به گزارش خبرنگار مهر، این هفته بلاخره تکلیف خانه تاریخی علیزاده مشخص شد. خانه تاریخی علیزاده که چندی پیش با شکایت همسایه از فهرست میراث ملی خارج شده بود، دوباره به این فهرست برگشت و به عنوان یکی از آثار ملی ثبت شد.
این خانه تاریخی یکی از بناها با معماری پیچیده در منطقه الهیه تهران است که مالک آن قصد دارد این بنا را پس از پایان مرمت به مرکز فرهنگی و هنری تبدیل کند اما یکی از همسایگان این مالک که قصد ساخت و ساز در ارتفاع بیش از حد مجاز را در حریم درجه یک این خانه تاریخی داشت و ثبت بودن خانه تاریخی علیزاده اجازه فعالیت را به او نمی داد، شکایتی به دیوان عدالت اداری نوشت تا بتواند این ساخت و ساز را انجام دهد.
منتهی وی خود را به جای مالک به دیوان عدالت اداری معرفی کرده و توانسته بود رای به خروج این خانه از فهرست میراث ملی بگیرد تا اینکه 24 تیرماه این اشتباه همسایه خانه تاریخی علیزاده برای دیوان عدالت اداری محرز شد و دوباره این بنای تاریخی به فهرست میراث ملی برگشت.
عباس نوروزی گفت: انجام کاوشهای باستانشناسی در خلیجفارس و پسکرانههای آن از برنامههای جدی این اداره کل است که تاکنون 16 فصل از آن توسط باستانشناسان انجام شده است.
وی با اشاره به راهاندازی موزه مردمشناسی - باستانشناسی خلیجفارس، افزود: بررسی و شناسایی پسکرانههای خلیجفارس و جزایر سهگانه ابوموسی در سالهای اخیر به طور جدی پیگیری شده است.
رجبعلی خسروآبادی اعلام کرد در جریان برگزاری جام جهانی برزیل 8 دفتر خدمات مسافرتی اقدام به اعزام مسافر کردند که پس از برگشت از سفر عده ای از مسافران از یکی از دفاتر خدمات مسافرتی شکایت کردند. 24 فقره شکایت توسط خبرنگاران، عکاسان و سه فقره شکایت توسط حاضران در تور اعلام شده بود. در جلسه کمیته فنی امروز؛ این شکایتها مورد بررسی قرار گرفت و منجر به این شد که یک هفته زمان به این آژانس فرصت داده شود تا رضایت شاکیان را جلب کند.
بهشتی مسئولیت اجرایی گرفت
سید محمد بهشتی که تا کنون سمت های مختلف پیشنهاد شده در سازمان میراث فرهنگی را نپذیرفته بود این بار قبول کرد تا ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی را بر عهده بگیرد. منتها وی در مراسم تودیع و معارفه خود اعلام کرد: مسئولان در اوایل کار دولت این سازمان را به فردی تصادف کرده تشبیه می کردند که وضعیت نامناسبی دارد. اکنون من پژوهشگاه میراث فرهنگی را به بخشی از بدن آن فرد تصادف کرده تشبیه می کنم که اصلاً قابل شناسایی هم نیست. پس شاید بهتر باشد که تا مدتی توقع یک مدیریت و شرایط نرمال را از پژوهشگاه میراث فرهنگی نداشته باشیم تا شاید حالش بهتر شود.
وی صحبت قابل تامل دیگری نیز کرد و گفت : ما مشکل اضافه کاری و جا در پژوهشگاه نداریم، مشکل این است که نمی توانیم کار کنیم با این حال از شما می خواهم که به ما اجازه کار و فعالیت بدهید.
گلشن که پیش از بهشتی این مسئولیت را داشت هم در این مراسم گفت: فضای کافی در این پژوهشگاه نداریم. کمبود اعتبار و یا حتی نبودن اعتبار مشکلی است که ما با آن همواره مواجه بوده و هستیم.
مرتضی رحمانی موحد مهمترین برنامه روز جهانی گردشگری (پنجم مهر) را برگزاری نخستین جشنواره مشارکت ملی گردشگری اعلام کرد و گفت: این جشنواره با رویکرد اقتصاد و فرهنگ در 22 محور مانند گردشگری و خانواده، گردشگری و حمل و نقل، گردشگری و رسانه، آموزش، ارتباطات، جوامع محلی، توسعه و ... برگزار خواهد شد. داوران آن نیز طی روزها آینده معرفی می شوند اما مهلت ارسال آثار که شامل عکس، فیلم، وبلاگ، مقاله خواهد بود تا سی و یکم مرداد ماه اعلام شده است و این آثار شهریور ماه داوری خواهد شد. با این وجود ثبت نام تمامی شرکت کنندگان در این جشنواره از طریق سایت به نشانی irantourismfestival.ir&.com الزامی است.
محمد تقی عطایی گفت: در عالم واقع چیزی به نام عرصه 400 هکتاری برای مجموعه باستانی شوش وجود ندارد. استاد مهدی رهبر در شرایط اضطراری پس از جنگ دور تپه ها و برجستگی های مشهود شوش میله کوبی کرد و هیچ کجای نقشه ارائه شده از سوی وی چیزی به عنوان عرصه ثبت نشده است. به نظر من استاد مهدی رهبر همچون متخصص و کارشناسی بسیار زبده و مجرب عمل کرده و به روشنی می دانسته اند چه می کند. وی با کوله باری از تجربه دقیقا می دانست به کار بردن عنوان عرصه در آن نقشه درست نیست و از این عنوان نیز استفاده نکرده است. حالا آن نقشه، که در سالهای جنگ تحمیلی و از سر اضطرار تهیه شد، دستاویزی شده است برای مدیرانی که نمی خواهند مسؤولیتهای مدیریتی حوزه خود را بپذیرند. از مدیریت فقط دنبال ظواهر و تبلیغات و عایدات مادی هستند و از کارهای اساسی و بنیادین فرهنگی و علمی روی گردان هستند.
نظر شما