به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبگانيان در حاشيه برگزاري ستاد راهبري نقشه جامع علمي کشور به برخي از موضوعات مطرح شده در اين جلسه اشاره کرد.
تاکيدات رهبري در ارتباط با نقشه جامع علمي کشور
کبگانيان با اشاره به ديدار دانشگاهيان با مقام معظم رهبري به مرور بيانات ايشان در جلسه ستاد راهبري نقشه جامع علمي کشور اشاره کرد و گفت: ايشان در اين ديدار بر تهيه نقشه به صورت جدول تاکيد کرده و فرمودند با توجه به توانايي و پتانسيل دانشگاهيان ماموريتها در نقشه توزيع شود.
وي همچنين با اشاره به تاکيد ديگر مقام معظم رهبري در خصوص برگزاري تورهاي علمي براي مسئولان، گفت: به منظور معرفي و آشنا سازي مسئولان با دستاوردهاي علمي کشورمان، تور علمي برگزار خواهد شد، در برخي موارد حتي محققان هم نمي دانند کشورمان به چه دستاوردهايي نائل شده است.
نگراني از حذف سهم بودجه پژوهش در دستگاهها
نگراني اعضاي ستاد نقشه جامع علمي کشور از ديگر مواردي بود که به گفته کبگانيان در جلسه ستاد راهبري نقشه به آن اشاره شده بود.
وي در اين باره، گفت: ماده 32 از دستورالعمل بودجه مصوبه دولت در سال جاري حذف شد. بر اساس اين مصوبه، نيم تا يک درصد بودجه دستگاهها صرف پژوهش مي شد اما اين ماده امسال در بودجه 93 لحاظ نشده است.
وي ابراز اميدواري کرد که در متمم بودجه امسال بتوان اقداماتي انجام داد.
اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاکيد کرد که دولت هم در بودجه سال 94 بار ديگر اين ماده را در نظر گيرد.
4500 متقاضي تاسيس شرکتهاي دانش بنيان
به گزارش مهر، ارائه گزارشي از آخرين وضعيت فعاليت شرکتهاي دانش بنيان در اين جلسه به نقل از کبگانيان مطرح شد.
وي در اين باره با بيان اينکه معاونت علمي رياست جمهوري از رشد تصاعدي شرکتهاي دانش بنيان خبر مي دهد، افزود: تاکنون 4500 تقاضاي تاسيس شرکتهاي دانش بنيان رسيده و پرونده يک هزار و 160 براي راه اندازي تکميل همچنين با راه اندازي بيش از 400 شرکت موافقت شد؛ پيش بيني مي شود تا چند سال آينده 10 هزار شرکت دانش بنيان تاسيس شود.
به گفته کبگانيان، اين شرکتها بيشتر از حمايت مالي و دريافت وام به حمايتهايي از جمله معافيت از عوارض گمرکي و شرکت در مناقصه ها نياز دارند.
نظر شما