۱۲ مرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۳۳

اسوه وحدت جهان اسلام مهجور در زادگاه خود/ سید جمال الدین اسدآبادی همچنان در گرو افغان ها

اسوه وحدت جهان اسلام مهجور در زادگاه خود/ سید جمال الدین اسدآبادی همچنان در گرو افغان ها

اسداباد – خبرگزاری مهر: تأسیس بنیاد غیردولتی وغیرانتفاعی علمی فرهنگی اجتماعی سید جمال الدین اسدآبادی اسفند 88 در شورای فرهنگ عمومی کشور به تصویب رسید اما هنوز بعد از گذشت چهار سال نه تنها هیچ گونه جلسه ای توسط اعضای آن برگزار نشده بلکه اقدامی برای پیگیری اینکه سیدجمالدین اسدآبادی، افغانی ثبت شده نیز نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در اولین هفته مهرماه 92 بر خروجی خبرگزاری های کشور خبری منتشر شد که بهت همگان را برانگیخت چرا که در این خبر از ثبت نام سیدجمال الدین اسدآبادی به نام افغانی در یونسکو خبر داده شده بود که واکنشهایی را نیز به دنبال داشت.

براساس این خبر دبیرکل بنیاد فردوسی پس از بررسی چگونگی ثبت مفاخر ایرانی، اسلامی در یونسکو گفته بود: با پیشنهاد افغانستان و پشتیبانی ایران رویداد یک‌صد و پنجاهمین سالگرد زندگی فعال سید جمال‌الدین اسدآبادی در فهرست یونسکو ثبت شده اما در این پرونده نام سید جمال الدین اسدآبادی، "سید جمال‌الدین افغانی" درج شده است.

براساس اسناد، سید جمال الدین اسدآبادی ایرانی است و این امری روشن است بطوریکه در زمان حیات خودش نیز این مسئله را کتمان نکرده و پاسپورتی که از وی پیدا شده ایرانی است و لقب "افغانی"برای سید جمال الدین اسدآبادی یکی از چند لقبی است که در زمان حیات او استفاده می شده و این مسئله به دلایل مختلفی برمی گردد.

سید جمال الدین اسدآبادی بیش از آنکه یک متفکر باشد یک چهره سیاسی بین المللی است و در مواقع گوناگون اسامی و القاب مختلفی داشته و حتی عکسهایی که از او بر جا مانده بسیار متفاوت است، یعنی عکس های او در مصر، روسیه، هندوستان با هم بسیار متفاوت هستند.

اما یکی از وظایف انجمن سید جمال الدین اسدابادی حمایت و پیگیری برای بازگردان سید جمال به ایران و زادگاهش است که متاسفانه پس از گذشت یک سال از تصاحب شخصیت سید جمال توسط افغانستان و گذشت 4 سال از تاسیس این انجمن شاهد هیچ گونه فعالیتی از سوی این انجمن نیستیم.

بنیاد سید جمال الدین اسدابادی نیازمند حمایت ویژه است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این خصوص با بیان اینکه بنیاد سید جمال‌الدین اسدآبادی یک بنیاد غیرانتفاعی است که نیازمند حمایت ویژه و اعتبارات است، گفت: در بودجه 93 اعتباراتی برای آن در نظر گرفته نشده است.

فاضل عبادی با اعلام اینکه نیاز است در ساختار بنیاد سید جمال به عنوان دومین بنیاد ثبت‌شده در کشور تجدیدنظر شود، افزود: با تغییر در ساختار این بنیاد می‌توانیم امور مربوط به سید جمال‌الدین اسدآبادی را به این بنیاد واگذار کنیم.

وی بیان کرد: 18 اسفند سالروز بزرگداشت سید جمال‌الدین اسدآبادی است که امیدواریم امسال شاهد برنامه‌های گسترده ملی و بین‌المللی در این زمینه باشیم و بتوانیم از این راه دین خود را به سید جمال‌الدین اسدآبادی ادا کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان عنوان کرد: با برگزاری سمینارهایی با موضوع سید جمال‌الدین با حضور شخصیت های ملی و جهانی باید شأن بیدارگر مشرق زمین را در جهان اسلام نشان دهیم.

دستور نماینده ولی فقیه در استان برای فعال شدن بنیاد سید جمال

دبیر اجرایی بنیاد سید جمال الدین اسدآبادی نیز اظهار کرد:برای برگزاری کنگره سید جمال نیازمند حمایت مسئولان ارشد استان هستیم.

علی صفایی مهران در ادامه گفت:آیت الله طاها محمدی نماینده ولی فقیه در استان همدان که خود رییس بنیاد سید جمال الدین هستند در نامه ای به مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خواستار پیگیری برای فعال شدن دبیرخانه این بنیاد برای برگزاری مراسم کنگره سید جمال شده اند.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان با اشاره به اینکه امسال برنامه معرفی و تجلیل از مفاخر استان همدان در دستور کار است، اظهار کرد: یکی از شاخص‌ترین مفاخر  استان همدان در جهان اسلام شخصیت سید جمال‌الدین اسدآبادی است.

محمد ابراهیم الهی تبار با بیان اینکه باید در معرفی شخصیت بزرگ و  برجسته سید جمال‌الدین اسدآبادی ابعاد شخصیتی وی مد نظر باشد، گفت: باید به دنبال این باشیم که شخصیت بزرگ و  جهانی سید جمال‌الدین را به جهانیان معرفی کنیم.

وی گفت: با تشکیل  بنیاد فرهنگی و علمی سید جمال به بررسی ابعاد و زوایای مختلف فعالیت این شخصیت توجه می شود.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری همدان عنوان کرد: این شخصیت فرزانه و برجسته جهانی بعنوان بیدارگر مشرق زمین باید به شایستگی به جهانیان شناسانده شود.

اعضای بنیاد سید جمال ترتیبی اتخاذ کنند که این شخصیت به دنیا شناسانده شود

فرماندار اسدآباد نیز اظهار کرد: سید جمال‌الدین اسدآبادی فخر اسدآباد و جهان اسلام است و باید در حد شایستگی های سید جمال قدر آن را بدانیم و در توسعه اندیشه‌های سید جمال‌الدین نقش عمده‌ای داشته باشیم.

مسعود بکایی اظهار کرد: علی‌رغم تشکیل بنیاد سید جمال‌الدین اسدآبادی در سال 89 تا کنون هیچ جلسه هماهنگی با حضور اعضا برگزار نشده که این امر نیازمند توجه ویژه اعضای این جلسه است.

وی با بیان اینکه از سال 88 تا 91 کنگره‌های ملی سید جمال  برگزار شده است، افزود: 15 عضو بنیاد سید جمال‌الدین اسدآبادی با کمک یکدیگر باید با برنامه‌ها و کنگره‌ها ترتیبی اتخاذ کنند که افکار و شخصیت سید جمال‌الدین اسدآبادی به جهانیان شناسانده شود.
_____

گزارش: علی گنحی

کد خبر 2341971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha