به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه پنجشنبه اردبیل میزبان اولین شب کنسرت بزرگ موسیقی شهرام ناظری بود تا شاهد اولین اجرای استاد موسیقی کشور در این استان باشیم، اجرایی که با استقبال شورانگیز علاقمندان به موسیقی اصیل ایرانی و کردی همراه بود.
این کنسرت که با 40 دقیقه تاخیر آغاز شده بود، قرار بود با پنج اجرا در شب اول به کار خود پایان دهد اما درخواستها و ابراز احساسات حاضران و علاقمندان آثار این استاد آواز باعث شد که 10 اجرا توسط گروه موسیقی فردوسی و استاد ناظری را در بخش های مختلف شاهد باشیم.
شروع مراسم با ورود چهار نفر از نوازندگان گروه فردوسی و بداهه نوازی آنها همراه بود، پس از آن شهرام ناظری به همراه سایر گروه به روی سن رفت که علاقمندان به این استاد آواز، دقایقی طولانی به صورت ایستاده تشویق های خاطره انگیزی داشتند.
طوریکه به نظر می رسید استاد ناظری در مقابل تشویق های بی امام علاقمندان حاضر در این کنسرت غافلگیر شده است، ناظری نیز در پاسخ به این ابراز احساسات گرم دقایقی را در مقابل سن ایستاد و با تعظیم کردن و یا بالا بردن دستان خود و نیز با اظهارات گرم بیانی از مردم اردبیل تشکر کرد.
وی پیش از آغاز کنسرت ضمن ابراز خوشحالی از حضور در اردبیل و برگزاری اولین کنسرت خود در این استان، طی سخنانی گفت: مایه سعادت است که برای اولین بار به استان روح پرور اردبیل آمده ام و از این بابت خوشحالم.
ناظری با بیان اینکه هوای اردبیل مرا یاد شعر "بوی جوی مولیان آید همی" انداخته است، تاکید کرد که اردبیل دیدار شیخ صفی و بزرگان، مفاخر و مشاهیر بسیاری بوده و از آیتم های مختلفی برای بزرگ بودن و ماندگار شدن برخوردار است.
وی با بیان اینکه اردبیل دیار مرحوم رحیم موذن زاده اردبیلی است، یادآور شد: هنرمندی که یک "اذان" به لهجه ایرانی و نه به لهجه عربی برای ایرانیان به یادگار گذاشته و در تاریخ ماندگار شده است.
این اظهارات ناظری و توصیف های وی در خصوص استان اردبیل و نیز اذان موذن زاده اردبیلی باعث شد که دوباره سالن شش هزار نفری رضازاده اردبیل غرق در تشویق و هیجان حاضران باشد و مردم ایستاده استاد آواز ایران را با تشویق های بی امان خود وادار به ابراز احساسات کند.
ناظری در ادامه سخنان خود با تشکر از تمام افرادی که در برگزاری این کنسرت دخیل بودند و همکاری داشتند، ابراز امیدواری کرد که اجراهای اردبیل همیشه در ذهن علاقمندان ماندگار شده و حس موسیقیایی و تاثیرگذاری مطلوبی برای آنها داشته باشد.
پس از سخنان شهرام ناظری و پاسخ به ابراز احساسات عمومی در بخش اول این کنسرت که اختصاص به مولاناخوانی داشت، قطعه "جنون عشق" اجرا شد که به گفته آهنگساز گروه موسیقی "فردوسی" برای اولین بار در کشور اجرا می شود و تاکنون این قطعه در آلبوم نیز ارائه نشده است.
غیر تخصصی بودن سالن ورزشی شش هزار نفری رضازاده که ناظری نیز به آن اشاره کرد و تردد بی مورد و زیاد مردم و عوامل اجرایی در سالن و نیز شنیده شدن صداهای بیرون بویژه بوق خودروها و... عواملی بود که در ابتدای برنامه نارضایتی دوستاران موسیقی اصیل را فراهم کرده بود.
پس از جنون عشق، دو قطعه "شیدا شدم" و "ساز و آواز" با استقبال مخاطبان اجرا شد. اما قطعه چهارم این کنسرت "دوش چه خورده ای دلا" شعری از مولانا و در وصف راستی و درستی بود، شهرام ناظری پیش از اجرای این قطعه با تاکید بر لزوم توجه به راستی در جامعه تاکید کرد که جامعه ای که به سمت غیر راستی سوق یابد سرنوشت آن معلوم است.
به گفته وی مولانا در بسیاری از اشعارش به راستی و درستی تاکید داشته چنانچه با ریشه ای طنز و با ظرافت در شعر "دوش چه خورده ای دلا" به این موضوع اشاره کرده است. اجرای این قطعه به شدت مورد توجه قرار گرفت و بارها از سوی حاضران تشویق شد.
فطعه پنجم این کنسرت نیز از غزل های انقلابی مولانا بود که ناظری در وصف آن گفت که از اول انقلاب این قطعه را بارها در جاهای مختلف اجرا کرده ، اما همچنان با استقبال مواجه می شود بنابراین تصمیم گرفتم این بخش را در اردبیل نیز اجرا کنم.
وی با بیان بندی از این شعر "باز آمدم چون عید نو، تا قفل زندان بشکنم / این چرخ مردم خوار را چنگال و دندان بشکنم" قطعه را به اجرا گذاشت که با تشویق های بی سابقه همراه بود. ناظری به دلیل تشویق های عمومی در پایان هر قطعه مجبور می شد که دقایقی به ابراز احساسات حاضران پاسخ دهد.
"الا یا ایها الساقی" و آهنگ خاطره انگیز سالهای دور با عنوان "اندک اندک" دو قطعه دیگر این کنسرت بود، با وجود اینکه استاد ناظری اعلام کرده بود که به دلیل تاخیر در اجرای برنامه قرار بوده که پنج قطعه برای امشب اجرا شود اما علاقمندی مردم حاضر در سالن و نیز احساسات آنها باعث اجرای دو قطعه دیگر شد.
در پایان این قطعات درخواست اجرای آهنگ کردی از سوی حاضران به حدی بود که استاد آواز ایران دو آهنگ کردی شورانگیزی را که با استقابل بی نظیری همراه بود، به اجرا بگذارد.
وی قبل از اجرای این دو قطعه طی سخنانی با بیان اینکه شنیده ام که در این استان قوم کرد زیاد است، رابطه کردها و ترک ها را بسیار خوب توصیف کرد و ادامه داد: به هر کجا رفته ام، چندین قومیت ایرانی بوده که زود جذب شده ام، که یکی از آنها ترک ها بوده است.
شهرام ناظری که در طول این کنسرت ایستاده اجرا داشت، در یکی از قطعات کردی سه تار نواخت. اجرای "آتش در نیستان" آخرین قطعه این کنسرت بود که بسیاری از حاضران تحت تاثیر قرار داد. در این کنسرت بیش از 1300 نفر حضور داشتند.
با توجه به اعلام سورپرایز مردم اردبیل در این کنسرت از سوی استاد ناظری، بسیاری از حاضران انتظار اجرای آهنگ "ساری گلین" از معروفترین آهنگ های زبان ترکی را داشتند، اما این آهنگ اجرا نشد تا احتمال اجرای آن در روز دوم باشد.
کنسرت استاد شهرام ناظری طی روزهای 9 و 10 مردادماه ساعت 21:30 در سالن بزرگ رضازاده برگزار می شود و بلیت این کنسرت در مراکز فروش استودیو ملت و فروشگاه پاپیون در اردبیل به فروش می رسد.
.....................................
محمد میرزایی ناطق
نظر شما