دکتر محمد حسین کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سالیانه در استان فارس بیش 180 هزارواحد خون برای بیماران در شیراز وشهرستان های استان از طریق سازمان انتقال خون خون تامین می شود و این در حالی است که بیش از 145 هزار واحد از طریق اهداکنندگان استان فارسی و مابقی در استان ها مجاور تامین می شود.
کمبود روزانه 110 نفر اهدا کننده خون، به پایگاه های انتقال خون
به عقیده وی در هر روز بطور میانگین به بیش از 390 نفر خون اهدا می شود که نسبت به همین میزان در حدود 110 نفر کم داریم تا بتوانیم حداقل نیاز واحد خونی استان را از طریق اهدا کنندگان تامین کنیم.
دکتر کریمی مهمترین امر در جهت کمبود تامین نیاز خون بیماران را نداشتن پایگاه های انتقال خون و کمرنگ بودن فرهنگ اهدا خون در بین افراد سالم وجوانان دانست.
مدیر کل انتقال خون استان یادآور شد: امروزه در فارس بدلیل برخی بیماری های شایع از قبیل فشار خون، میزان افزایش هموگلوبین واندک شمار رفتار های پرخطر محدودیت برای خون گیری وجود دارد که بر همین اساس آمار افرادی که برای نخستین مرتبه خون اهدا می کنند کاهش یافته و بیشتر افرادی به پایگاه ها مراجعه دارند که سابقه اهدا خون دارند وسن آنان بیش از 40 سال است که نیاز است در این زمینه مسئولین تلاش ویژه ای در ادارات خودداشته باشند که اهدا خون گروهی بیشتر صورت گیرد.
دکتر کریمی با اشاره به سلامت خون برای بیماران گفت: سلامت خون برا ی ما بسیار مهم است و در خاورمیانه مردم ایران سالمترین خون را دارا هستند که خوشبختانه مردم استان فارس نیز در این آمار قرار دارند.
تنها 4 درصد بانوان در جامعه خون اهدا می کنند
این مسئول به عدم فرهنگ اهدا خون در بین بانوان اشاره کرد وافزود: متاسفانه این آمار از 14 درصد به تنها 4 درصد رسیده وهمچنان این باوراشتباه در بین بانوان وجود دارد که آنها نمی توانند خون اهدا کنند وبا اهدا خون سلامت انها به خطر خواهد افتاد.
وی تاکید کرد: افرادی که خون اهدا می کنند تست سلامت آزمایش خون آنها از طریق پیامک بر ای آنها ارسال می شود وتلاش درایم در آینده نزدیک برنامه های تشویقی بیشتر برای اهدا کنندگان خون داشته باشیم.
مدیر انتقال خون فارس گفت: شهروندان برای انجام این امر خیرخواهانه می تواند از طریق پایگاه های مختلف، خون اهدا کنند زیرا شیراز در تمامی ساعات برای بیماران نیازمند خون نیاز دارد.
نظر شما