به گزارش خبرنگار مهر، قرآن پناهگاهی در برابر ناملایمات زندگی و تهاجم فرهنگی دشمن است و آموزش قرآن در سالهای اول زندگی مانند نقشی حک شده بر سنگ حافظه کودکان خواهد بود که محو نخواهد شد و در مسیر زندگی نسخه های شفا بخش این کتاب برای او نجات بخش است.
اسلام موافق تربیت زوری نیست
مسؤول مؤسسه جهادي فرهنگي روايتگران نور و کارشناس رادیو معارف در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در 60 سال گذشته در زندگی ایرانی وقتی کودک به سن شش سالگی می رسید در رفتار و حرف های پدر و مادر تناقض نمی دید و جامعه بیرون نیز با سبک تربیت خانواده در تضاد نبود اما امروز کودک از پدر و مادر ، جامعه و رسانه هر کدام یک شیوه زندگی را می آموزد.
حجت الاسلام محمد مسلم وافی ادامه داد: تربیت فرزند بر سه نوع است تربیت زوری که اسلام موافق آن نیست و باید والدین بدانند، هر کسی با زور و اجبار به تربیت فرزندش پرداخته دچار پشیمانی شده و این روش تاثیری ندارد.
پدر پرجمعیتترین خانواده جوان ایرانی در ادامه تربیتی را که پدر و مادر باری به هر جهت و با این شیوه که حالا این کار را فرزندم انجام دهد بعد بزرگتر که شد به او غلط یا درست بودنش را خواهم گفت را تربیت سوری دانست.
وی تاکید کرد: اینکه اجازه دهید فرزندتان از بازیهای نامناسب رایانهای استفاده کند یا پای برنامههای شبکه های ماهوارهای بنشیند و در معرض انواع تهاجم فرهنگی قرار بگیرد و تربیت او را به آینده موکول کنید نیز موثر نخواهد نبود.
حجت الاسلام وافی تربیت آموزش محور و تربیت دینی و قرآنی را بهترین راهکار دانست و گفت: اگر از همان دوران ابتدیی و سنین پایین تر کودکانتان را خود کنترل بار بیاورید و در شکل گیری شخصیت صحیح در او تلاش کنید او به طور قطع در برابر همه مشکلات و هجوم رسانه ها و تهاجم فرهنگی می تواند خودش درست را از غلط تشخیص دهد.
آموزش فرزندان در قالب فعالیت های مورد علاقه
کارشناس آموزش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه پدر و مادرها با توسل به آموزه های قرآنی می توانند کوکانی سالم پرورش دهند؛ اظهار کرد: حافظه محض کودکان در سنین کودکی باید مورد توجه والدین باشد و فرصت تعلیم قرآن را در این زمان خاص از دست ندهند.
حجت الاسلام عبدالله ابراهیمی میافزاید: ممکن است برخی مسائل مثل عدم آشنایی با حروف الفبا آموزش را قدری سخت کند اما حافظه کودکان را نیز باید جدی گرفت.
وی ادامه داد: قصه و بازی و نمایش جذابیت ویژه ای برای کودکان دارد و روش پیشنهادی در آموزش قرآن این است که از قصه ها برای آموزش پل بسازیم.
حجتالاسلام ابراهیمی تاکید کرد: آموزش قرآن به فرزندان باید در قالب فعالیتهای مورد علاقه آنان انجام شود و با ایجاد لذت از آموزش، آموزههای قرآنی در جان کودک خواهد نشست.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: اغلب کودکان نیز شنیدن نصیحت را نمیپسندند اما همین آموزش در قالب شعر، داستان و غیرمستقیم تاثیر خود را خواهد داشت.
وی میزان آموزشپذیری کودک را نیز در موفقیت او موثر دانست و گفت: باید از هر کسی به اندازه رشد شخصیت و ذهن او توقع داشته باشید.
کارشناس آموزش تبلیغات اسلامی خراسان رضوی همچنین به والدین توصیه کرد: اگر فعاليتهای مناسب و مورد علاقة كودك را شناسایی کنند موفقترین راه آموزش او را یافتهاند.
وی بهترین زمان برای آموزش را هنگام بازی دانست و گفت: كودكان ضمن بازي تجارب زيادي به دست ميآورند و پدر و مادر می توانند به کسب این تجربهها جهت دهند.
کارشناسان قرآنی معتقدند باورهای دینی است که راه زندگی فرزندمان را روشن میکند و اگر این آیات نورانی در روح و قلب کودک نفوذ پیدا کند؛ اخلاق اسلامی در او نهادینه و سبک زندگی اسلامی را پیش خواهد گرفت.
..................................
گزارش : زهره رنگآمیز
نظر شما