به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان دهلران یکی از شهرستانهای استان ایلام محسوب می شود، شهرستانی که آب و هواي بياباني و نيمه بياباني گرم و خشك دارد و در تابستان دمای هوای آن تا مرز 50 درجه می رسد.
در سالهای اخیر گرد و غبار و گرما رمق زندگی را از مردم این شهرستان محروم گرفته است به طوری که در بعضی از روستاهای آن بویژه در بخش موسیان وجود شن های روان زندگی را برای روستا های ابوغویر، چم هندی، سمانه، حسن قندی و.... به جهنم تبدیل کرده است.
نبود آب شرب، خانه های بهداشت و امکانات ورزشی در این روستاها باعث شده مردم به سختی زندگی خود را سپری کنند و روز به روز شرایط زندگی در این روستاها با نبود امکانات سخت تر می شود .
سال گذشته خبرگزاری مهر مشکلات این روستاها را در قالب سفرنامه در منتشر کرد که بعد از انتشار مشکلات این روستا ستاد بحران استانداری و مسئولان وقت شهرستان به همراه امام جمعه دهلران برای بررسی و چاره اندیشی، مشکلات مردم این روستاها را از نزدیک مورد بررسی قرار دادند و عنوان کردند برابر بررسی های صورت گرفته برای حل مشکل آب شرب این روستاها اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 600 میلیون تومان نیاز است .
کودکان همانند پرنده به دنبال آب شرب هستند
"ترار بریسم" یکی از ساکن روستای ابوغویر در گفتگو با مهرگفت: متاسفانه 14 روز یک بار آب روستا از طریق تانکر سیار تامین می شود.
وی گفت: برای حل بحران و کمبود آب شرب بارها به فرماندار، بخشدار، امام جمعه و دیگر مسئولان مراجعه کردیم ولی هر بار قول پیگیری و حل مشکل را می دهند که تاکنون هیچ کاری برای حل مشکل آب روستا نکرده اند.
وی گفت: در ماه مبارک رمضان هستیم و مشکل آب از یک طرف و گرمای تابستان از طرفی دیگر مشکلات فراوانی برای ما به وجود آورده است.
بریسم اظهار داشت: مسئولان برای حل مشکلات ما چاره اندیشی کنند و اگر قادر به حل مشکلات آب شرب روستا نیستند ساختمانهای ما را تحویل بگیرند تا ما هم به استان خوزستان مهاجرت کنیم.
وی گفت: متاسفانه مشکلات روستا بسیار زیاد است و نبود آبرسانی سیار این مشکلات را دوچندان کرده است.
بریسم بیان داشت: مردم روستا بویژه کودکان ما همانند پرنده دنبال آب شرب برای خوردن می گردند و این برای ما قابل تحمل نیست ولی چون خانه و کاشانه ما در این روستاها است نمی توانیم مهاجرت کنیم.
وی بیان داشت: نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در دیداری که از روستا داشت عنوان کرد سه میلیارد برای حل آب شرب و جاده دسترسی این روستاها اختصاص یافته است ولی متاسفانه تا کنون مشکلات روستا پا برجاست و انتظار داریم مسئولان کشوری و استانی برای حل مشکلات روستا سفر کنند و از نزدیک موضوع آب شرب، جاده دسترسی و... را بررسی کنند چون با حرف نمی توان عمق مشکلات را بیان کرد.
اختصاص 29 میلیارد ریال به بخش آب شرب روستاهای دهلران
مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب روستایی استان ایلام در گفتگو با مهر اظهار داشت: خوشبختانه امسال برای توسعه و بازسازی، اجرای طرحهای نیمه تمام، آبرسانی سیار، تعمیر و نگهداری خطوط انتقال و شبکه های داخلی آب شرب و مطالعات روستا های شهرستان 29 میلیارد ریال تصویب شده است.
احمد دوستعلی گفت: شهرستان دهلران داری 70 روستا با چهار هزار و 774 خانواده و جمعیتی بالغ بر 22 هزار و 900 نفر است که 61 روستا باجمعیتی بالغ بر 22 هزار و 500 نفر تحت پوشش آب شرب قرار دارند.
دوستعلی گفت: آب شرب این تعداد روستاها از 18 حلقه چاه و دو سرچشمه از طریق 15 ایستگاه پمپاژ با 222 کیلومتر خط انتقال و 187 کیلومتر شبکه داخلی و 20 باب مخزن به حجم پنج هزار و 200 متر مکعب و با استحصال 10 هزار متر مکعب آب در روز تامین می شوند.
وی اظهار داشت: شهرستان دهلران داری چهار هزار و 836 مشترک که از این مجموع چهار هزار و 635 مشترک مسکونی، 107 مشترک تجاری و صنعتی و120 مشترک عمومی و اداری هستند.
وی گفت: در حال حاضر پنج روستا در سطح شهرستان دهلران به وسیله آبرسانی سیار تامین می شوند که جمعیت این روستا ها یک هزار و 160 نفر است.
دوستعلی عنوان کرد: این شهرستان دارای یک آزمایشگاه آب مستقل است که مرتب آب شرب این روستاها را از طریق میکروبی و شیمیایی و سایر آزمایشات لازم کنترل می کند.
وی تصریح کرد: برای کلرزنی آب شرب این روستاها از 18 دستگاه کلرزن گازی و مایعی استفاده می شود که 98 درصد مطلوبیت کلر باقیمانده در شبکه های توزیع نشان می دهد.
29درصد آب روستاها به خاطر فرسودگی خط انتقال هدر می رود
وی گفت: متاسفانه عمر مفید تاسیسات آب رسانی به طور میانگین بیش از 20 سال است که باید برای اصلاح و خطوط آب شرب روستاهای شهرستان اعتبارات لازم تخصیص یابد.
دوستعلی اظهار داشت: در حال حاضر 29 درصد آب روستا ها در سطح شهرستان دهلران به خاطر فرسودگی و شکستگی هدر می رود و اگر خط لوله و شبکه اصلاح شود می توان این میزان آب شرب جلوگیری کرد.
مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره آب روستایی استان ایلام بیان داشت: برای آبرسانی و احداث مجتمع آبرسانی به روستاهای شهرستان شامل صمانه، ابوغویر، گوراب بالا، گوراب پائین، زراب، هفتکده، سر کمر، پهله، نصر دو، اوقریب، نصر یک، شهرک مطارفه، بیتفزیح، پتک اعراب، نهر عنبر، جلزی بالا و پائین مطالعات و بررسی های اولیه را انجام داده ایم که در صورت تصویب و تخصیص اعتبار کار عملیات اجرایی آنها شروع خواهد شد.
وی گفت: امیدواریم که اعتبار اختصاص یافته محقق شود و بتوانیم بخش عظیمی از مشکلات روستائیان شهرستان را حل کنیم و خوشبختانه آب شرب 99 درصد روستاهای شهرستان از چاه تامین می شود.
وی گفت: امیدواریم روستائیان در مصرف و مدیریت آب شرب با ما همکاری لازم را داشته باشند و با رعایت الگوی مصرف و همچنیین عدم استفاده از آب شرب سالم برای سایر مصارف نظیر احشام و مزارع برای گذر از مشکلات موجود یاری رسان و کمک کننده باشند.
..................................
گزارش مجتبی کاور
نظر شما