به گزارش خبرنگار مهر، ماریا خرسند در سال 1957 میلادی برابر با 1336 شمسی در شهر ساری به دنیا آمد. وی فوق لیسانس مهندسی کامپیوتر را از دانشگاه فولرتون Fullerton کالیفرنیا اخذ کرد. بانوی 57 ساله ایرانی، یکی از برترین مدیران مشهور صنعت آی.تی جهان محسوب می شود. امروز کمتر کسی با فناوری بلوتوث آشنا نیست و بسیاری از تلفن های همراهی که ساخته و روانه بازار می شوند با این فناوری متولد می شوند. ماریا خرسند در زمان مدیریت خود در شرکت اریکسون سوئد، ریاست این پروژه را برعهده داشت.
خرسند، یکی از افراد تحصیلکرده ایرانی است که هرگز هویت خود را انکار نکرده است. در زمانی که وی برای مصاحبه کاری با یکی از شرکت های مرتبط با وزارت دفاع امریکا مراجعه کرده بود، زمانی که ملیت ایرانی وی مشخص شد، بدون ارائه هیچ پاسخ و دلیلی از پروسه استخدام حذف شد.
در کارنامه حرفه ای او می توان به فعالیت در شرکت های نفتی و کامپیوتری مانند یونیون کالیفرنیا و شرکت کامپیوتری یونیسیس اشاره کرد. خرسند در حال حاضر مدیریت تولید سخت افزار شرکت دل Dell در سوئد را بر عهده دارد.
ماریا خرسند در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح موفقیت و همینطور فعالیت های اخیرش می پردازد.
*خبرگزاری مهر: لطفا از طرح بلوتوث بفرمایید.
- خرسند: من مدیر پروژه برنامه و فناوری جدیدی با نام بلوتوث بودم. اختراع بلوتوث، یکی از فناوری هایی بود که توانست بازار فناوری را با جهش قابل توجهی مواجه کند و تمام استاندارهای قبلی دستخوش تغییرات گسترده ای شدند. بلوتوث تجربه بزرگی بود و باعث شد نه تنها گروهی که در این پروژه فعالیت داشتند، درس های زیادی بیاموزند بلکه به سایر همکارانم نیز کمک کرد. این پروژه برای جامعه بشری نیز دارای ارزش بزرگی بود.
* در حال حاضر شما چه نقشی در وزارت ارتباطات فناوری سوئد دارید؟
- من مدیرعامل یکی از بزرگترین شرکت ها و همینطور موسسه تحقیقاتی فناوری در سوئد هستم و در این موسسه در حال فعالیت برای برنامه های کاربردی تکنولوژی و فناوری هستیم. در هفت سال گذشته پیشرفت شرکت در رابطه با پروژه های مختلف چشمگیر بوده است به طوری که هر سال نسبت به سال قبل 10 درصد پیشرفت داشته ایم.
* این پروژه ها بیشتر در رابطه با چه موضوعاتی هستند؟
- بیشتر پروژه هایی که در چند سال اخیر انجام داده ایم در رابطه با انرژی و محیط زیست بوده که به نتایج خوبی نیز رسیده ایم و پروژه ها رشد سریعی داشته اند.
* در تلکام سوئد نیز فعالیتی دارید؟
- بله.
* شما چه فعالیتی در این بخش دارید و اولویت های دولت سوئد بر چه موضوعاتی است؟
- ما در بخش تلکام فعالیت های بسیار زیادی انجام می دهیم. یکی از اولویت هایی که در حال حاضر در جریان است، امنیت و همینطور حفظ اطلاعات کاربران است که در عرصه کاملا جدیدی بین وزارت ارتباطات سوئد و دانشگاه ها دنبال می شود.
* آیا در اروپا یا کشورهایی مثل سوئد پالایش اینترنتی انجام می شود؟
- به نظرم باید در ابتدا به مفهوم سیستم های مخابراتی و تلکام دست یافت. سیستم های مخابراتی یا اینترنت برنامه های کاربردی در فضای جهانی هستند که می توانند قابل استفاده و باز باشند که در این میان باید به حقوق دیگران و تصمیماتی که در زمینه پالایش اینترنت گرفته می شود احترام گذاشت.
* چرا با وجود اینکه دارای یکی از مقامات ارشد اریکسون بودید اما به شرکت Dell پیوستید؟
- مهم این است که هم اکنون من مدیر عامل شرکت دل در سوئد هستم و هفت سال از زمانی که اریکسون را ترک کردم، می گذرد.
* چرا با وجود اینکه عنوان می شود به آی تی و این حوزه علاقه چندانی نداشتید اما وارد این حوزه شده و به یکی از زنان برتر جهان در این حوزه مبدل شدید؟
- تکنولوژی و فناوری به معنای استفاده از تمامی ابزارهایی است که برای تسهیل شدن زندگی روزانه از آنها استفاده می شود. من یکی از طرفداران همیشگی این موضوع هستم. انسان ها بزرگترین دارایی و منابع هر کشوری محسوب می شوند. هر چند که به نظرم انسان ها مهم تر هستند، همانند من که دخترم و همسرم مهمترین افراد زندگیم هستند. من در تمامی شرکت ها با هر عنوانی که بوده ام بسیار تلاش کرده ام و تمام تلاش هایم را به جامعه بین المللی و صنعت تزریق کرده ام.
نظر شما