محمد رضا پور ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر افزایش مطالبات بانک ها را ناشی از عملکرد ضعیف نظام بانکداری کشور خواند و گفت: برای اصلاح نظام بانکی باید به دنبال رویکردی علت گرا باشیم نه رویکردی معلول گرا.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اصلاح نظام بانکی کشور ادامه داد: دولت قبل کارگروهی را برای اصلاح نظام بانکی کشور تشکیل داده بود، دولت جدید هم کارگروهی را برای اصلاح نظام بانکی کشور به ریاست دکتر پاریزی معاون امور بانک و بیمه وزیر اقتصاد تشکیل داده است.
وی افزود: در مجلس شورای اسلامی نیز کارگروهی غیر رسمی برای اصلاح نظام بانکی کشور تشکیل شده است که آقای مصباحی مقدم نماینده تهران،حسین زاده بحرینی نماینده مشهد،میر محمدی نماینده گلپایگان علی احمدی نماینده دهلران و رجائی نماینده گناباد و تعداد دیگری از نمایندگان عضو این کارگروه هستند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصاد یاد آور شد: این کارگروه با حضور مسئولان دولتی و کارشناسان اقتصادی طرح اصلاح نظام بانکی را بررسی می کند. البته اگر دولت لایحه ای برای اصلاح نظام بانکی ارائه دهد بهتر است، اعضای این کارگروه آمادگی دارند در جلسات مشترک با کارگروه دولت برای اصلاح نظام بانکی کشور شرکت کنند.
پور ابراهیمی گفت: در صورتی که دولت لایحه اصلاح نظام بانکی را ارائه نکند طرح اصلاح نظام بانکی آماده شده و به کمیسیون های اقتصاد و برنامه و بودجه و در پایان به صحن علنی مجلس ارسال می شود. البته بررسی این طرح زمان بر است.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از توان کارشناسی دانشگاهی برای بررسی این طرح گفت: در ادامه بررسی این طرح از مرکز پژوهشها هم می خواهیم که از توان علمی دانشگاهی نیز برای اصلاح نظام بانکی کشور کمک بگیرد.
وی در تشریح پایه های اصلی اصلاح نظام بانکی گفت: موتور حرکت بانک ها قرار داد ها است، علاوه بر این باید ابزار های مالی با رویکرد صحیح در حوزه پولی استفاده شود تا قرار داد های بانکی در قالب عقود اسلامی بسته شود.
نائب رئیس کمیسیون اقتصاد ادامه داد: بررسی ابزار های مالی برای تامین منابع، بررسی جایگاه بنگاه داری بانک ها، حل مشکل ریسک پذیری برای تامین مالی بنگاه های اقتصادی از موضوعات اصلی است که در اصلاح نظام بانکی باید بررسی شود در حال حاضر بانک ها ریسک پذیر نیستند و نظام بانکی ما یک نظام یک طرفه است که فقط منابع در اختیار وام گیرندگان قرار می دهد و هیچ مشارکتی در سود و زیان ندارد.
وی اامه داد: بنابر این قرار داد ها، عقود اسلامی و ابزار های مالی اسلامی موتور اصلی اصلاح ساختار نظام بانکی است.
نظر شما