به گزاش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان عصر شنبه در خلال بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی شهید بسطامی شاهرود، با اشاره به طرح آبرسانی از سد کالپوش میامی به این شهرستان تصریح کرد: اجرای این پروژه تقریبا به اتمام رسیده است و باید اقدامات لازم برای عقد قرارداد با بخش خصوصی نسبت به انتقال آب مورد نیاز مردم شهرستان میامی انجام شود.
وی تاکید کرد: اگر مقدار آب منتقل شده به این شهرستان مازاد بر مصرف این منطقه بود می توان نسبت به انتقال آب آشامیدنی به شاهرود نیز اقدام کرد.
کم آبی شرق استان سمنان نگران کننده است
وزیر نیرو آمار های مربوط به کم آبی در شرق استان سمنان را نگران کننده دانست و افزود: آمارها نشان می دهد که طرح های آبرسانی قطعا جزء نیازهای ضروری مردم این ناحیه است و میزان بارندگی و شرایط اقلیمی نسبت به گذشته در شهرستان شاهرود بسیار دستخوش تغییر شده و شهری که زمانی از مقدار بارش مناسب برخوردار بود امروز با مشکلات کم آبی جدی مواجه است.
چیت چیان با اشاره به پروژه آبرسانی قطری به شاهرود نیز توضیح داد: تمام مسئولان در اجرای این پروژه تلاش می کنند اما با توجه به این نکته که این طرح جزء پروژه های مصوب استانی است امیدواریم با پیگیری استاندار محترم سمنان به زودی شاهد به اجرا در آمدن طرح آبرسانی قطری و همچنین طرح آبرسانی از سد مجن، باشیم.
وی افزود: در خصوص آب رسانی به روستاها نیز باید گفت، طرح شهدای گمنام منطقه پشت بسطام به زودی به بهره برداری خواهد رسید و علاوه بر این مجتمع، در سایر طرح ها نیز اقدامات مفیدی از جمله تحقیق و کارشناسی انجام پذیرفته است.
استان سمنان در تامین برق برای توسعه صنایع هیچ محدودیتی ندارد
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به این مطلب که استان سمنان از نظر تامین برق هیچ محدودیتی ندارد اظهار داشت: خوشبختانه استان سمنان از نظر ظرفیت تولید برق با مشکلی روبرو نیست و در مسیر انتقال چند خط پرظرفیت کشور قرار گرفته و برای تامین برق در راستای توسعه صنایع هیچ محدودیتی وجود ندارد.
چیت چیان خطاب به مسئولان افزود: افرادی که برای استفاده برق در مصارف صنعتی مراجعه می کنند باید در اولویت قرار بگیرند و باید در نظر داشت که در ارائه خدمات به این افراد هیچ محدودیتی در کار نیست.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات بخش فاضلاب های روستایی نیز گفت: میزان جمعیت تحت پوشش طرح های فاضلاب روستایی تنها 4 درصد از جمعیت کشور است که رقم ناچیزی به شمار می آید.
شیرین سازی آب دریای خزر اولویت کاری وزارت نیرو
این عضو هیئت دولت افزود: در سطح استان برای طرح های فاضلاب روستایی اقداماتی انجام شده اما باید در نظر داشت که استان سمنان از این حیث از سایر مناطق کشور عقب نیست و همه استان ها وضعیتی مشابه دارند.
چیت چیان با تاکید بر اینکه شیرین سازی آب دریای خزر از جمله اولویت های کاری وزارت نیرو است، گفت: اما باید در نظر داشت که این طرح عظیم با سرمایه ای هنگفت نیاز به زمان و ورود بخش خصوصی برای سرمایه گذاری دارد.
وی تصریح کرد: شرکت های خصوصی باید به این طرح وارد شوند و پس از شیرین سازی آب دریای خزر نسبت به فروش آن اقدام کنند.
شهر معلمان عنایت و توجه ویژه مسئولان را می طلبد
نماینده مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی نیز در خلال این نشست ضمن اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، گفت: شاهرود، شهر معلمان و دیار بزرگان است و باید عنایت و توجه ویژه ای نسبت به این خطه داشت.
دکتر کاظم جلالی افزود: از جمله مباحثی که در رابطه با شاهرود باید عنوان شود، بحث نیروگاه سیکل ترکیبی شهید بسطامی این شهرستان است که با دستور وزیر محترم نیرو و پیگیری مسئولان شهری در نهایت به سرانجام رسید.
وی همچنین گفت: فرماندار و مسئولان شهرستان شاهرود امروز تمایل به کلنگ زنی فاز بخار و راه اندازی مجموعه را توسط وزیر محترم نیرو شاهد بودند اما با توجه به صلاح دید و تعهد اخلاقی مهندس چیت چیان تا تکمیل شدن پروژه باید تا هفته دولت صبر کرد.
انتقال آب از کالپوش و مجن در جلوگیری از بحران کم آبی شاهرود موثر است
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به موضوع کم آبی در منطقه تصریح کرد: اکثر مناطق کشور از موضوع کم آبی نالان هستند. اما حل این بحران در منطقه شاهرود، نیازمند توجه بیشتر مسئولان است که به نظر می رسد با انجام چند طرح از جمله از جمله انتقال آب از سد کالپوش، سد مجن و طرح های انتقال آب در منطقه طرود و پشت بسطام می توان جلوی شتاب این معضل را تا حدودی گرفت.
جلالی ادامه داد : موضوع دیگر در خصوص رفع مشکل کم آبی در منطقه طرح انتقال آب منطقه قطری شاهرود است که امیدواریم با تامین اعتبارات تا انتهای سالجاری شاهد اتمام این طرح نیز باشیم هرچند انتقال آب قطری با توجه به مشکلاتی از قبیل کوتاه بودن فصل گرما در منطقه و موقعیت جغرافیایی خاص خود، کمی در راه اندازی دچار مشکل است.
خشکسالی 86 هزار راس دام شاهرود را تلف کرد
استاندار سمنان نیز در نشست وزیر نیرو با مسئولان شهرستان شاهرود ضمن ابراز تاسف از اینکه خشکسالی 86 هزار راس دام شاهرود را تلف کرده است گفت: کم آبی مشکل همه نقاط این استان است اما اتلاف این تعداد دام نشانگر حساسیت این بحران در شهرستان شاهرود دارد.
محمد وکیلی افزود: ما و مسئولان ذیربط باید به هر شکل ممکن ساکنان روستاهای حاشیه کویر را در مناطق سکونت خود نگاه داریم و مشکلات آنها را برطرف کنیم چرا که کوچ این عزیزان از روستاهایشان خطرات و مشکلات جدی را برایمان به وجود می آورد.
وی با اشاره به طرح های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آبرسانی در استان سمنان تصریح کرد: با اقدامات مسئولان، آبرسانی با تانکر در قالب طرح های کوتاه مدت انجام پذیرفته است و در باب اقدامات میان مدت نیز باید طرح آبرسانی سدکالپوش و مجن را مثال زد که امیدواریم این طرح ها نیز تا سال به بهره برداری برسد.
استاندار سمنان با تاکید بر اینکه در خصوص اصلاح شبکه آبرسانی ما حاضر هستیم کل اعتبارات ارضی سال 93 استانداری را برای تجهیز و اصلاح خطوط انتقال آب آشامیدنی در شرق استان اختصاص دهیم تا شاهد بسیاری از مشکلات از جمله افت ذخایر آب نیز نباشیم، تصریح کرد: انتقال آب از سد کالپوش به زودی انجام خواهد شد اما با اختصاص اعتبارات در آینده می تواند شاهد کاهش اثرات کمبود آب در منطقه بود.
کمبود 160لیتر آب آشامیدنی در ثانیه
مدیر عامل آب و فاضلاب شهری استان سمنان نیز با اشاره به کمبود 160لیتر آب در ثانیه در سطح این استان اعلام کرد: با وجود 21 حلقه چاه و 548 رشته قنات در سطح استان هنوز با کمبود قابل توجهی آب به خصوص در ساعات پیک مصرف روبرو هستیم.
علی تجلی با یادآوری اینکه چاه های منطقه شاهرود آهکی هستند گفت: این امر سبب می شود تا هر سال سه یا چهار حلقه چاه جدید حفر شود که این امر طبیعتا مشکلاتی را به وجود می آورد.
وی گفت: حجم آب در این گونه چاه ها در طول یکسال نصف می شود و مجموعه مسئولان بخش آب و فاضلاب مجبور هستند هر سال دوبرابر سال پیش نسبت به افزودن چاه های جدید به مدار انتقال آب، اقدام کنند.
52کیلومتر خط لوله انتقال آب از قطری به شاهرود انجام شده است
مدیر کل آب و فاضلاب شهری استان سمنان همچنین با اشاره به اقدامات این اداره کل برای جبران تقاضای آب مصرفی در شهرستان شاهرود تصریح کرد: چهار حلقه چاه از سوی دستگاه های دولتی ابتیاء شده است و اجاره یک حلقه چاه دیگر نیز برای آبیاری فضای سبز شهری در دستور کار قرار گرفته است و همچنین سه شیر فشار شکن در مناطقی از شهرستان که با مشکل ارتفاع روبرو هستیم، نصب شده اند.
وی در خصوص طرح فاضلاب و تصویه خانه های شهری شاهرود نیز توضیح داد: 125کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب در برنامه پیش بینی شده است که اکنون 83 کیلومتر آن اجرا شده و این خطوط انتقال قادر به حمل هفت هزار و 200 متر مکعب آب به تصویه خانه ها است.
تجلی افزود: در کل این طرح 75درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و از 154میلیارد ریال اعتبار درخواستی این پروژه تا کنون 103میلیارد ریال آن تامین شده است.
مدیرکل آبفای شهری استان سمنان ادامه داد: در خصوص آبرسانی از منطقه قطری نیز باید گفت در این پروژه 52کیلومتر خط لوله انتقال آب، 12کیلومتر جاده و مخزن ذخیره سازی با حجم یک هزار و 100 متر مکعب، تا کنون اجرا شده است و تنها دو کیلومتر دیگر از خط لوله باقی مانده است که شرایط کوهستانی منطقه تکمیل این پروژه را با سختی روبرو می سازد.
شاخص بهره مندی از آب آشامیدنی در روستاهای شاهرود 58 درصد است
مدیر کل اداره آب و فاضلاب روستایی استان سمنان نیز در این نشست گفت: بیشترین تعداد روستا در استان مربوط به شهرستان شاهرود و حومه، با 192 روستا است که از این میان 149 روستا دارای سکنه هستند.
محمد کشاورزی افزود: 60 هزار نفر یا به عبارتی نزدیک به 28 هزار مشترک آب تحت نظارت اداره آبفار استان سمنان قرار دارند که با نگاهی به آمار می توان دریافت که متاسفانه شاخص بهرمندی این افراد از آب آشامیدنی مناسب تنها 58 درصد است و این رقم در مقایسه با میانگین کشوری بسیار پایین است.
وی همچنین با اشاره به مشکلات آبرسانی در برخی مناطق از جمله دشت خارتوران بیارجمند شاهرود نیز گفت: برای آبرسانی به بخش هایی از دشت خارتوران و برخی دیگر از نقاط شهرستان مجبور به استفاده از تانکر هستیم و با توجه به کمبود تعداد تانکر های تحت اختیار اداره آبفار، از تانکر های جهاد سازندگی نیز استفاده می شود.
طرح آبرسانی شهدای گمنام شاهرود نیازمند یک و نیم میلیارد تومان اعتبار است
مدیر کل آب و فاضلاب روستایی استان سمنان با اشاره به طرح آبرسانی شهدای گمنام شاهرود نیز گفت: این طرح نیازمند یک و نیم میلیارد تومان اعتبار است تا شاهد آبرسانی به 23روستای منطقه پشت بسطام در آینده نه چندان دور باشیم.
کشاورزی افزود: در بخش فاضلاب روستایی نیز 60 درصد پیشرفت را در پروژه های مربوطه شاهد بوده ایم که در صورت تامین بودجه در دو سال آینده این طرح ها اجرایی خواهند شد.
آب 16 روستای شاهرود به وسیله تانکر تامین می شود
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود نیز در این نشست، تامین آب را مهمترین دغدغه مسئولان شهرستان خواند و گفت: امیدواریم با تمهیدات وزیر نیرو در آینده نه چندان دور شاهد تکمیل پروژه آبرسانی سد کالپوش به منطقه میامی و در صورت مازاد آب مصرفی منطقه، انتقال آب به سایر نقاط شهرستان شاهرود را نیز شاهد باشیم.
محمد رضا هاشمی افزود: مجتمع آبرسانی شهدای گمنام با اندکی توجه و صرف هزینه می تواند آب 23روستای منطقه را تامین کند که این مهم جز با توجه و عنایت وزیر محترم نیرو میسر نیست.
وی همچنین با اشاره به مشکلات آبرسانی در برخی مناطق شهرستان شاهرود افزود: در امر آبرسانی هنوز متاسفانه مشکلاتی را شاهد هستیم تا جایی که امروز در 16روستای منطقه آب به وسیله تانکر منتقل می شود که این امر با توجه به کمبود تانکرهای عملیاتی مشکلاتی را به وجود آورده است.
پست 200 کیلو واتی شاهرود در دو ماه آینده وارد مدار می شود
در خلال این نشست مدیر عامل برق منطقه ای سمنان نیز طی گزارشی از عملکرد این شرکت، با اشاره به بحث کمبود منابع مالی گفت: متاسفانه در سال های اخیر روند اجرایی پروژه های بخش برق استان نیز با کندی روبرو شده است.
سیدعلی اکبر صباغ افزود: مجموعه برق استان سمنان به خاطر مشکلات مالی تنها می تواند به پروژه هایی که بین 50 تا 70درصد پیشرفت فیزیکی دارند، توجه داشته باشد.
وی تصریح کرد: در استان سمنان دو نیروگاه تولید برق وجود دارد که به بخش خصوصی واگذار شده است و امیدواریم به زودی شامل افتتاح فاز دوم هر کدام از این نیروگاه ها نیز باشیم.
پست 200 کیلو واتی شاهرود با 93 درصد پیشرفت فیزیکی به زودی بهره برداری می شود
مدیر عامل برق منطقه ای سمنان همچنین افزود: دو پست400 کیلو واتی در شاهرود و میامی، دو پست 200کیلو واتی سیار، هشت دستگاه 60کیلو واتی در سراسر منطقه از جمله دیگر دارایی ها و امکانات اداره برق منطقه ای در شرق استان است که در کنار ارتباط با شبکه های استان های اطراف شمال خراسان رضوی، مازندارن، گلستان و ... مسیری قابل اطمینان را در منطقه به وجود آورده است.
صباغ در ادامه از وارد مدار شدن پست 200 کیلو واتی در جوار نیروگاه سیکل ترکیبی شهید بسطامی شاهرود طی دو ماه آینده خبر داد و افزود: این پروژه 93 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هر چند سیر اجرایی آن به کندی شکل گرفت اما با مساعدت های فراوان در نهایت می توانیم در دو ماه آینده شاهد وارد مدار شدن آن باشیم.
89 درصد آب شهرستانهای میامی و شاهرود در بخش کشاورزی مصرف می شوند
مدیر کل آب منطقه ای استان سمنان نیز در ادامه این نشست ضمن اشاره به منابع آب شهرستان های میامی و شاهرود گفت: از مجموع کل آب هایی که در اختیار اداره آب منطقه ای این دو شهرستان، قرار دارد، 89 درصد در بخش کشاورزی، سه درصد در صنعت و هشت درصد در بخش آب شرب مصرف می شوند.
اتابک جعفری با یادآوری اینکه 81 درصد کل آب های شهرستان شاهرود از چاه، 11درصد از قنوات و در نهایت هشت درصد نیز از چشمه ها تامین می شود افزود: اما در نهایت باز هم شاهد هشت میلیون متر مکعب کمبود آب در شهرستان شاهرود هستیم.
126 روستای شاهرود از نعمت برق برخوردارند
رئیس شرکت توزیع برق استان سمنان نیز در این جلسه با اشاره به چهار هزار کیلومتر خط انتقال برق در شهرستان شاهرود گفت: شرکت انتقال و توزیع برق استان در حال حاضر به 114هزار انشعاب برق خدمات می دهد و علاوه بر شهرستان های شاهرود و میامی 126روستا نیز در منطقه از نعمت برق برخوردار هستند.
سید محمد موسوی زاده در خاتمه تصریح کرد: سه تا چهار روستا در منطقه خارتوران بیارجمند شاهرود با کمتر از 10خانوار از وجود برق بی بهره بودند که برای این عزیزان نیز سعی شده است تا با اقداماتی خارج از شبکه اصلی برق رسانی انجام شود و هرچند در خواست خود این روستائیان اتصال به شبکه اصلی برق شهرستان است اما به واقع نمی تواند این امر را میسر کرد.
گزارش و عکس از محمد حسین عابدی
نظر شما