به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید صادق محمدی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اشاره به تأسیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: تأسیس این مجمع نشاندهنده این است که جامعه مدرسین موجودی زنده پویا و دارای ارادهای مستحکم در زمینههای مختلف علمی اجتماعی سیاسی و فرهنگی است.
وی افزود: اگر این قدم اول تکمیل شده و رشدی متناسب با مقتضیات امروز جامعه داشته باشد، کار بزرگی در راستای نیل به اهداف حوزههای علمیه محسوب میشود.
نایب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه مجمع عمومی جامعه مدرسین در واقع به معنی تجمیع افکار اساتید با هر سلیقهای با حفظ اصول و ارزشها خواهد بود گفت: جنبه ایجابی این مجمع بسیار بیش از جنبه سلبی آن خواهد بود.
تشکیل کمیتههای تخصصی در مجمع عمومی
وی با اشاره به تشکیل کمیتههای تخصصی در مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: این مجمع دارای کمیتههای تخصصی علمی در عرصههای مختلف علوم حوزوی خواهد بود که برخی از کمیتهها مانند کمیته آموزش، پژوهش، اخلاق و تبلیغ حضورشان قطعی شده و برخی دیگر نیز بنا بر نیاز تأسیس خواهند شد.
محمدی اضافه کرد: از همه اساتید سطوح عالی و خارج حوزه دعوت عمومی میکنیم تا ما را در این مسیر کمک کنند.
وی با اشاره به بررسی تشکیل کمیتههای تخصصی در دومین جلسه هیئترئیسه گفت: این کمیتهها بازوی علمی مجمع عمومی خواهند بود و ما را در رسیدن به مهمترین هدف خود که ارتقای سطح علمی حوزههای علمیه است یاری میکنند.
نایب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به تبلور افکار عمومی حوزههای علمیه در این مجمع ابراز داشت: هدف ما تنها موضعگیری در مسائل سیاسی نیست بلکه میخواهیم با استفاده از ظرفیت اساتید و بزرگان، مشکلات علمی و اخلاقی حوزه علمیه را برطرف کنیم.
وی با اشاره به نقش این مجمع در تصمیمسازیها گفت: به اندازه لزوم در موضوعات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و مسائل روز اعلام نظر کرده و نقش خود را ایفا خواهیم کرد.
تحقق آرزوی دیرینه امام خمینی(ره)
حجتالاسلام سید محمدرضا علم الهدی، عضو هیئترئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در این نشست خبری با اشاره به اهداف تشکیل مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: تشکیل یک مجمع عمومی متشکل از اساتید بزرگوار و با سابقه طولانی در حوزههای علمیه از آرزوهای دیرین مراجع بزرگ و امام راحل بود.
وی با اشاره به اینکه آرزوی امام راحل و مقام معظم رهبری این بود که در حوزه علمیه مجمعی وجود داشته باشد که مرکز رسیدگی به همه امور حوزویان باشد اضافه کرد: در فصل سوم اساسنامه این مجمع مرقوم شده که این مجمع باید دارای فعالیتهای منظم و تعریف شده که به تصویب شورای عالی جامعه مدرسین رسیده، باشد.
عضو هیئترئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به شرایط عضویت در این مجمع افزود: داشتن سابقه حداقل هفت سال تدریس در حوزههای علمیه یکی از شرایط است.
وی گفت: التزام عملی به نظام اسلامی و ولایت فقیه که فرهنگ غالب حوزههای علمیه است هم به عنوان شروط عضویت در این مجمع ذکر شده است.
علم الهدی با اشاره به اینکه مراجع همواره اهتمامشان این بوده که حوزه برمبنای فقه و آرای امام فعالیت کند ابراز داشت: عدم عضویت در گروههای سیاسی هم از موضوعاتی است که در این اساسنامه لحاظ شده است.
به دنبال ایجاد وحدت در حوزههای علمیه هستیم
وی با اشاره به اینکه 9 نفر از اعضای این مجمع در یک جلسه رسمی به عنوان هیئترئیسه انتخاب شده و این مسئولیت را به مدت دو سال به دوش گرفتهاند خاطرنشان کرد: ما به دنبال تشکیلات نیستیم بلکه به دنبال ایجاد وحدت در حوزههای علمیه تمام کشور هستیم.
عضو هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: اساتید دیگری که در قم نیستند وقتی به قم آمده و مشغول به تدریس در حوزه علمیه قم شوند، میتوانند طبق این اساسنامه وارد مجمع عمومی شوند.
وی خاطرنشان کرد: این تشکیلات ظرفیت بزرگی دارد که با استفاده از آرا و نظرات مراجع تقلید و بزرگان حوزه علمیه میتواند به اهداف خود برسد.
نظر شما