۳۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۵۳

ایرانی‌هایی که از 18 تیر در نوبت پهلوگیری‌اند؛

دستور پهلوگیری "بدون نوبت" کشتی خارجی را چه کسی صادر کرد؟

دستور پهلوگیری "بدون نوبت" کشتی خارجی را چه کسی صادر کرد؟

گزارش‌های دریافتی "مهر" از بندر شهید رجایی از پهلوگیری "بدون نوبت" نخستین خط کشتیرانی خارجی به این بندر با وجود در نوبت بودن برخی خطوط کشتیرانی ایرانی از 18 تیرماه جاری تاکنون حکایت دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، در خبرها آمده است که به دنبال لغو تحریم بندر شهید رجایی، خط کشتیرانی Wan Hai تایوان شب گذشته به بندر شهیدرجایی رسید و عملیات تخلیه و بارگیری این کشتی از صبح امروز ساعت 7 و 30 آغاز شده است. این کشتی با ظرفیت 6 هزار TEU کانتینر از بندر سنگاپور به جبل علی و از آنجا به بندر شهیدرجایی آمد و قرار است 900 کانتینر را بارگیری و 800 کانتینر را نیز تخلیه کند.

پس از انتشار خبر بازگشت نخستین کشتیرانی خارجی به ایران، اخباری متفاوتی در خصوص نحوه پهلوگیری این کشتی به گوش می رسد مبنی بر اینکه این کشتی تایوانی "بدون نوبت" وارد بندر شهید رجایی شده و پهلوگیری کرده، این در حالی است که گزارش‌ها از بندر شهید رجایی حکایت از آن دارد که برخی خطوط کشتیرانی ایرانی از 18 تیرماه در نوبت پهلوگیری هستند اما هنوز نوبت به آنها نرسیده است.

جزئیات بیشتر درباره این خبر آنکه چهار کشتي متعلق به کشتيراني جمهوري اسلامي ايران که هرکدام با ظرفيتي بيش از کشتي پهلوگرفته "ون‌ هاي"از تاريخ 18 تيرماه جاري در انتظار پهلوگيري هستند در حالي که کشتي خارجي مذکور تنها با کمتر از 5 ساعت انتظار در اين بندر پهلودهي شد.

از کشتیرانی والفجر نیز خبر می‌رسد دو فروند از کشتی‌های آنها نیز همچنان در نوبت پهلوگیری به‌سر می‌برند.

حال سئوال این است که چه کسی دستور پهلوگیری "بدون نوبت" این کشتی خارجی در بندر شهید رجایی را صادر کرده است؛ آنهم در شرایطی که کشور در وضعیت اقتصادمقاومتی قرار دارد؟

البته باید توجه داشت در گذشته نيز شاهد ورود خطوط مختلف کشتيراني‌هاي خارجي به کشور بوده‌ايم اما تمامي اين خطوط در يک برهه طولاني تردد به ايران را لغو کرده و ساير بنادر منطقه را مقصد خود قرار داده‌اند که اميدواريم ورود اين لاينر به بندر شهيد رجايي ادامه دار باشد.

برای بررسی بیشتر این موضوع با علی جهاندیده معاون عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی تماس گرفتیم.

وی در گفتگو با مهر در خصوص این موضوع، اظهار داشت: ما از هفته های گذشته برای ورود این کشتی به بندر برنامه ریزی کرده بودیم و این کشتی براساس برنامه زمان‌بندی وارد ایران شده است.

جهاندیده با بیان اینکه ترمینال‌های دیگر هم مشغول تخلیه و بارگیری کالای سایر کشتی ها هستند، گفت: امتیاز ویژه ای به این کشتی داده نشده است اما ورود آن از پیش برنامه ریزی شده تا سایر خطوط هم جذب بنادر ایران شوند.

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه حضور کشتیرانی‌های خارجی اهمیت زیادی برای اقتصاد ملی دارد، اظهار داشت: کشتی ها براساس برنامه زمانبندی شده در بندر پهلو می گیرند و عملیات تخلیه و بارگیری آنها انجام می‌شود.

جهاندیده با اشاره به بازگشت نخستین کشتی لاینر خارجی به بندر شهید رجایی، گفت: کار تخلیه و بارگیری این کشتی از صبح امروز ساعت 7 و 30 دقیقه انجام شده است و همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه این خط کشتیرانی براساس برنامه زمان‌بندی شده وارد بندر شهیدرجایی شده است، اظهار داشت: ظرفیت این کشتی 6 هزار تی یو کانتیر است که 3 هزار تی یو کانتیر آن برای ایران است.

معاون امور بندر و مناطق ویژه سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به بازگشت کشتیرانی‌های دیگر به بنادر ایران، افزود: در هفته های آینده دیگر خطوط کشتیرانی خارجی هم وارد بنادر ایران می شوند و در حال برنامه ریزی برای ورود این کشتی ها به بنادر ایران هستیم.

جهاندیده تصریح کرد: کشتیرانی خارجی از کشورهای هند، چین، تایوان و کشورهای اروپایی برای ورود به ایران اعلام آمادگی کرده اند و ما در حال تعامل با این شرکت ها برای ورود به بنادر ایران هستیم.

 

کد خبر 2335889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha