۴ مرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۵۳

میزگرد گروه «لیله القدر» در مهر- 2

تنها مدافع تواشیح سازمان تبلیغات اسلامی است/ ماجرای آشنایی با سامی یوسف در ترکیه

تنها مدافع تواشیح سازمان تبلیغات اسلامی است/ ماجرای آشنایی با سامی یوسف در ترکیه

برادران دریایی‌فرد که به نوعی اعضای اصلی گروه موسیقی «لیله القدر» هستند در بخش دوم میزگرد خود در خبرگزاری مهر به بهانه انتشار آلبوم «نگین آفرینش» به بیان دغدغه‌ها و مشکلات خود در حوزه تواشیح و برخورد نهادهای دولتی و غیر دولتی پیرامون این گونه موسیقایی سخن گفتند.

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر: بازنگری در آیین نامه مسابقات تواشیح خوانی، تلاش سازمان تبلیغات اسلامی برای گسترش سبک های اصولی و متفاوت تواشیح، حضور سازهای ایرانی و جهانی در تواشیح، انتقاد از نبود حمایت لازم نهادهای مسوول به ویژه وزارت ارشاد، آداب اجرای تواشیح در مجالس مختلف، گسترش فرهنگ تقلید نا به جا، انتقاد از رسانه ملی در جهت مناسبتی نگاه کردن به مقوله تواشیح و ماجرای ساخت کلیپ در مکه مکرمه و مسجد النبی کشور عربستان از نکات برجسته ای بود که صادق دریایی فرد، صالح دریایی فرد و صابر دریایی فرد در بخش دوم گفتگوی خود با حضور در خبرگزاری مهر به آن اشاره کردند.

در تمام دنیا تواشیح با موسیقی اجرا می شود اما در ایران...

صادق دریایی فرد در این میزگرد با اشاره به حضور موسیقی در تواشیح گفت: در حال حاضر 99 درصد از گروههایی که در ایران حضور دارند با موسیقی تواشیح می خوانند و درصدی هم که موسیقی نمی خوانند متوسط سنی شان بالای 50 سال است یعنی آنها همچنان سنتی بودن خود را حفظ کردند که این موضوع هم بسیار قابل تقدیر است. البته امروز یکی از آفت هایی که با آن مواجه هستیم این است که ما هنوز داریم مسابقات تواشیح خوانی سنتی برگزار می کنیم در حالیکه همه گروههای دیگر دنیا با موسیقی به ارائه آثار خود مشغول هستند اما ما همچنان به 25 سال پیش گریز می زنیم.

وی گفت: به نظر من این آیین نامه هایی که درباره مسابقات تواشیح خوانی وجود دارد باید به شکل جدیدی تدوین شود. از سوی دیگر نیز دوستان مسوول باید بیایند و گروهها را منسجم کنند و به آنها برنامه بدهند. به هر حال وقتی یک گروهی می آید و کاری را با موسیقی انجام می دهد و از خطر قرمزها عبور می کند به خاطر نبود برنامه‌ریزی مسوولان است. من فکر می کنم باید یک جایگاهی با عنوان سرودهای دینی در بخش موسیقی وزارت ارشاد و بخش موسیقی سازمان صدا و سیما باز شود که بتوان در راستای آن تصمیمات درستی اتخاذ کرد.

سال اقتصاد و فرهنگ و کارهایی که انجام نشد

این کارشناس مسائل فرهنگی توضیح داد: من تمایلی به ارائه اسامی ندارم اما اگر شما بررسی اجمالی از گروههایی که طی این سالها مقام اول را به دست آورده اند، داشته باشید با این موضوع مواجه می شوید که این عزیزان آمده اند و یک کار محض عربی را اجرا کرده و رتبه اول را هم به دست آورده اند. حالا یک سوال پیش می آید؛ اینکه این عزیزان قطعه های کاملا عربی را برای چه کسانی خوانده اند؟ و اصولا هدف آنها برای شرکت در مسابقات چیست؟ در حالیکه به نظر من در این فضا باید هدف همه گروه‌ها جذب مخاطب به ویژه جوان ها باشد؛ جوان‌هایی که در سال اقتصاد و فرهنگ باید بیشتر از اینها در عرصه های فرهنگ دینی کشور حضور داشته باشند.

دریایی فرد افزود: این یک تدبیر و امید از سوی مقام معظم رهبری بود که به بحث فرهنگ کشور ما انقدر توجه نشان دادند و به نوعی به آقایان این تلنگر را زدند که امسال سال فرهنگ است. پس من نیز به عنوان یک شهروند که تلاشی کوچک در ارائه آثار فرهنگی اسلامی دارم باید بسیار سنجیده تر از اینها به فعالیت مشغول باشم.

سازمان تبلیغات اسلامی مدافع سبک‌های جدید تواشیح است

وی با اشاره به نحوه حمایت‌های نهادهای مسول در زمینه اشاعه و گسترش فرهنگ گروه‌خوانی و تواشیح‌خوانی تصریح کرد: گرچه برخی از نهادهای مرتبط با این موضوع کم‌کاری‌هایی داشته‌اند اما من لازم است در اینجا نقش نهادهایی چون سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری را ازاین قاعده مستثنی کنم چرا که شخص آقای خاموشی به عنوان رییس سازمان تبلیغات اسلامی حمایت های بسیار خوبی از گروههای مذهبی به ویژه گروه لیله القدر داشت. او یکی از مدافعین سبک جدید ارائه آثار موسیقایی مذهبی است.

عضو گروه لیله القدر بیان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی در زمینه حمایت از آثاری که ما تولید می کنیم کمک معنوی قابل توجهی را به گروه ما ارائه داده است، اما باید بدانیم یک دست صدا ندارد. به عنوان نمونه همین جشنواره موسیقی کشورهای اسلامی که ما از آن صحبت می کنیم، من در مورد آن به شما قول می دهم که این طرح ما را در زمان خود در شکل بسیار ضعیفی توسط  برخی از نهادها اجرا می شود و این برگزاری هم به خاطر این مساله است که فقط بگویند ما این جشنواره را برگزار کردیم. اما من بازهم تاکید می کنم که گروه لیله القدر در زمینه موسیقی کاری کارستان انجام داده است.

می دانیم آقایان هم بودجه دارند هم امکانات اما...

دریایی فرد در ادامه صحبتهای خود گفت: ما خواننده های معتقدی در کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی داریم که در رابطه با قرآن و پیامبر اسلام کارهایی را تولید کرده اند پس چرا ما نباید از این هنرمندان دعوت کنیم که به ایران بیایند و برنامه ای اجرا کنند؟ این ها کارهایی است که ما طرح آن را به دوستان مسوول ارائه دادیم و امیدوار هستیم یک تلنگری لااقل در سال فرهنگ و اقتصاد به دوستان بخورد و به ما کمکی داشته باشند. من یقین دارم عزیزان بودجه به اندازه کافی دارند چرا که وقتی می بینیم برای برگزاری فلان جشنواره هنری مبالغ زیادی صرف می شود پس علی القاعده برای برگزاری یک جشنواره تاثیرگذار در حوزه موسیقی اسلامی نیز پول وجود دارد.

وی تصریح کرد: دل آدم واقعا برای این گونه موسیقایی می سوزد در حالیکه هم وزارت ارشاد ما و هم صدا و سیمای ما کلمه اسلام را در شرح وظایف  خود دارند اما این چنین به موسیقی با محتوای الهی و مذهبی بی توجهی می شود. بحث فرهنگ سازی در سال فرهنگ و اقتصاد منهای توجه به مبانی ارزشمند ایرانی اسلامی، تقویت اسلام در جهان را نیز در پی دارد و من مطمئن هستم که مردم نیز از این جریان و رویداد فرهنگی هنری ناب استقبال خواهند کرد. اما نمی دانم چرا مسوولان حمایت کافی از این مساله انجام نمی دهند.

بازهم جشنواره عدالت و امید و اتفاقی که دیده نشد

عضو هیات موسسه گروه لیله القدر با اشاره به برگزاری جشنواره «عدالت و امید» در دولت قبلی بیان کرد: وزارت ارشاد سه سال گذشته یک جشنواره ای به نام عدالت و امید برگزار کرد که از ما نیز برای برگزاری کنسرت در تالار وحدت دعوت شد و به نوعی ما تنها گروه موسیقایی مذهبی بودیم که با استفاده از ساز، برنامه ای را اجرا کردیم. برای ما این موضوع قابل باور نبود اما مردم آمدند و برای تماشای کنسرت مذهبی بلیت چند هزار تومانی خریداری کردند. آنها آمدند و پول دادند تا تواشیح با موسیقی را ببینند و بشنوند. ما هم با تکیه بر این استقبال خوب مردم از هنرمندان صاحب نام دعوت کردیم که بیایند و در ارکستر ما حضور داشته باشد و ساز بزنند. بنابراین اگر قرار است گروه‌های تواشیح منهای اهداف معنوی ارزشمندی که دارند موسیقی را به جهان ارائه کنند باید کاری را ارائه بدهند که این بار این گروههای کشورهای خارجی باشند که از آنها تقلید کنند. البته در این جشنواره به دلیل مسائل فراوانی که وجود داشت کار ما آنچنان رسانه ای نشد اما همین که مردم استقبال کردند می تواند نشان دهنده بسیاری از موارد باشد.

دریایی فرد تصریح کرد: من به یقین می توانم بگویم گروههایی در کشورهای مثل امارات، ترکیه و آذربایجان وجود دارند که از سبک کار و ملودی های گروههای ایرانی چون گروه لیله القدر برای ارائه آثارشان استفاده می کنند. و این برای ما جای بسی خوشحالی است. البته تعدادی از گروههای ایرانی هم هستند که می آیند و آلبوم های گروه ما را خریداری می کنند و می روند جای ما لب خوانی می کنند که این نوع تقلید هم فقط برای پول انجام می گیرد که اصلا شکل زیبا و مورد پسندی نیست.

از هیچ نهادی برای تولید آلبوم «نگین آفرینش» یک ریال هم دریافت نکردیم

یکی از خوانندگان آلبوم «نگین آفرینش» با اشاره دوباره به روند تولید آلبوم گفت: هزینه ای که آلبوم نگین آفرینش برای ما داشته هزینه ای کاملا شخصی است یعنی ما حتی یک ریال نه کمکی از شهرداری، نه صدا و سیما و نه نهاد فرهنگی دیگری دریافت کردیم. ما از جیب خودمان این آلبوم را برای تبلیغ دین ارائه دادیم. چون به دور از هرگونه کلیشه و شعاری عشق این را داریم که برای تبلیغ دین مبین اسلام کارهایی از این دست را انجام دهیم.

وی ادامه داد: من امیدوارم مسوولانی که در ارائه تبلیغ دین مبین اسلام کار می کنند حداقل از گروههایی مانند ما برای ارائه خدمات و تبلیغ خود استفاده کنند که حضور موثری هم در ایران و هم در خارج از کشور داشته باشند. اگر امسال به نام فرهنگ و اقتصاد نامگذاری شده است پس این فرهنگ اسلامی نیز باید به عامه مردم شناسنده شود. این فرهنگی که مقام معظم رهبری بسیار به آن تاکید داشته و دارند و آن را در کنار اقتصاد قرار دارند و در ادامه آن به عزم ملی و مدیریت جهادی هم اشاره داشتند یعنی اینکه اگر امروز گروههای تکفیری دین اسلام را برعکس به جهان ارائه می دهد این هنرمندان و اهالی فرهنگ هستند که می توانند در بهترین و اصولی ترین شکل ممکن آثاری را در حوزه کاری خود ارائه دهند که می تواند در برهم زدن فضای موجود که اسلام ستیزی مهم ترین رکن آن است نقش موثری را ایفا کند.

در روزگار اسلام‌ستیزی رسانه ملی حتی یک اثر هم از ما پخش نکرد

دریایی فرد افزود: ما بعد از تولید آلبوم «نگین آفرینش» آن را حتی در مجموعه های فرهنگی رسانه ای نیز توزیع کردیم اما متاسفانه این اثر را حتی یک بار هم پخش نکردند. اگر ما نمی توانیم اسلحه به دست بگیریم و با مشرکان بجنگیم و از اسلام دفاع کنیم اما می توانیم با یک کار موسیقایی تاثیری داشته باشیم که تاثیرش به مراتب بیشتر از جنگ با سلاح است.

وی توضیح داد: شبکه جام جم ما یک شبکه جهانی است که می توانست حتی یک قطعه ای از کارهای ما را پخش کند و آن را در قالب کلیپ به مردم ارائه دهد. این در حالی است که دوستان رسانه ملی خیلی خوب می داند که نیت اول تا دهم ما پول نیست. ما این کار را ارائه دادیم اما دوستان کار ما را پخش نکردند در حالیکه گروه ما از جمله مجموعه هایی است که همیشه در برنامه های تشریفاتی نظام به عنوان اولین دعوت شده از سوی مسوولان برنامه اجرا می کند اما برای پخش یک اثر دینی این گونه با ما بی مهری می کنند. آیا همه جا فقط با اسلحه می توان جلو رفت؟ باور کنید یکی هم هست که می تواند با زبان موسیقی، با هنر تئاتر، با یک متن زیبا و یا یک شعر زیبا با تمام شرارت ها مبارزه کند.

عضو گروه موسیقی بین المللی «لیله القدر» بار دیگر با تقدیر از سازمان تبلیغات اسلامی در حمایت از گروههای تواشیح  خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی واقعا حمایت ویژه ای از ما انجام داده است یعنی شخص آقای خاموشی بارها عنوان کردند که پای کار هستند. اتفاقا تعدادی از شرکت های خوب تولید و پخش موسیقی از جمله شرکت ایران گام برای انتشار این آلبوم اعلام آمادگی کردند منتها من اعلام کردم که بهتر است موسسه لیله القدر برای اولین بار مبدع پخش یک اثر موسیقایی نیز باشد که یک موسسه فرهنگی می تواند کار خود را هم تولید و هم پخش کند. من فکر می کنم موفق تر هم عمل خواهیم کرد چون خیلی از شرکت ها به دلیل انتشار کارهایی به لحاظ محتوایی ضعیف رفته اند و ما دیگر می ترسیم کار خودمان را آنجا ارائه دهیم . بنابراین کار را ما خودمان ارائه دادیم و امیدواریم با کمک اهل بیت در توزیع هم بتوانیم موفق عمل کنیم.

انتقاد از گروههای تواشیح تقلیدگر

صابر دریایی فرد هم با انتقاد از فعالیت برخی از گروههای تواشیح که اهمیت چندانی به کیفیت نمی دهند، بیان کرد: متاسفانه برخی گروههای تواشیحی وجود دارند که با دریافت قیمت های پایین، کیفیت های نازل و البته شکل و شمایلی بسیار بد وارد برنامه ها می شوند و روی استیج می روند و جالب اینکه اصلا هم نمی توانند کار مذهبی خوبی ارائه دهند و در چنین شرابطی ما چطور می توانیم به جذب جوان از طریق موسیقی الهی امیدوار باشیم؟ آیا اجرای بی کیفیت برای آن دسته از افرادی که جذب خدایی هستند کار مشکلی است یا جذب جوانانی که می خواهند با کارهای جدید و خلاق با دین الهی آشنا شوند؟ ما الان می ترسیم که یک قطعه کامل را روی سایت خودمان قرار دهیم چون حتم داریم چندین گروه می روند و این کار را با تقلید کامل می خوانند.

وی گفت: ما در آلبوم «نگین آفرینش» تکخوانی خیلی گذاشتیم یعنی در هر قطعه 8 نفر تکخوانی کردند در حالیکه گروههای مختلفی وجود دارند که نمی توانند به این نحوه کاری را اجرا کنند و البته این انتقاد هم وجود دارد که چرا با ریال های پایین و با این شکل و شمایل که حتی به لباس های خودشان هم اهمیتی نمی دهند برنامه اجرا می کنند. در مجامع تواشیح خوان که ما هم حضور پیدا می کنیم و این مسائل را مطرح می کنیم به ما می گویند  این موضوعات برای ما چندان اهمیتی ندارد و ما فقط می خواهیم در آمدزایی کنیم.

سامی یوسف در ترکیه به اعضای گروه لیله القدر چه گفت

صالح دریایی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسشی مبنی بر عدم همکاری گروه لیله القدر با خوانندگان سرشناسی چون سامی یوسف با هدف بین المللی شدن فضای موجود تصریح کرد: ما در کشور ترکیه این افتخار را داشتیم که به دعوت شهردار استانبول برنامه هایی را اجرا کنیم . در یکی از این سالها اجرای گروه لیله القدر با کنسرت سامی یوسف همراه شد اما آقای سامی یوسف حتی حاضر نشد آنجا با ما فارسی صحبت کند یعنی به دلیل شرایطی که بر فعالیتهای این خواننده حاکم است او در یک جای مخفی با ما صحبت کرد بعد به ما گفت اگر من با شما فارسی صحبت کنم موقعیت کاری خودم را از دست می دهم.

وی ادامه داد: سامی یوسف 5 روز و گروه ما دو روز در مجموعه فسان ترکیه برنامه هایی را اجرا کردیم که عکس العمل وی در قبال همکاری دو طرفه بخشی از ماجرا بود. این خواننده مورد حمایت تعدادی از کمپانی های بزرگ موسیقی دنیاست؛ موضوعی که گروهی مثل ما به هیچ عنوان از آن برخوردار نیست.  یعنی ما به عنوان یک گروه آیینی و مذهبی در کشور خودمان هم متاسفانه چنین موقعیتی را نداریم چه برسد به اینکه در عرصه های بین المللی بتوانیم دارای چنین پشتوانه هایی باشیم و بخواهیم بر اساس آن کارهای مشترکی را هم انجام دهیم.

سرپرست گروه موسیقی بین المللی «لیله القدر» با اشاره به اقدامات  و مشکلات گروه در حوزه روابط خارجی و بینافرهنگی مجموعه تحت مدیریت خود گفت: گروه ما در مکه مکرمه  و مسجد النبی  که همه می دانند چه محدودیت های دارد کلیپ ضبط می کند اما متاسفانه صدا و سیمای جمهوری اسلامی در این سوی میدان که دم از مذهبی بودن می زند می آید و کلیپ خواننده ای را که با یک آرایش خیلی بد حاضر شده، پخش می کند در حالیکه اجرای زنده یک  گروه مذهبی را خیلی راحت پس می زند و به راحتی می گوید که شما می خواهید تبیلغ خودتان را بکنید. آقایان بدانند ما قرار نیست تبلیغ خودمان را بکنیم که اگر می خواستیم تبلیغ خود را بکنیم راه‌های زیاد و بهتر دیگری پیش روی ما قرار دارد که بخواهیم از آنها استفاده کنیم و این ضعفی است که ما به وضوح شاهد اجرای آن هستیم.  البته بماند که ما با گروههای مختلف و مشهوری از کشورهای لبنان، مالزی، سوریه کارهای مختلفی را انجام می دهیم که به زودی خبرهای خوبی از این مشارکت های بینا فرهنگی به مخاطبان آثار موسیقایی مذهبی ارائه خواهد شد.

عزت ما در حوزه بین الملل بسیار بیشتر از رسانه رسمی کشورمان است

دریایی فرد تصریح کرد: تمام این حرف هایی که می زنیم انتقاد نیست حرف دل است چرا که ما انتقادی از فرد یا افرادی نداریم چون از همان اول بسم الله خودمان محکم به جلو رفتیم و خدا ، پیامبر و اهل بیت کنار ما بودند. در کشور مالزی گروه ما را دعوت می کنند و ما را به شبکه ملی خود دعوت می کنند و یک ساعت از کنداکتور برنامه های خود را به گفتگو با ما و اجرای برنامه زنده گروه اختصاص می دهند و این خیلی جالب است که عزت ما در حوزه بین الملل بسیار بیشتر از رسانه رسمی کشورمان است.

وی افزود: گویی در صدا و سیمای ما یک باند مافیایی درست شده و اصلا با تیشه به ریشه برنامه های مذهبی می زنند. حالا در اینجا تمام صحبت من متوجه گروه لیله القدر نیست. من یک سوال دارم که شبکه های پر بیننده رسانه ملی به غیر از مواردی بسیار معدود چندبار با یک قاری یا یک حافظ قرآن صحبت کرده است؟ چرا با یک مداح اهل بیت که کار جدیدی را تولید کرده مصاحبه ای نمی شود؟ نکته اینجاست که رسانه ملی می آید و با کسی که تقلید صدا می کند و البته در جایگاه خود برای ما بسیار محترم است چندین بار مصاحبه می کند آن هم در بهترین زمان. من خودم یک تهیه کننده هستم اما باید بگویم که تعدادی از همکاران من هستند که واقعا تخصصی ندارند اما کارهای آیینی شبکه های مختلف تلویزیون را تهیه کنندگی می کنند که واقعا باعث تاسف است.

تبلیغات مثبت را بلد نیستیم

صادق دریایی فرد هم در تایید صحبتهای برادر خود توضیح داد: متاسفانه به دلیل رویکردی که رسانه ملی در برخورد با گروههای تواشیح دارد ما در بسیاری از اجراهای زنده که دعوت شدیم جواب منفی دادیم چرا که به هیچ عنوان برخورد درستی در این زمینه با ما انجام نگرفته است و جالب اینکه حتی در شب های ماه مبارک رمضان که لازم است در همین برنامه های زنده به جای خوانندگانی که همیشه رسانه متعلق به آنهاست از گروههای مذهبی برای حضور در برنامه دعوت کنند و با آنها هم صحبت شود نیز این اتفاق انجام نمی گیرد.

وی با انتقاد از این روند بیان کرد:  همه ما خودمان را مبلغ دین اسلام می دانیم اما شما یک کار اسلامی را به بدترین شکل ممکن در رسانه ایرانی در سال فرهنگ تبلیغ می کنید  پس با در نظر گرفتن این فضا ما چرا باید به این فضا وارد شویم؟ جالب اینکه وقتی برخی هم دلیل نیامدن ما را جویا می شوند  دوستان در جواب می گویند چون گروه لیله القدر پول زیادی برای هر حضور طلب می کند به برنامه نمی آیند در حالیکه بحث اینها نیست و مشکل ما با کیفیت آثاری است که ارائه می دهند. گروه‌های تروریستی و انسان های منفوری که قرآن را آتش می زنند برای کارهای زشت خود خوب تبلیغ می‌کنند و اصولا آنها بهتر از ما تبلیغات کار زشتشان را انجام می دهند چون ما تبلیغات مثبت را بلد نیستیم و اینها ضعف هایی است که وجود دارد.

از مسولان نا امید شدیم

این کارشناس مسائل فرهنگی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: ما پیرامون برگزاری جشنواره موسیقی جهان اسلام صحبتهای زیادی را با نهادهای مرتبط انجام دادیم اما تصور می کنیم تنها مجموعه ای که می تواند این جشنواره را در کشورمان به نتیجه برساند مردمانی هستند که از جیب خودشان با عشق خودشان محرم و نیمه شعبان را رقم می زنند. ما در این سوی میدان از مسوولان نا امید شدیم و این بار می خواهیم دست خود را به سوی مردم دراز کنیم که آنها به کمک ما بیایند.

وی بیان کرد: نهادهایی که ما با آنها برای برگزاری این جشنواره وارد مذاکره شدیم نهادهای فرهنگی این کشور هستند. ما 4 سال پیش به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح دادیم. حتی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور اقدام و رسیدگی را صادر کرد که این طرح بسیار خوب است و باید انجام بگیرد  اما بازهم هیچ اتفاقی نیفتاد. البته وزارت ارشاد به خاطر بنیه مالی کمی که دارد به ما پیشنهاد داد که افراد یا مجموعه های دیگر را هم وارد کار کنید و ما هم کاملا به آنها در این زمینه موافق بودیم و اعلام آمادگی هم کردیم. ما با بسیاری از نهادهای ملی و فراملی هم پیرامون این موضوع هماهنگی کردیم.

دریایی فرد تصریح کرد: ما قرار نیست که این جشنواره را فقط در برج میلاد و تالار وحدت اجرا کنیم. این یک جشنواره کشوری است که در طرح ما در شیراز، مشهد، اصفهان و چند شهر دیگر نیز مورد توجه قرار گرفته است. البته دوستان همه در امضای نامه ها به شدت همراه ما هستند اما وقتی کار به سطح معاونت ها می رسد با جواب منفی روبه رو شدیم. تنها کسی برای اجرای طرح پای کار است اول آقای خاموشی است و دوم آقای هاشمی معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اما قبول کنیم با دست خالی که نمی توان وسط میدان جنگ رفت. ما باید تجهیزات داشته باشیم و این تجهیزات نیازمند یک بنیه مالی است.

300 میلیون از جیب خودمان می دهیم تا جشنواره برگزار شود

وی با تاکید بر برگزاری جشنواره بین المللی موسیقی جهان اسلام گفت: ما به مسوولان گفتیم که 300 میلیون را از جیب خودمان پای اجرایی شدن این طرح می گذاریم چراکه دوست داریم در بسیاری از موارد هم نذر فرهنگی داشته باشیم.  کما اینکه گروه لیله القدر برای مراکز و مساجدی که نیازمند باشند تاکنون برنامه هایی را به صورت رایگان اجرا کرده  و در قالب نذر فرهنگ کارهایی را هم انجام داده است. به هر حال ما بعد از ماه رمضان استارت کار را خواهیم زد و بر این باوریم اگر در سال فرهنگ و اقتصاد این کار اجرایی نشود در سالهای بعد که اصلا اتفاق نمی افتد. پیامبر اسلام نگین آفرینش ما هستند و من فکر می کنم بتوانیم همزمان با میلاد پیامبر جشنواره را برگزار کنیم.

صادق دریایی فرد در بخش پایانی صحبتهای خود با اشاره به آلبوم جدید گروه لیله القدر تصریح کرد: ما در آلبوم نگین آفرینش تلاش کردیم با ترکیبی از سازهای شرقی و اسلامی فضای بسیار متفاوت و جدیدی را در موسیقی مذهبی کشورمان ایجاد کنیم  که امیدوارم به سهم خود  روح تشنه موسیقی اسلامی و ایرانی را در سال فرهنگ و اقتصاد سیراب کنیم.

لطفا گروه های تواشیح آلبوم ما را خریداری نکنند

صابر دریایی فرد هم در پایات صحبتهای خود گفت: خواهش من از برخی از گروههای تواشیح این است که ترا به خدا این آلبوم را خریداری نکنند که بعد آن را به صورت پلی بک اجرا کنند. چون 3 هزار تومان می خرند و می توانند چندین میلیون بهره برداری کنند. پس از آنها می خواهم واقعا در این راه با همکاری کننند که ما بتوانیم به راه خود ادامه دهیم. ما همچنین قطعاتی را آماده کرده‌ایم که با موضوع بصیرت و بیداری اسلامی و بیداری فرهنگی به زودی رونمایی خواهد شد.

گفتگو از علیرضا سعیدی

کد خبر 2334647

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha