۳ تیر ۱۳۹۳، ۱۰:۱۰

معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان- 1

پرداخت مالیات برای ناشران، یک مشکل مضاعف است

پرداخت مالیات برای ناشران، یک مشکل مضاعف است

مدیر انتشارات افراز با اشاره به اینکه پرداخت مالیات، مشکل مضاعفی برای ناشران است گفت: حوزه نشر آن‌قدر درآمد ندارد که بخواهیم برایش مالیات در نظر بگیریم. 30 تا 40 درصد قیمت پشت جلد، صرف هزینه تولید و 30 تا 40 درصد دیگر، هزینه پخش و توزیع می‌شود. این‌ها یعنی ناشر رسما توانایی پرداخت مالیات ندارد.

اعظم کیان افراز مدیر انتشارات افراز در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نظر خود درباره اخذ مالیات از ناشران گفت: چرا باید موافق چنین موضوعی باشیم؟‌ به هر صورت ناشران، فقط به خاطر این که ناشر هستند مخالف این کار نیستند. بلکه کار در حوزه فرهنگ و به ویژه نشر، به قدری سخت شده است که موضوع مالیات، مشکل مضاعفی در این حوزه محسوب می‌شود. در قانون در 2 مقطع آمده است که ناشران از پرداخت مالیات معاف هستند. اولین مقطع، ماده واحد 5 مصوب اردیبهشت 80 و دومین جایی هم که در آن اشاره شده ناشران معاف از مالیات هستند، بند ل ماده 139 قانون معافیت‌های مالیاتی است که می‌گوید فعالیت‌های مطبوعاتی و فرهنگی از مالیات معاف هستند.

وی افزود: اما به این قوانین تمکین نشده است و وزارت دارایی توجهی به این قوانین ندارد. در مواردی طی سال‌های گذشته، ناشرانی بوده‌اند که مالیات داده‌اند در حالی‌که نباید این کار را می‌کرده‌اند. چون در 2 قانون مذکور، اسم و عبارت کتابفروشی‌ به طور صریح نیامده است، این اتفاقات افتاده است. نمونه‌اش هم اتفاقی بود که برای کتابفروشی رشد در شهر اهواز رخ داد. امیدی که در این میان می‌رود، این است که مجلس شورای اسلامی، خلاهای این قانون را پر کند تا همه‌چیز مشخص و معین باشد و در نتیجه هر مسئولی که می‌آید برداشت خود را از قانون تحمیل نکند.

این ناشر در ادامه گفت: این روزها به ما ناشران ابلاغ شده که اگر دفاتر حسابرسی‌مان را پلمب کرده و به دارایی برسانیم، از مالیات معاف خواهیم بود. چنین کاری برای ما بسیار سخت است چون برای حسابرسی و پلمپ دفاتر، باید حسابدار استخدام کنیم و دستمزد بدهیم. در قانون، مشاغل دسته ج برای معافیت از پرداخت مالیات، نیازی به ارائه دفاتر مالی ندارند. اما ناشران طی 3 سال گذشته، از دسته ج به دسته مشاغل ب آمده‌اند. یعنی برای معافیت مالیاتی باید دفاتر مالی خود را ارائه کنند.

کیان افراز گفت: حالا همین مساله هم مصائب زیادی دارد. رقم‌هایی که دارایی از ناشران می‌گیرد، قابل تصور نیست. ما کاغذ را به طور نقدی می‌خریم و تسویه‌حساب می‌کنیم. اما کتاب را به طور امانی می‌فروشیم و ناچاریم فاکتور این فروش را که پولش یک سال دیگر می‌آید، در سند حسابرسی درج کنیم. پخشی‌ها هم به میزان فروش است که با ما در تماس هستند. در سیستم امانی، نمی‌توانیم به راحتی کار کنیم چون فعلا پولی در کار نیست و قرار است روزی برسد. البته این مشکلات، دیگر معمولی شده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید از ناشران حمایت کند تا تشویق به ادامه کار شوند نه این که سخت‌گیری در وزارت دارایی، انگیزه کار را از بین ببرد. این یک بعد از موضوع است. اما بعد دیگر این است که حوزه نشر آن‌قدر درآمد ندارد که بخواهیم برایش مالیات در نظر بگیریم. 30 تا 40 درصد قیمت پشت جلد، صرف هزینه تولید می‌شود و 30 تا 40 درصد دیگر، هزینه پخش و توزیع می‌شود. این‌ها یعنی ناشر رسما توانایی پرداخت مالیات ندارد. چون تولید کتاب از تولید هر کالای دیگری سخت‌تر است. اگر فرایند تولید یک کتاب را در نظر بگیریم، متوجه سختی آن خواهیم شد.

کد خبر 2318279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha