می کرد و باید از طریق قاضی مجوز بررسی مکالمات صادر شود تا میزان سهم راننده در این حادثه به طور دقیق مشخص شود. سرعت غیر مطمئنه اتوبوس در روز حادثه از سوی پلیس اعلام شده است که این مسئله توسط اظهار نظر مسافران نیز تایید شده است با این حال براساس آنچه که در بازدید از خط تولید این اتوبوس مشاهده شد برای مشخص شدن میزان سهم اتوبوس و راننده گزارشات به صورت کارشناسی باید مجددا بررسی شود.

پلیس راهور وظیفه نظارتی خودرا به خوبی انجام دهد

رئيس كميسيون سلامت شوراي شهر تهران با اشاره به نقش پليس راهور در کاهش تلفات جاده ای، گفت: پلیس راهور باید جدیت بیشتری برای نظارت داشته باشد و با دقت بیشتر این امر را انجام دهد برای نمونه ماموران پلیس راه در پاسگاه ها باید تمامی اتوبوس ها را از نظر وضعیت ظاهری و لاستیک ‌استاندارد و تعداد مسافران، میزان حجم  بار و همراه داشتن وسایل لازم ایمنی از جمله چکش برای شکستن شیشه در زمان اضطرار و کپسول آتش نشانی را چک کنند و در سوابق اتوبوس بایگانی کنند تا اگر مشکلی ایجاد شد مشخص شود که پلیس راهور وظیفه نظارتی خودرا به خوبی انجام داده است.

استاندارد ما استاندارد نیست

وی همچنین با اشاره به اینکه استاندارد در کشور ما استاندارد نيست و بايد سخت‌گيرانه تر شود، تاکید کرد: آستانه تحمل مردم دیگر این قبیل اتفاقات را نمي‌پذيرد که به خاطر سهل‌انگاري هر روز شاهد رخداد يك حادثه با اتوبوس ها یا هر وسیله دیگر باشد براي مردم ديگر اين حوادث قابل تحمل نيست. از این رو از سازمان استاندارد انتظار می رود با بازنگری استانداردهای ملی و سختگیری بیشتر مانع از وقوع حوادث بعدی شود.

وی در پایان از مسئولان اسکانیا خواست تا در تولیدات خود دقت بیشتری داشته باشند تا محصولاتشان کمترین تلفات را در جاده ها داشته باشند و در بحث کیفی سازی تولیداتشان تلاش کنند. بدون شک در حادثه آزادگان بايد روند كارشناسي طي شود تا به جمع‌بندي دقیق دست یافت.

اکبری مدیرعامل شرکت عقاب افشان نیز در این جلسه حضور داشت، گفت: برای ارتقای کیفیت محصولات شرکت آمادگی کامل دارد و بی شک ایمنی مسافران از اهمیت برخوردار است.

همچنین نماینده سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه این شرکت عقاب افشان (اسکانیا) استانداردهای سازمان را رعایت کرده است، گفت: این شرکت باید استاندارد واژگونی را دریافت کند اگرچه به دنبال اخذ این استاندارد است. همچنین در بحث استاندارد ما به صورت کلی موضوع را توجه می کنیم و وارد موارد جز نمی شویم.

همچنین سرهنگ صادقی معاون فنی و مهندسی پلیس راهور نیز در این جلسه، گفت: پلیس وظیفه دارد تا خودرویی را که شماره گذاری می کند تخلفات آن را پیگیری کند و محصولات این اتوبوس از سال 88 تا 90 بیشترین حوادث را به خود را اختصاص داده اند.

در این جلسه توضیحاتی از روند آغاز فعالیت این شرکت توسط مدیر کارخانه نیز اعلام شد و در اسلایدهای مختلف اعلام شد که تمامی محصولات با استاندارد شرکت اسکانیای سوئد مطابقت دارد.
 

کد خبر 2310917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha