به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتيپ پاسدار دکتر غلامحسین غيب پرور فرمانده سپاه فجر فارس در این این بازدید که با حضور دکتر جعفر مهراد رئیس مرکز منطقه ای و سرپرست ISC صورت گرفت، از بخش های مختلف این مرکز بازدید کرد.
در این دیدار معاونت فرهنگی سپاه، مسئول بسیج هنرمندان، نماینده ولی فقیه در سپاه، مسئول علمی پژوهشی، معاون قرارگاه مجازی، مسئول حفظ آثار و مسئول بسیج اساتید سپاه فجر فارس نیز حضور داشتند.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری به بیان تاریخچه و اهداف تاسیس مرکز منطقه ای پرداخت و گفت: این مرکز به عنوان عضوی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اکنون در کنار سایر موسسات پژوهشی وابسته به این وزارت، فعالیت های علمی خود را به پیش می برد. ایجاد زمینه های لازم برای همکاری های منطقه ای در جهت تبادل اطلاعات و ارتقای سطح علمی و فنی کشور های منطقه برای نیل به توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی یکی از اهداف والای این مرکز است.
وی گفت: یکی از ماموریت های این مرکز چاپ و نشر مجلات علمی پژوهشی فارسی، عربی و انگلیسی است که تا کنون با بسیاری از دانشگاه های معتبر کشور تفاهم نامه منعقد کرده و مجلات آنها را پس از چاپ به صورت رایگان جهت ترویج علم در اختیار سایر دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی در سراسر کشور قرار می دهد.
مهراد اظهار داشت: مرکز منطقه ای با ایجاد و راه اندازی شاخه های مرکز اطلاع رسانی در سایر مناطق ایران و منطقه سعی در افزایش اعتلای علمی جمهوری اسلامی ایران را دارد.
سرپرست ISC گفت: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مسئولیت خطیری را در سطح کشور های اسلامی پذیرفته است. تعداد کشور های اسلامی 57 کشور است که ISC موظف است انتشارات علمی این کشور ها را تهیه و طبق معیارهای کتابسنجی عملکرد پژوهشی مولفه هایی مانند نویسندگان، دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی، نشریات، رشته های موضوعی و کشور ها را مقایسه و اندازه گیری کند.
وی خاطرنشان کرد: ISC برخلاف دو نظام استنادی جهان یعنی ISI و اسکوپوس، حاوی زبان های ملی کشور های اسلامی است که پردازش آنها از بدو تاسیس صورت گرفته است و اطلاعاتی که از مقاله ها و استنادها استخراج می شود اساس پردازش داده های مورد نظر را برای تحلیل عملکرد پژوهشی کشور ها فراهم می آورد.
سردار غیب پرور نیز گفت: مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری نقطه قوتی برای جمهوری اسلامی ایران است که تعامل های علمی صورت گرفته این مرکز با دانشگاه های کشورهای اسلامی بیانگر این مهم است.
وی افزود: با محوریت این مرکز برای پشتیبانی علمی از کشور های اسلامی، توسعه دامنه حضور علمی این مرکز امری بسیار ضروری است چرا که ژرفا و عمق فعالیت های علمی صورت گرفته در این مرکز قابل تقدیر است که این به نوبه خود از افتخارات شهر شیراز است.
نظر شما