۱۰ مرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۴۲

بهترین مستند جشنواره‌ فیلم فجر مهمان این هفته تلویزیون

بهترین مستند جشنواره‌ فیلم فجر مهمان این هفته تلویزیون

در برنامه‌ این هفته‌ نمایش فیلم‌های مستند در «شب‌های مستند» «خاطراتی برای تمام فصول 1»، «خاطراتی برای تمام فصول 2»، «بزرگراهی در دل خاک» و «محمدتقی جعفری یگانه» از آثار مصطفی رزاق‌کریمی روی آنتن می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، در ساعت 23 روزهای شنبه تا چهار‌شنبه  11تا 15 مرداد به‌ترتیب فیلم‌های «یخچال‌های کویر» ساخته‌ فرهنگ خاتمی (در ادامه‌ پخش فیلم‌های هفته‌ گذشته از این فیلم‌ساز) و «خاطراتی برای تمام فصول 1»، «خاطراتی برای تمام فصول 2»، «بزرگراهی در دل خاک» و «محمدتقی جعفری یگانه» از آثار مصطفی رزاق‌کریمی از شبکه‌ مستند پخش می‌شود و با حضور فیلم‌ساز مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد.

«شب‌های مستند» در ساعت 5:30 و 13:30 روز پس از پخش تکرار می‌شود.

«یخچال‌های کویر»، به این پرسش می‌پردازد که حاشیه‌نشینان کویر تنها کم‌تر از یک‌صد سال قبل که از برق و یخچال خبری نبود، در هوای گرم و خشک تابستان، چگونه زندگی می‌کردند؟ در اطراف بسیاری از این شهرها ابنیه‌هایی از خشت و گل وجود دارد که قرن‌ها از عمرشان می‌گذرد، سازه‌هایی فنی که بدون استفاده از هیچ‌گونه انرژی‌ای، یخ را تولید و نگاه‌داری می‌کردند تا در تابستان از آن استفاده کنند.

«خاطراتی برای تمام فصول»، روایتی است مستند از مجروحان شیمیایی جنگ تحمیلی و حکایتی از دل‌مشغولی‌های جامعه پزشکی و فرهنگی در آن‌چه در مظلومیت این جانبازان گذشت، موضوعی که دست‌مایه‌ ابراهیم حاتمی‌کیا در ساخت فیلم «از کرخه تا راین» شد. رزاق‌کریمی‌ که آن سال‌ها در اتریش دانشجو بوده با دوربینی نیمه‌حرفه‌ای از ورود مجروحان به اتریش تا مراحل مداوای‌شان را فیلم‌برداری کرد و لحظه‌های تکان‌دهنده‌ای را به تصویر کشید که تا آن زمان در جایی دیده نشده بود. این فیلم که در سال 1390 تولید شد، جوایزی چون جایزه‌ بهترین فیلم جشنواره‌های شهید آوینی و بین‌المللی فجر را کسب کرده است.

«بزرگراهی در دل خاک»، روایتی از ساخت مترو تهران در دهه‌ 70 است که به‌صورت مستندی متفاوت از روند شکل‌گیری متروی تهران در فرمت 35 میلی‌متری تولید شد.

«محمدتقی جعفری یگانه» به روایت مصطفی رزاق‌کریمی، که در سال 1387 تولید شده است، با نگاهی متفاوت به معرفی استاد علامه محمدتقی جعفری می‌پردازد و نگاهی دارد به دلبستگی‌های ایشان به حضرت مولانا و سیر و سلوک خاص این علامه‌ بزرگوار.

سه فیلم دیگر از ساخته‌های مصطفی رزاق‌کریمی با نام‌های «مرتضی ممیز زندگی در تصویر»، «محرم و مجرم و محرم» و «مپنا» نیز در هفته‌ آینده پخش خواهد شد.

مصطفی رزاق‌کریمی درسال 1341 در شهر تبریز به دنیا آمد. از 1355 فعالیت فیلم‌سازی مستند را به صورت آماتور شروع کرد و در 1358 برای ادامه تحصیل در رشته‌ معماری به اطریش رفت. در طول سال‌های 1361 تا 1374 به‌صورت حرفه‌ای و به‌عنوان کارگردان برای شبکه‌های تلویزیونی و مراکز فرهنگی کشورهای آلمانی‌زبان فعالیت کرد. در 1370 با دعوت بنیاد سینمایی فارابی به ایران برگشت و به‌اتفاق  مرتضی رزاق‌کریمی شرکت دگا فیلم را تأسیس کرد و به‌سفارش تلویزیون، حوزه‌ هنری و دیگر سازمان‌های دولتی و خصوصی فیلم‌های متعددی کارگردانی کرد.

بیگانه (در نقد فرهنگ مصرفی جامعه اروپا)؛ بازار وین (درباره‌ بازار مکاره وین)؛ منزوی‌ها (درباره‌ کریستین هینچه، نویسنده‌ اطریشی)؛ فصلی در جهنم (درباره‌ آرتور ریمبو، نویسنده‌ فرانسوی)؛ موفق باشی هانک (درباره‌ برونو سایزر، نویسنده‌ معاصر اطریشی)؛ دلقک‌های ونیز (درباره‌ ونیز برای تلویزیون اطریش و آمریکا)؛ ترس پیتر (درباره‌ ایدز برای وزارت فرهنگ و هنر اطریش)؛ یک فیلم؛ ایکون (درباره‌ حرکات موزون ژاپنی‌ها)؛ ایران ایر [هما از افسانه تا واقعیت] (درباره‌ تاریخچه‌ صنعت حمل و نقل هوایی ایران)؛ هواپیمایی آسمان؛ یاد و یادگار؛ مجموعه مستندهایی درباره‌ تاریخ و جغرافیا و ادیان برای دبیرستان‌های اطریش؛ پلی به درازای یک سرزمین (معرفی صنعت حمل و نقل ریلی)؛ تاریخچه‌ گمرک در ایران؛ مرمت و بازسازی مسجد شهید مطهری (سپهسالار)؛ وزارت امور خارجه (شهربانی سابق)؛ زندگی در تصویر، زندگی‌نامه‌ استاد مرتضی ممیز؛ فیلم سینمایی حس پنهان؛ استاد فرشچیان، تاریخچه‌ نگارگری در ایران؛ نماهنگ‌های معنویت در ورزش و افتخارات ورزشی؛ هنر مپنا بودن؛ ناوگان هما (تاریخ 50 ساله‌ ایران‌ایر، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران)؛ یک سفر کوتاه (ابن‌سینا)؛ تله فیلم یک دقیقه و یازده ثانیه؛ آخرین دژ کارون (سد کارون) و ... از دیگر ساخته‌های مصطفی رزاق‌کریمی است.

کسب جوایزی چون: تقدیر ویژه برای بهترین فیلم از وزارت فرهنگ و هنر اطریش برای فیلم منزوی‌ها؛ شرکت در فستیوال ولز اطریش؛ تقدیر ویژه‌ ادبی در بخش ادبیات فیلم داستانی برای فیلم فصلی در جهنم؛ بهترین فیلم جشنواره‌ ونکوور و تقدیر ویژه‌ سازمان میراث فرهنگی به‌عنوان بهترین اثر برای فیلم یاد و یادگار؛ جایزه‌ بهترین فیلم آسیا NHK ژاپن برای فیلم حس پنهان؛ کاندید بهترین کارگردانی فیلم اول در جشنواره‌ بین‌المللی فجر برای فیلم حس پنهان؛ بهترین کارگردانی بخش مسابقه‌ داخلی و بهترین کارگردانی بین‌الملل جشنواره حقیقت، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم جشنواره‌ شهید آوینی سیمرغ بلورین بهترین فیلم در بخش مستند جشنواره‌ بین‌المللی فجر برای فیلم خاطراتی برای تمام فصول؛ بخشی از موفقیت‌های این فیلم‌ساز است.
 

کد خبر 2340951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha