به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حزبئی با اشاره به اینکه نصب برچسب علاوه بر مهر سلامت اداره کل دامپزشکی است ، گفت: در جلسات ستاد تنظیم بازار قرار شد به منظور ارائه اطلاعات بیشتر و دقیق تر از روند تامین و توزیع گوشت به مصرف کننده برچسب نیز روی لاشه نصب می شود.
وی با بیان اینکه روی برچسب اطلاعاتی درباره سن ، محل تولد ، وزن ، نژاد ، نوع دام ، تاریخ کشتار و نشانی کشتارگاه درج می شود، افزود: تاریخ مصرف گوشت تازه در صورتی که در یخچال نگهداری شود سه روز است.
رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران افزود: مصرف کننده با استفاده از اطلاعاتی که روی برچسب نوشته شده است، می داند چه گوشتی با چه کیفیتی و با چه قیمتی خریداری می کند.
حزبئی گفت: علاوه بر نصب برچسب روی لاشه گوشت قرمز طرح کد رهگیری نیز در آینده اجرا خواهد شد. وی افزود: با استفاده از کد رهگیری می توان با مشاهده هرگونه بیماری یا مشکل ، بلافاصله مسیر را رهگیری و برای مقابله با بیماری و جلوگیری از انتشار آن به سرعت اقدام کرد.
رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: نرم افزاری برای طرح کد رهگیری طراحی شده است که با اختصاص اعتبار لازم به صورت سراسری اجرا می شود.
حزبئی افزود: اداره کل دامپزشکی استان تهران در نظر دارد برای همه دام های سنگین در دامداری های صنعتی شناسنامه صادر کند. وی گفت: با استفاده از این شناسنامه تمام دامهای کشور هویت دار می شود و علاوه بر مشخصات کامل سن ، محل تولد ، نژاد و اجداد ، اطلاعات مربوط به سوابق بیماری و واکسن ها نیز ثبت خواهد شد.
رئیس اداره کل دامپزشکی استان تهران افزود: کد رهگیری، برچسب و شناسنامه ابزارهایی برای ارتقای بهداشت و سلامت و جلوگیری از وارد شدن ضرر و زیان به دامداران است.
حزبئی درباره شیوع بیماری لامپی اسکین گفت: این بیماری که سبب بروز ناهمواری روی سطح پوست دام می شود از
اردن ، سوریه ، عراق ، ترکیه و سرزمین فلسطین اشغالی شیوع پیدا کرده و امسال نخستین موارد این بیماری در نواحی غربی کشور مشاهده شده است.
وی با بیان اینکه این بیماری مختص دام است و به انسان منتقل می شود، بیان کرد: این بیماری در استان های اطراف استان تهران گزارش شده است و به همین علت در جلساتی با اتحادیه دامداران استان قرار شد دامداران تا اطلاع بعدی از خرید و فروش دام با استان های همجوار خودداری کنند.
حزبئی گفت: به دامداران استان تهران توصیه کردیم علاوه بر سم پاشی سالن های نگهداری دام از سر سوزن مشترک نیز برای واکسیناسیون دامها استفاده نکنند.
وی افزود: این بیماری شبیه بیماری آبله است و با تزریق 10 برابر دوز واکسن آبله می توان دام سنگین را در مقابل این بیماری مقاوم کرد.
نظر شما