به گزارش خبرگزاری مهر، مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی کتاب «خداوند اشرف،از ظهور تا سقوط» را که شامل نگاهی مستند و تاریخی به روند فرقه گرایی سازمان مجاهدین خلق است را به قلم سید حجت سید اسماعیلی عضو پیشین شورای مرکزی مجاهدین چاپ و روانه بازار نشر کرد.
سيدحجت سيداسماعلی متولد 1339، عضو پيشين شورای مركزی سازمان مجاهدين است که در سال 1357 با پيروزی انقلاب به تشكيلات مجاهدين پيوست.
وی در سال 1363 براساس خط سازمانی از كشور خارج و وارد تركيه شد و در دانشگاه Yildiz شهر استانبول در رشته مهندسی مكانيك مشغول به تحصيل شد. يكسال بعد، به دستور سازمان ترك تحصيل و در سال 1364 به همراه جمعی ديگر به كشور عراق انتقال يافت و پس از گذراندن آموزشهای مقدماتی در قسمت حفاظت يكی از پايگاههای مرزي سازمانی به نام «تدين» مشغول بهكار شد.
در اوايل سال 1365 وارد واحدهای نظامي سازمان شد و در زمستان سال 65 و با اخراج سازمان از مناطق تحت كنترل گروههای كُرد عراقي در استان سليمانيه، همراه ساير نيروهای سازمان به قرارگاه اشرف در نزديك شهر خالص منتقل و در پشتيبانی يكی از تيپهای رزمی سازماندهی گرديد.
سید اسماعیلی در سال 1367 به تيپ 11، تحت فرماندهی حسين ربوبی با نام مستعار فضلی منتقل و مسئوليت دفتر وی را عهدهدار شد. وی در جريان عمليات فروغ جاويدان در سوم مرداد ماه 1367 جزء تيم حفاظت فرماندهی اين تيپ بود.
بعد از شكست عمليات فروغ جاويدان و بازگشت نيروها به قرارگاه اشرف، به ستاد اطلاعات مركزی سازمان در قرارگاه بديعزادگان مقر اختصاصي مسعود رجوی در شمال بغداد انتقال يافت. پس از چند ماه برای انجام يك مأموريت سازمانی به كشور تركيه رفت و پس از سه سال اقامت در اين كشور مجدد به عراق بازگشت. در سال 1372 مجدداً برای انجام يك مأموريت ديگر به كشور اردن اعزام گرديد.
سيداسماعيلی بهمدت 16 سال از عمر تشكيلاتی خود را در ستاد اطلاعات مركزی و بخش اطلاعات تعدادی از ارتشهای سازمان گذراند.
وی در جريان حمله آمريكا به عراق كه منجر به سقوط صدامحسين در فروردين سال 1382 گرديد، بهعنوان افسر اطلاعات در ستاد صديقه حسينی از اعضاي ارشد شورای رهبری سازمان كه فرماندهی عملياتی قرارگاه علوی با دو ارتش سوم و يازدهم را بهعهده داشت، فعاليت میكرد.
سيداسماعيلی طی مدتی كه در سازمان حضور داشت، از نزديك شاهد انواع فشارهای روحی و روانی بر اعضای مجاهدين و فعاليتهای جاسوسی اين گروه به نفع كشور عراق در زمان حكومت صدام حسين، نيرویهای آمريكايی مستقر در خاك عراق بعد از سقوط صدام حسين و برخي ديگر از كشورهای منطقه و غرب بوده است.
بدينترتيب وی پس از 27 سال همكاری حرفهای با تشكيلات مجاهدين با پیبردن به مناسبات فرقهای و ضدمردمی اين گروه، تشكيلات مجاهدين را ترك و در اسفند سال 1383 به ايران بازگشت.
کتاب تالیف شده توسط وی حاصل چهار سال کار مستمر در ثبت مشاهدات و مستندات در خصوص بررسی علل و چگونگي بروز و تشريح ساختارهای فرقهای و فعاليتهای جاسوسی در تشکيلات مجاهدين است.
اين کتاب با الهام از کتاب معروف «فرقهها در ميان ما» اثر بهجامانده از مارگارت تالر سينگر فقيد، روانشناس كلينيكي و استاد ممتاز وقت دانشگاه كاليفرنيا در بركلي آمريکا در کادر مناسبات فرقهای حاکم بر تشکيلات مجاهدين با ساختار فرقهای آن نوشته شده است.
خانم سينگر فقيد در کتاب خود با مهارت تمام توانسته است مناسبات پيچيدهی حاکم بر درون فرقهها را مورد بررسی موشکافانه قرار داده و بهخوبی شرايط لازم را براي به اجرا درآوردن فرايند بازسازي فکری در شش تم تشريح کند. همچنين وی در اين کتاب هشت تم ارائهشده توسط «روبرت جی. ليفتون» و سه تم ارائهشده توسط «ادگار شاين» را که برای روند بازسازی تحميل روانی تعريف شدهاند را نيز مورد بررسی قرار داده است.
شايان توجه اينکه تمامی تمهايی که از جانب سه محقق فوق در رابطه با فرقهها بيان شدهاند، تقريباً بيکم و کاست در مورد سازمان مجاهدين نيز صدق ميکند و در اين کتاب بهطور مفصل تشريح شده است. علاوه بر اين، مؤلفههای ديگری که شاخصهای خاص شناخت مناسبات فرقهای مجاهدين است نيز در اين کتاب محوربندي و مفصلاً به بيان آن پرداخته شده است.
این اثر در شمارگان1500 نسخه و 936 صفحه و به قیمت 305.000ريال روانه بازار نشر گردیده است.
نظر شما