۲۵ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۵

گزارش خبری/

رونق مجدد فرش کویر با دستان محرومان/ توانمند سازی با استفاده از پتانسیلهای بومی

رونق مجدد فرش کویر با دستان محرومان/ توانمند سازی با استفاده از پتانسیلهای بومی

بیرجند – خبرگزاری مهر: این بار دستان توانمند مددجویان کمیته امداد به یاری فرش کویر آمدند تا این صنعت بی رمق را که روزگاری در بازارهای جهانی شهره بود را جانی تازه ببخشند و البته برای توانمند سازی مددجویان کمیته امداد نیز به یک محور اصلی تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین نمایشگاه عرضه مستقیم توانمندی های مددجویان زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی از 20 تیرماه در محل نمایشگاه بین المللی بیرجند آغاز شده و پذیرای عموم مردم و مسئولان است.

در این نمایشگاه50 غرفه به صورت رایگان در اختیار مددجویان زیر پوشش این نهاد قرار گرفته تا مددجویان توانمندی‌ها و تأثیرگذاری طرح‌های اشتغالزایی خانگی اجرا شده خود شامل مواد غذایی، پوشاک، مواد لبنی و صنایع دستی را به شهروندان عرضه کنند.

کميته امداد امام خميني صرفاً يك بنگاه خدمات اجتماعي نيست بلکه در كنار آن نقش كارآفريني اجتماعي را نيز بر عهده دارد.

علي رغم تلاش هاي وافر اين نهاد در راستاي هدف اساسي يعني خوداتكايي مددجويان و صرف هزينه هاي زياد، تعداد مددجويان خود اتكا شده این نهاد در خراسان جنوبی کم نیستند که شناسايي عوامل كليدي موفقيت طرح هاي خوداشتغالي افراد تحت پوشش این نهاد در راستای سياست گذاري و برنامه ريزي جهت کاهش نرخ بیکاری در استان تاثیر گذار بوده است.

با توجه به اشتغالزایی‌های مناسبی که کمیته امداد برای مددجویان خود ایجاد کرده و این قشر محروم جامعه به خودکفایی رسیده‌اند و توجه به فراهم‌کردن بازاریابی آنها بخصوص در رابطه با تولید فرش این استان که 20 درصد از تولیدات کمیته امداد کشوررا شامل می شود ضروری است.

دراین نمایشگاه تولیدات فرش مددجویان کمیته امداد به صورت مستقیم عرضه می شود.

توسعه‌ صنعت فرش توسط کمیته امداد می‌تواند گره‌گشای مشکل اشتغال در خراسان‌جنوبی باشد

استاندار خراسان‌جنوبی در دیدار با معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور اظهار کرد: توجه نهادهایی چون کمیته‌ امداد به موضوع فرش و توسعه‌ این صنعت در استان می‌تواند گره‌گشای مشکل اشتغال در خراسان‌جنوبی باشد.

وجه‌الله خدمتگزار ادامه داد:خراسان‌جنوبی یکی از قطب‌های مهم صنعت فرش در کشور است و سابقه‌ی درخشانی در این زمینه دارد که در حال حاضر این صنعت با ارزش توسط کمیته امداد در سطح استان در قالب طرح های اشتغالزایی احیاء و ترویج داده می شود.

وی تصریح کرد: مردم خراسان‌جنوبی انگیزه و علاقه‌ی فراوانی به مشارکت در همه‌ی امور و مباحث دارند و اگر در زمینه‌ی برطرف کردن مشکل اشتغال از سوی نهادی همچون کمیته امداد طرحی ارائه شود به طور قطع آنها همکاری لازم را انجام می‌دهند.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: خراسان‌جنوبی در برخی زیرساخت‌های اساسی از جمله اشتغال مشکلاتی دارد که می‌تواند تقویت شود و کمیته امداد در این زمینه نقش اساسی به عهده دارد.

خراسان جنوبی یکی از استان‌های فعال در اجرای طرح‌های اشتغال‌زا در کشور است

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور نیز در بازدیدی از دومین نمایشگاه عرضه مستقیم دستاوردهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی گفت:این استان یکی از استان‌های فعال در ارائه و اجرای طرح‌های اشتغال‌زا در کشور است.

محمد امید با بیان اینکه اداره‌ کل کمیته امداد خراسان‌جنوبی توانسته بیش از 100 درصد اعتبارات اشتغال‌زایی سال 92 را جذب کند، بیان کرد: این امر موفقیتی بزرگ در این زمینه است.

وی، پرداختن به اشتغال‌های خرد و خانگی را یکی از راه‌های ایجاد اشتغال در کشور دانست و تصریح کرد: این آمادگی وجود دارد تا به طور گسترده و بدون محدودیت برای توسعه‌ صنعت فرش و اشتغالزایی مددجویان زیر پوشش این نهاد در خراسان‌جنوبی اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم.

امید اظهار کرد: در سال جاری 30 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی به کمیته امداد خراسان جنوبی اختصاص یافته است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور با اشاره به اینکه 20 درصد تولیدات فرش کمیته امداد کشور در خراسان جنوبی تولید می شود، اظهارکرد: در سایر طرح های اشتغالی نیز کمیته امداد خراسان جنوبی ریزش کمتری داشته است.

وی بیان کرد: کمیته امداد این ظرفیت را دارد که تعداد تولید کنندگان فرش این استان را به 20 هزار نفر گسترش دهد و پایگاه مشخصی برای تولیدات مددجویان راه اندازی کند.

اجرای 3613 طرح اشتغالزایی توسط کمیته امداد امام خمینی خراسان جنوبی

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی در گفتگو با مهر،افزود: کمیته امداد استان در سال گذشته 100 درصد اعتبارات اشتغالزایی را جذب کرده است

سیدجواد رضوی با بیان اینکه در سال گذشته سه هزارو 613 طرح اشتغالزایی توسط کمیته امداد خراسان جنوبی اجرا شده است، افزود: در این رابطه222 میلیارد ریال تسهیلات به مجریان طرح های اشتغالزایی پرداخت شده است.

 وی ادامه داد:در حال حاضر حدود 20 درصد از فرش تولیدی مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور توسط مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی تولید می‌شود.

رضوی اظهار کرد: در سال گذشته کمیته امداد 100 درصد اعتبارات اشتغالزایی، 200 درصد اعتبارات کارانگیزی، 150 درصد اعتبارات توان افزایی و 100 درصد اعتبارات خودکفایی مرکز را جذب کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اشتغال شهرهای زیر 20 هزار جمعیت و روستاها به کمیته امداد واگذار شده، بیان کرد: تا کنون دو هزار و 525 فرصت شغلی در روستاهای استان ایجاد شده که در این رابطه یکی از موفقیت های اصلی کمیته امداد نظارت بر طرح های اشتغالزایی است.

ایجاد دو هزارو 525 فرصت شغلی در روستاهای خراسان جنوبی

وی با اشاره به اینکه طی سه ماه نخست سال جاری 255 طرح اشتغالزایی توسط کمیته امداد ایجاد شده است، عنوان کرد: در این رابطه 21 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان یکی از دلایل اجرای موفق طرح‌های اشتغال‌زایی این نهاد را نظارت‌های مستمر کارشناسان این نهاد در سه مرحله قبل و بعد از اجرای طرح‌ها تا پنج سال عنوان کرد.

 رضوی به تعهد اشتغال کمیته امداد خراسان جنوبی در سال جاری اشاره کرد و افزود: در سال جاری این نهاد اشتغال دو هزارو 500 نفر را تعهد کرده است.

وی افزود: در سال گذشته 32 هزار بازدید از طرح های اشتغالزایی کمیته امداد دراستان انجام شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با بیان اینکه رویکرد کمیته امداد از ارائه خدمات مستمر به خدمات موردی تغییر یافته است، تصریح کرد: این نهاد به جز به مددجویان این نهاد برای توانمند سازی به افراد آسیب‌پذیر بیکار و دارای مهارت نیز تسهیلات اشتغال پرداخت می‌کند.

رضوی در پایان یادآورشد: در سال گذشته 10 هزار و 200 نفر از مددجویان کمیته امدادمهارت های فنی و حرفه ای را در استان فرا گرفته اند.

با دریافت تسهیلات از کمیته امداد برای هشت نفر اشتغال ایجاد کرده ام

فاطمه عبدالهی یکی از غرفه داران نمایشگاه توانمندی های مددجویان کمیته امداد خراسان جنوبی در گفتگو با مهر، اظهار کرد: درسال گذشته 20میلیون تومان از کمیته امداد تسهیلات دریافت کرده ام که این تسهیلات کمیته امداد اولین سرمایه اجرای طرح من بوده است.

وی با بیان اینکه من با ایجاد کارگاه تولید موزایک در روستای حسین آباد بیرجند موفق شده ام برای هشت نفر اشتغال ایجاد کنم، گفت: از این تعداد چهار نفر اشتغال مستقیم و ما بقی غیرمستقیم بوده است.

عبدالهی با بیان اینکه بیشتر موزایک های تولیدی این کارگاه در داخل استان مصرف می شود، عنوان کرد: تاکنون کمیته امداد در رابطه با فروش محصولاتم حمایت های زیادی داشته است.

وی افزود: زنان نباید با ایجاد یک آسیب اجتماعی در زندگی شان از جامعه فاصله بگیرند بلکه زنان نیز می توانند در کنار مردان به اقتصاد کشور کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه کمیته امداد ماهانه دو بار از کارگاه من بازید دارد، عنوان کرد: تاکنون مشاوره و آموزش های زیادی در خصوص اجرا و تداوم این طرح از کمیته امداد دریافت کرده ام.

......................

گزارش : حکیمه مصطفایی

کد خبر 2332746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha