به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین زمینه اشتغال در استان بوشهر مطرح است و افراد زیادی در این استان در عرصه کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که شهرستانهای دشتستان و دشتستان و تنگستان و دیر و جم دارای بیشترین تعداد کشاورز است.
کشاورزان استان بوشهر این سالها با مشکلات عدیدهای از جمله خشکسالی و کمبود منابع ابی، بروز سیلاب و تخریب مزارع، آفتزدگی و کاهش برداشت محصولات، عدم وجود بازار مناسب برای فروش محصولات و . . . روبرو بودهاند.
این مشکلات باعث شده است تا کشاورزان این استان مشکلات زیادی را برای تامین درآمد و هزینههای سالانه زندگی خود داشته باشند و نیازمند همکاری و همراهی مسئولان هستند.
بسیاری از کشاورزان برای اینکه بتوانند در فعالیتهای کشاورزی حضور داشته باشند، اقدام به دریافت وام کردهاند که با این وضعیت در بازپرداخت این وامها با مشکلاتی روبرو هستند و لازم است که برای امهال این وامها اقدامات مطلوبی صورت بگیرد.
پنجهزار کشاورز استان بوشهر طی سه سال اخیر ضرر کردهاند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ظهر دوشنبه در کارگروه امهال سه ساله تسهیلات بانک کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: در طول سه سال گذشته تعداد دو هزار 853 کشاورز شهرستان دشتی از بابت خشکسالی، زلزله و سیل دچار آسیب جدی شدهاند که با امهال وامهای آنان امیدواریم تا حدودی مشکلات آنان مرتفع شود.
نوذر منفرد افزود: همچنین در شهرستان دشتستان هم تعداد یک هزار 757 کشاورز در زلزله سال گذشته و سیل خسارت دیدند که لیست آن ها در دست تکمیل و بررسی بوده و لیست شهرستان دشتی نیز آماده شده است.
وی افزود: مبلغ وام گیرندگان کشاورزان شهرستان دشتی 38 میلیارد تومان بوده که با اضافه کردن سود بر آن 16 میلیارد تومان اضافه خواهد شد.
منفرد عنوان کرد: ما در بهمن و اسفند ماه سال گذشته نیز وضعیت مناسبی از لحاظ بارش باران در استان نداشتیم و بصورت متناوب بوده است و با وجود خشکسالی مکرر در هشت سال گذشته مشکلات متعددی برای کشاورزان استان بوجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه تنها بخشی که در آن قاچاق سوخت صورت نمی گیرد حوزه کشاورزی است، بیان کرد: امیدواریم شرکت پخش فرآورده های نفتی در راستای ارائه سوخت آزاد به کشاورزان استان بوشهر و ایجاد راهکارهای مناسب جهت ارائه سوخت به دست آنان همکاری لازم را داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تاکید کرد: در صورت امکان خواستاریم دو میلیارد تومان تسهیلاتی که امسال در کنار اعتبار صندوق حمایت به استان بوشهر اختصاص یافته بصورت کلی در یک زمان معین پرداخت شود تا بتوانیم با برنامه ریزی مناسب تسهیلات ارزان قیمیت به کشاورزان ارائه کنیم.
بانکهای استان بوشهر با نگاه حمایتی کشاورزان استان را یاری دهند
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر نیز اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی به همه بانکهایی که به بخش کشاورزی تسهیلاتی پرداخت میکنند، موظف کرده در راستای بازپرداخت این وامها به مدت سه سال امهال کنند.
شاهپور رستمی افزود: در این راستا تمامی بانکهای استان بوشهر که به بخش کشاورزی تسهیلاتی پرداخت کردهاند باید وامهای اشخاص حقیقی و حقوقی که دچار خسارت خشکسالی، سرمازدگی یا آفت و بیماریهای همهگیر و یا حوادث غیرمترقبه و یا آتشسوزی غیرعمدی با تایید کارگروهی متشکل از نمایندگان جهاد کشاورزی شهرستان، بانک مربوط در شهرستان، صندوق بیمه شهرستان و فرمانداری شهرستان مشروط به تامین بار مالی اضافی از محل اعتبارات ماده 12 قانون مدیریت بحران و اعتبارات پیشبینی نشده قانون بودجه به مدت سه سال امهال کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که طی دو سال گذشته در استان بوشهر بهویژه شهرستان دشتستان و دشتی بوجود آمد، نیازمندیم بانکهای استان با نگاه حمایتی کشاورزان استان را در راستای رفع مشکلات یاری دهند.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: همچنین بانکهای استان از پیگیری قضایی نسبت به عدم پرداخت وام کشاورزان فعلا خودداری کند.
بخش کشاورزی استان بوشهر طی سالهای اخیر بیشترین آسیب را دیده است
وی با اشاره به اینکه بانک کشاورزی بیشترین تسهیلات به کشاورزان ارائه می کند، عنوان کرد: باید این بانک با قرار گرفتن در کنار کارگروه امهال در شهرستانها رابط بانکها شود و مسائل موجود را بررسی کند.
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر یادآور شد: بیشترین بخشی که طی چندین سال گذشته آسیب دیده و از آن حمایت ویژه ای صورت نگرفته، حوزه کشاورزی است که اکنون باید در راستای حمایت از کشاورزان استان صحیح و با برنامه ریزی ورود کنیم.
رستمی گفت: باید ظرف 15 روز آینده مسائل و لیست خسارت های موجود در سطح شهرستان ها از سوی فرمانداران به مدیریت بحران استانداری بوشهر ارسال شود و پس از بررسی طی یک ماه آینده اعتبار امهال سه سال خسارت های موجود در حوزه کشاورزی استان بوشهر را مشخص خواهیم کرد.
وی بیان کرد: همچنین در این بخش باید 11 واحد تولیدی شهرستان دشتی که با مشکلات جدی و خسارت 80 درصدی روبرو هستند در اولویت امهال گذاشته شوند و تدبیری در رفع مشکلات آنان صورت گیرد.
نظر شما