۳۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۳:۱۵

وکیلی تاکید کرد:

میزان تبخیر و برداشت آب در استان سمنان نیازمند کارشناسی دقیق است

میزان تبخیر و برداشت آب در استان سمنان نیازمند کارشناسی دقیق است

سمنان - خبرگزاری مهر: استاندار سمنان متوسط بارندگی در استان طی سال را 120 میلیمتر معادل 50 درصد متوسط بارندگی کشور بیان کرد و گفت: میزان بارندگی، تبخیر و برداشت و اضافه برداشت از آبهای زیر زمینی در سیاست گذاری های بخش کشاورزی بسیار موثر است و نیاز به کارشناسی دقیق دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد وکیلی صبح سه شنبه در جلسه حفاظت از منابع آب استان سمنان با بیان اینکه مجوز برداشت 408 میلیون و 130 هزار مترمکعب آب از چاه های استان سمنان طی سال وجود دارد گفت: در حال حاضر سالانه به میزان 86 میلیون و 340 هزار مترمکعب اضافه برداشت از چاه های استان صورت می گیرد.

وی با اشاره به تهدیدات جدی در حوزه آب، به بررسی وضعیت کمی و کیفی سفره های آب زیرزمینی و وضعیت بهره برداری محدوده های مطالعاتی، آبخوانها و تهدید جدی در این عرصه پرداخت و بر حفظ منابع آب استان تاکید کرد.

ضرورت بررسی دقیق و تحلیل وضعیت آبهای زیرزمینی استان سمنان

استاندار سمنان با بررسی نقاط پربارش و کویری در استان سمنان، اظهار کرد: اکنون با توجه به اضافه برداشت ها از آب زیرزمینی، مستعدترین بخش های این استان از سوی آب منطقه ای استان، ممنوعه اعلام شده است.

وکیلی بر ضرورت برگزاری نشستی با حضور کارشناسان شرکت آب منطقه ای و سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به منظور بررسی و آسیب شناسی میزان دقیق برداشت چاه های کشاورزی از آب های زیرزمینی تاکید و مقرر کرد: نشست مشترکی بین کارشناسان آب منطقه ای و سازمان جهادکشاوری استان سمنان به منظور بررسی دقیق و تحلیل وضعیت آبهای زیرزمینی این استان برگزار شود.

برداشت آب از 1770 حلقه چاه در استان سمنان

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان نیز در این نشست تعداد چاه های این استان را یک هزار و 770 حلقه ذکر کرد و گفت: این تعداد چاه مجوز برداشت 408 میلیون و 130 هزار مترمکعب آب در سال دارند.

 اتابک جعفری، افزود: چاه های کشاورزی استان سمنان با برداشت 494 میلیون و 460 هزار مترمکعب آب در سال، به میزان 86 میلیون و 340 هزار مترمکعب اضافه برداشت در سال دارند.

وی متوسط ساعات کارکرد مجاز چاه های آب در استان سمنان را بین سه تا چهار هزار ساعت در سال عنوان کرد و افزود: ولی چاه های کشاورزی به دلیل افت آب زیر زمینی و کم شدن میزان آب آبخوان ها به دلیل کم شدن بارش، شش هزار ساعت در سال کار می کنند.

ممنوعیت حفر چاه در 95 درصد از مناطق استان سمنان

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان تصریح کرد: به دلیل افت شدید آب سفره های آب زیرزمینی، در 95 درصد از مناطق استان ممنوعیت حفر چاه اعلام شده که از مستعدترین نقاط استان هستند.

جعفری ادامه داد: 75 درصد بارندگی ها در فصول غیر زراعی در کشور اتفاق می افتد و بالغ بر 70 درصد از بارندگی ها فقط در 25 درصد اراضی کشور رخ می دهد.

وی میانگین درازمدت میزان بارندگی در استان سمنان را سالانه 120 میلیمتر، متوسط تبخیر واقعی سالانه را 107 میلیمتر و میانگین دمای هوای استان را در سال 17 درجه سانتیگراد عنوان کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای سمنان در خاتمه با بیان اینکه میانگین افت آبهای زیرزمینی در استان هفت دهم متر است، تصریح کرد: متوسط کسری مخازن به طور سالیانه 150 میلیون متر مکعب در سال است.

کد خبر 2336107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha