۲۴ تیر ۱۳۹۳، ۱۰:۴۳

قصه پری‌دریایی‌ها در «من، ماه و ماهی»/ اعراب برای جعل نام خلیج‌فارس پول خرج می‌کنند

قصه پری‌دریایی‌ها در «من، ماه و ماهی»/ اعراب برای جعل نام خلیج‌فارس پول خرج می‌کنند

یک مستندساز از داستان مستند خود با عنوان «من، ماه و ماهی» و اهمیت آن با نگاهی به اسطوره‌های ایران باستان و تاکید بر آب به‌عنوان نماد پاکی سخن گفت.

جواد کراچی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره مستند «من، ماه و ماهی» و چگونگی ساخت آن گفت: در حوزه کارهای مستند و یا حتی داستانی- مستند در سال‌های اخیر کمتر کسی به سراغ اسطوره‌ها و یا موضوعاتی رفته که با هویت ما در ایران باستان و یا هویت جهانی سر و کار داشته باشد.

وی ادامه داد: به دلیل اهمیت این اسطوره‌ها و  نقش مهم ماهی در فرهنگ ما کوشش کردم که سوژه ای را بیابم که با ماهی و آب سر و کار داشته باشد چرا که آب نماد پاکی و رویش است و ماهی هم نماد باروری است و این هر دو در جهان کاملا شناخته‌شده هستند. همه اینها را در جزیره‌ فراموش شده هندورابی یافتم که به نظرم سازمان میراث فرهنگی تاکنون کمتر کار کارشناسی باستان شناسی در آنجا انجام داده است. منطقه هندورابی هم از نظر فرهنگی و هم اقتصادی و هم سیاسی و استراتژیکی منطقه مهمی است و باید به آن می‌پرداختم.

کراچی در بیان دلیل خود درباره استفاده از شیوه مستند اظهار کرد: سال‌هاست که دیگر از دیدن فیلم‌های داستانی نمی توانم لذت ببرم و احساس می‌کنم همه محتوای این فیلم‌ها کاذب و کذب است. من از زمانی که زنده‌یاد سهراب شهیدثالث ساختن فیلم‌های داستانی با بازیگران واقعی و محلی را کار می‌کرد، همیشه از اینگونه کارها لذت می‌بردم تا اینکه کیارستمی در این زمینه به نظرم سنگ‌تمام گذاشت.

کارگردان مستند «من، ماه و ماهی» اضافه کرد: فیلم‌های من با بودجه کم ساخته می‌شوند و حتی بهتر است بگویم فیلم‌هایی بدون بودجه هستند چراکه بالاجبار با کمترین عوامل و در مدتی کوتاه کوشش می‌کنم که مرحله تصویربرداری را تمام کنم. همیشه هم ترجیح می‌دهم که از عوامل تازه کار استفاده کنم که هنوز بعضی ترفندهای به اصطلاح حرفه‌ای را که در کشور ما مرسوم شده به کار نمی‌برند. با اینگونه افراد که با صمیمیت و صداقتشان کار می‌کنند کار کردن جذاب تر است و معمولا سریع مراحل را پشت سر می گذاریم.

وی درباره اینکه چگونه این سوژه به ذهنش رسیده است، بیان کرد: حدودا یازده سال قبل به یکی از بزرگترین چاپخانه های آلمان بنام کلت رفتم. هنگام ورود، نقشه بسیار بزرگی از جهان را در راهرو ورودی چسبانده بودند. من هم طبق عادت همیشگی مستقیم به نقشه کشورم نگاه کردم ولی متاسفانه به جای خلیج فارس واژه دیگری نوشته بودند. با رویی نه چندان خوش به سراغ رئیس چاپخانه رفتم و اعتراض کردم که وی در جوابم گفت که عرب ها پول داده اند تا اینگونه چاپ کنیم، شما هم پول بدهید تا برایتان بنویسم خلیج پارس. از آنزمان همیشه آرزو داشتم تا بتوانم فیلمی را در خلیج فارس کار کنم که خدا را شکر اکنون میسر شد.

کارگردان مستند «من، ماه و ماهی» در پایان با اشاره به کسانیکه در مقابل دوربینش رفته‌اند، اظهار کرد: همه حاضران در این فیلم نابازیگرانی هستند که زندگی خودشان را در مقابل دوربین بازی می کنند. صیادانی که صبورانه به صید ماهی مشغولند اما داستان پری دریایی را هم هنوز در گوشه ذهنشان به یاد می آورند.

به گفته کراچی این فیلم که برای شبکه مستند تولید شده هم ‌اکنون آماده نمایش است.

کد خبر 2329533

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha