به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله جاسبی رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در برنامه شناسنامه درباره تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد گفت: دو بار تحقیق و تفحص را مطرح کردند یکی سال 84 بود که به نتیجه رسید که گزارشی هم ارائه نشد و یکی هم الان. هر دو را استقبال کرده ایم و برای همه سؤالات هم پاسخ داشته ایم. من هیچ وقت موضعی نداشتم و خوشحالم و معتقدم که تحقیق و تفحص هرچه بیشتر انجام شود به نفع ما است زیرا به آنچه عمل کرده ایم اعتقاد داشتهایم و داریم و معتقدیم هرچه موضوعات شفاف و روشن تر شود برای مردم هم بهتر است.
جاسبی درمورد اموال انشگاه آزاد گفت: اموال این دانشگاه متعلق به هیچ فرد خاصی نیست، نه اعضای هیأت موسس نه اعضای هیأت امنا نه دانشجویان و نه استادان و نه هیچ کس دیگر. اموال دانشگاه آزاد اسلامی چه در اساسنامه قبلی و چه در اساسنامه فعلیاش متعلق به مردم و ملت ایران است. به این ترتیب هیچ کس نمی تواند از این اموال برای خود مصرف کرده، ضبط کرده و به نام کند. درست است که اموال غیر دولتی است ولی غیر انتفاعی است و در اساسنامه هم پیش بینی شده است اگر روزی هم دانشگاه منحل شود اموال در اختیار ولی فقیه قرار می گیرد.
وی در پاسخ به این سوال که در 29 سال مدیریت خود چقدر اهل لابی بوده اید،اظهار داشت: 29 سال نبوده 2 ماه از 30 سال کمتر بوده اما مدیریت من فقط در دانشگاه آزاد اسلامی نبود. من از اول پیروزی انقلاب اسلامی مسوؤلیتهای مختلفی داشتم که دانشگاه آزاد اسلامی آخرین و طولانیترینش بوده است اما هیچ وقت بده و بستان شخصی با کسی نداشتهام. البته بده بستان را باید تعریف کرد، فرض کنید آدمهای خیری بودهاند که آمدهاند زمین و امکاناتی به دانشگاهها دادهاند و ما نیز هیچ وقت در قبال این امکانات کار خلاف و غیر قانونی نکردهایم و همواره قانونمند عمل کرده ایم و روی این قانونمداری هم محکم ایستادهایم. در این میان روابط و تعامل خوبی با نمایندگان مجلس و مسؤولان نظام داشتهایم و در عین حال در چارچوپ مقررات و ضوابط کارمان را پیش بردهایم.
جاسبی در واکنش به این که نقل قولی از شما در جلسه شورای مرکزی دانشگاه آزاد در اردیبهشت سال 88 نقل شده که گفتهاید «این همه ما به نمایندگان مجلس سرویس می دهیم متقابلا آن ها باید از ما حمایت کنند و نباید جاده یک طرفه باشد.» گفت: از صحبت من یک قسمت را گفتهاند و یک قسمت را نگفتهاند. صحبت من این بود که به طور مثال بعضیها مشکلاتی در واحدهای ما داشتند مثلا فرض کنید ما یک زمینی را گرفته بودیم و بعد از اینکه پولش را پرداخت کرده بودیم و کارهایش انجام شد به اشکالی برخورد می کردیم به طور مثال سند به نام دانشگاه زده نمی شد البته چنین اتفاقاتی کم پیش می آمد اما خب طبیعتا چنین مسائلی هم وجود داشت.
وی در ادامه افزود:چون تعداد واحدها زیاد بود و در سراسر کشور گسترده بود بالاخره از این مسائل هم ممکن بود پیش بیاید یا مشکلات دیگری اتفاق می افتاد. ما در آنجا این مسأله را مطرح کردیم که ما با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تعامل داریم و آنها هم با ما رابطه خوبی دارند. من مرتب به مجلس می رفتم و نمایندگان مسائل حوزه شان را مطرح می کردند و من می شنیدم و تا جایی که امکان داشت در چارچوب ضوابط بود. به مسائلشان توجه می کردم و در کنار آنها ما نیز از آنها توقع داشتیم که اگر مشکلی پیش می آید و باید از حقوق دانشگاه دفاع شود آن ها نیز کمک کنند. این موضوعی که مطرح شد تنها همین موضوع بوده اما بعضی آمدند و از این موضوع سوء استفاده کردند. اگرنه ما کار خاصی نداشتیم که مثلا من گفته باشم که جاده یک طرفه. همان طور که ما به خواستههای نمایندگان در حوزه انتخابیشان برای توسعه دانشگاه یا رشته ها توجه می کردیم آنها هم می بایست به دانشگاه کمک می کردند. ما مسأله شخصی با کسی نداشتیم و این بحثها همه بحث دانشگاه بود.
جاسبی در مورد بازگشت به هیات امنای دانشگاه آزاد گفت:من موقعی که رئیس دانشگاه بودم عضو هیأت امنا هم بودم. از ابتدا هم که عضو هیأت موسس بودم ولی بعدش هم تغییر و تحولاتی صورت گرفت. زمانی که رئیس عوض شد من دیگر نمی توانستم عضو هیأت امنا باشم مگر اینکه جزء کسانی باشم که از طرف هیأت موسس انتخاب می شوند. منتها چون رئیس فعلی دانشگاه که قبلا عضو هیأت امنا بود دیگر به عنوان عضو هیأت موسس در هیأت امنا حضور نداشت جای یک نفر خالی بود و مرا معرفی کردند.
وی در واکنش به این سوال که می توان گفت علقه شما به آقای هاشمی رفسنجانی تاثیرگذار بوده افزود:خیر! البته روابط ما خوب بوده است ولی خب من فقط چند صباحی عضو هیأت امنا نبودم.
نظر شما