به گزارش خبرنگار مهر، سومین همایش خوشنویسی کتابت قرآنی به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز و با حضور هنرمندان شاخص این رشته برگزار شد.
این همایش به دنبال برگزاری موفقیت آمیز دو دوره همایش کتابت قرآنی برگزار شده بود که سومین دور آن با استقبال کم نظیر هنرمندان ارجمند این رشته مواجه شد.
حمایت شورای شهر تبریز از تاسیس موزه استاد بخت شکوهی
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز در حاشیه دیدار از هنر هنرمندان تبریزی گفت: در صورتی که شهرداری تبریز لایحه ای در این خصوص به صحن شورا ارائه کند شورای شهر از آن حمایت خواهد کرد و به باور من به سبب اهمیت طرح و ارتباط آن با پاسداشت یکی از مفاخر فرهنگی ایران و تبریز، کلیات آن مورد موافقت قرار خواهد گرفت.
اصغر عابدزاده ادامه داد: طبق پیشنهاد سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز به منظور حفظ و حراست از آثار استاد ابراهیم بخت شکوهی منزل شخصی ایشان تبدیل به موزه شده و با خریداری ملک آن زمینه برای اجرایی شدن این طرح فراهم می آید.
وی با بیان اینکه استاد بخت شکوهی یکی از ممتازترین هنرمندان ایران و تبریز بود خاطر نشان کرد: تبریز همواره به داشتن چهره هایی چون استاد بخت شکوهی می بالد و هر اقدامی که بتواند زمینه پاسداشت و ارج نهادن به کوشش های هنری آنان را فراهم کند با اقبال عمومی مواجه خواهد شد.
عابد زاده با بیان اینکه آثار استاد فقید، از آثار بسیار نفیس هنری به شمار می رود، گفت: با تاسیس این موزه می توان نسبت به نگرانی هنرمندان این شهر دایر بر خارج نشدن این آثار از تبریز و محل شکل گیری این آثار امیدوار بود.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز، استاد ابراهیم بخت شکوهی را به عنوان یکی از نمادهای اعتبار ایران و تبریز عنوان کرد و افزود: ایشان آوازه ای ملی و فراملی دارند و باید هر گونه اقدامی در این راستا را ارج نهاد.
تبریز مهد پرورش هنرمندان خوشنویسی بوده است
یک استاد شاخص انجمن خوشنویسان ایران نیز در جریان این همایش با اشاره به سابقه و عمق خوشنویسی درتبریز اذعان کرد: تبریز به سبب تاریخی دارای یک اصالت فرهنگی و تاریخی در این راستاست و طی دو دوره شکل گیری مکتب هنری تبریز که به خلق آثار ماندگار گنجینه هنری ایران بدل شد، توانست هنرمندان بسیاری را پرورش دهد.
کامران کوهستانی ادامه داد: مکتب هنری تبریز به دو دوره شکوفایی هنری طی دو دوره در سده های هفتم تا هشتم هجری و نیز سده یازدهم هجری اطلاق می شود، در دوره اول که همزمان با حضور ایلخانان مغول در ایران است به سبب تعیین تبریز به عنوان پایتخت خود هنرمندان بسیاری پروررش یافتند و ربع رشیدی به عنوان ممتازترین آثر برجسته آن دوره در جهان شناخته شده است.
وی ادامه داد: تبریز همواره بخشی از ستون هنر خوشنویسی بوده و میرعلی تبریزی به عنوان واضع و مبدع خط نستعلیق، نقش اساسی در بروز و ظهور استعداد سایر خوشنویسان داشته است.
کوهستانی افزود: بزرگان خوشنویسی این خطه از میرزا طاهر خوشنویس و حاج حسن هریسی تا مرحوم استاد بخت شکوهی و جناب فرزبود، میراثدار این گنجینه ارزنده هنری، مکتب تبریز و کوشش های اساتید آن دوره بوده اند.
وی برگزاری همایش ها و کارگاه های خوشنویسی را در پیشرفت این هنر فاخر، موثر دانست و افزود: برگزاری این کارگاه ها فرصتی است تا در کنار هم شیوه ها و سبک های متعدد خوشنویسی را مرور کنیم.
هنر خوشنویسی اعتلابخش فرهنگ تبریز
سرپرست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز نیز در خصوص این جشنواره گفت: این خوشنویسان باذوق در کنار مزار شماری از جاوید ترین مشاهیر تاریخی و فرهنگی، آیاتی از کلام الله مجید و احادیثی از ائمه اطهار را به زیور هنر آراستند.
حسین آذرنیا ادامه داد: تمرکز عمده خوشنویسان در این همایش برای نگارش آثار خود، سوره مبارکه قدر بود که شأن نزولش به ماه مبارک رمضان و لیالی پر برکت قدر باز می گردد.
وی با اشاره به سابقه حضور هنر خوشنویسی در تبریز گفت: خوشنویسی را در پیشینه فرهنگی شهر تبریز، چشمگیر و تحول آفرین است و این هنر بخشی مهمی از اعتلای فرهنگی شهر تبریز به شمار می رود.
آذرنیا خوشنویسی را مناجات مکتوب دانست و افزود: جایگاه این هنررا تنها زبان قلم هایی ابراز می دارند که مناجات مکتوب دلها را بر سینه کاغذ ثبت می کنند.
همچنین در این همایش از استاد محمدعلی فرزبود، استاد کاظم دوستی فرد، استاد محمدحسین قربانپور و استاد یونس نصیری به عنوان چهار تن از اساتید صاحب نام خوشنویسی تبریز تقدیر شد.
نظر شما