۲ تیر ۱۳۹۳، ۸:۳۱

حسینی بیدار:

35 درصد شبکه آب همدان فرسوده است/ همدان جزو 11 شهر درگیر با تنش آبی

35 درصد شبکه آب همدان فرسوده است/ همدان جزو 11 شهر درگیر با تنش آبی

همدان - خبرگزاری مهر: مدیرشرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه دو هزار و 500 کیلومتر شبکه آب در همدان وجود دارد، گفت: 35 درصد شبکه آب همدان فرسوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید هادی حسینی بیدار عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: متاسفانه از دو هزار و 500 کیلومتر شبکه آب همدان 35 درصد آن فرسوده است که نیاز به تعویض دارد و این مشکل موجب ترکیدگی لوله و قطعی آب در برخی مناطق می شود.

مدیر شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه در صورت صرفه جویی 20 درصدی قطعی آب در شهر همدان وجود نخواهد داشت، ابراز داشت: چنانچه مردم در مصرف آب صرفه جویی نکنند در طول تابستان با قطعی آب برخورد می کنیم.

همدان جزو 11 شهر تنش آبی مطرح شد

وی با بیان اینکه برای تعویض شبکه های فرسوده آب 111 میلیارد تومان اعتبار نیاز است، بیان داشت: همدان جزو شهر های تنش آبی در کشور مطرح شده و جزو 11 استان تنش آبی قرار دارد.

حسینی بیدار با اشاره به اینکه 50 درصد آب شهر همدان از سد اکباتان تامین می شود، اظهار داشت: هفت میلیون متر مکعب از آب های سطحی ذخیره شده است که این مقدار نیز به مصرف آب شهروندان می رسد و در حال حاضر 20 میلیون متر مکعب در سد اکباتان آب ذخیره شده است.

وی با بیان اینکه 92 درصد آب استان همدان در بخش کشاورزی مصرف می شود، بیان داشت: این میزان در آب شرب شش درصد و در صنعت دو درصد است در حالیکه این میزان در کشور های دیگر کمتر است و 85 درصد آبدر بخش کشاورزی مصرف می شود.

مدیر شرکت آب و فاضلاب استان همدان تغییر الگوی کشت در همدان را ضروری عنوان کرد و ادامه داد: محصولاتی مانند سیب زمینی و هندوانه که در استان همدان کشت می شود بسیار آب بر است و در واقع با صادرات سیب زمینی آب را از استان همدان صادر می کنیم.

حسینی بیدار هزینه نگهداری و توسعه در تاسیسات را بالا عنوان کرد و بیان داشت: شرکت آب و فاضلاب استان همدان در 9 شهرستان و 29 بخش خدمات دهی دارد و جمعیت شهری استان همدان یک میلیون و 72 هزار نفر است که از این میزان 99  و نیم درصد تحت پوشش شبکه آب و 64 درصد تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه 371 هزار مشترک آب و 232 هزار مشترک فاضلاب در استان همدان وجود دارد، افزود: سه هزار و 200 هزار لیتر آب در استان همدان تولید می شود و استان همدان دارای 252 حلقه چاه آب برای تامین آب شرب و 70 مخزن است.

مدیر آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه برای قرار دادن یک متر مکعب آب شش مرحله پمپاژ انجام می شود، ابراز داشت: دو هزار و 517 کیلو متر شبکه آب و 419 کیلو متر خط لوله انتقال آب در استان همدان وجود دارد و هزینه آبی که تولید می شود برای هر متر مکعب 800 تومان است.

هزینه دریافتی آب از مشترکین برای هر مترمکعب 250 تومان است

حسینی بیدار با اشاره به اینکه هزینه دریافتی از مشترکین برای هر متر مکعب آب 250 تومان است، عنوان داشت: سرانه تولید آب برای هر نفر 231 لیتر و سرانه مصرف آب برای هر نفر 182 لیتر است.

وی با اشاره به اینکه میزان 25 کیلومتر شبکه فاضلاب در سال گذشته انجام شده است، ابراز داشت: 15 هزار فقره انشعاب فاضلاب و 30 قرار داد در بخش آب با اعتبار سه میلیارد تومان و 30 فقره قرار داد در بخش فاضلاب بسته شده است.

مدیر آب و فاضلاب استان همدان میزان اعتبار  برآورد شده سال گذشته آب و فاضلاب استان همدان را 55 میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: 25 میلیارد تومان از این اعتبار تخصیص داده شد و 13 میلیارد تومان نیز جذب شد و شش میلیارد تومان نیز از اعتبارات ملی دریافت شده است.

حسینی بیدار اعتبارات بخش فاضلاب برای سال جدید را 19 میلیارد تومان عنوان کرد و ابراز داشت: در تلاش هستیم تا استان همدان را جزو استان های سرد سیر معرفی کنیم تا از این طریق بتوان 40 درصد اعتبارات را در مرحله اول کسب کرد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته تنها توانستیم 54 درصد اعتبارات را جذب کنیم، بیان داشت: با توجه به کمبود اعتبار سعی شده پروژه های آب و فاضلاب استان همدان را فعال نگهداریم و تا کنون در شهرستان ملایر دو و نیم میلیارد تومان تعهدی کار کردیم.

کد خبر 2317327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha