به گزارش خبرنگار مهر، محسن قرائتی ظهر جمعه در همایش ائمه جماعات مساجد خراسان رضوی که در اردوگاه ثامنالائمه مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ائمه جماعات باید زکات را جدی بگیرند و طعم آن را به مردم بچشانند زیرا بنای اسلام بر پنج پایه نماز، روزه، حج، زکات، ولایت و حکومت استوار است.
وی ادامه داد: در مصرف و هزینه زکات باید گرسنگان را در اولویت قرار داد و تا گرسنهای وجود دارد نباید زکات را در جای دیگری هزینه کرد و این وظیفه ائمه جماعات و علمای دین است که طعم دین و زکات را به مردم بچشانند.
قرائتی یادآور شد: برای ترویج فرهنگ زکات باید به قرآن اتکا کرد چرا که این کتاب الهی کسی را که زکات نمیدهد مشرک میخواند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه باید نهضت قرآنی در کشور راهاندازی شود، گفت: اولویت هزینه کرد زکات باید فقرا و مساکین باشد و پس از آن در مساجد هزینه و مصرف گردد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: زکات در قرآن همتای نماز بوده و کلمه زکات و کلمه برکت 32 بار در قرآن آمده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به ائمه جماعات گفت: فعالیت شما در مناطق کوچک برکات و پاداش بیشتری نسبت به کسانی دارد که در مناطق بزرگ فعالیت می کنند چرا که شما می توانید ارشادات و راهنمایی های چهره به چهره داشته باشد و این نوع گفتگو به تعبیر قرآن دارای اثرات مطلوبتری است.
قرائتی با گلایه مندی از اینکه حوزهها قرآنی نیست و حلاوت و طعم شیرین قرآن به مردم چشانده نشده، تصریح کرد: تمامی علما و ائمه جماعات باید محور تبلیغ و ارشادات خود را قرآن قرار داده و به این کتاب الهی استناد کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اعلام اینکه باید در اصلاح، ارشاد و امر به معروف اولویتها و فوائد در نظر گرفته شود، افزود: ائمه جمعه باید از روایات قرآنی معتبراستفاده کرده، آداب سخنرانی را رعایت کنند تا سخنانشان در مخاطب اثرگذار باشد.
وی بیان کرد: روزی در کشور 50 درصد جمعیت بیسواد بودند اما در حال حاضر این رقم به 10 درصد رسیده و مردم باسواد شدهاند لذا بنابراین ضرورت دارد تا برای ارشاد مردم اطلاعات ائمه جمعه با مطالعات قرآنی ارتقا یابد.
نظر شما