به گزارش خبرنگار مهر، جمشید برزگر در نشستی خبری با بیان اینکه در کشور ما تسهیلات دهی وجود ندارد، گفت: در یکسال گذشته تسهیلات دهی به بخش مسکن قطع شده است و حتی یک ریال به این بخش تسهیلان نداده اند.
وی با بیان اینکه در دولت نهم و دهم هم فقط برای دهک های پایین جامعه، برنامه های مسکن اجرا شد، اظهار داشت: بنابراین برنامه ای برای دهک های 3 تا 8 جامعه که اغلب اقشار متوسط هستند اجرا نشده است.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه پیشنهاد ما این است که با تسهیلات با اقساط بلند مدت را برای ساخت مسکن موافقت کنند، افزود: پیشنهادی به دولت با موافقت وزیر راه و شهرسازی ارائه شده است تا از محل صندوق توسعه ملی 75 درصد قیمت تمام شده مسکن به انبوهسازان تسهیلات داده شود و سپس انبوهسازان این تسهیلات را به خریداران منتقل کنند.
برزگر تصریح کرد: مسئولان بانک معتقدند که این تسهیلات باعث افزایش تورم می شود در حالیکه ما می گوییم از محل وجوه اداره شده و اعتبارات سالیانه به مردم تسهیلات بدهند که پول با پشتوانه محسوب می شود و تورمی به دنبال ندارد.
وی با انتقاد از اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون در کشور به بخش مسکن بخشی نگاه شده است و میتوان گفت بخش مسکن برنامه مصوب ندارد، بیان کرد: صنعت ساختمان موتور محرک اقتصادی کشور است و در حالی که کشور دچار رکود شده است بخش مسکن میتواند تا حدودی رونق را در کشور ایجاد کند.
رئیس انجمن سراسری انبوه سازان با بیان اینکه متاسفانه با بیتوجهیها به بخش مسکن و مطرح شدن مسکن مهر در یک سال گذشته هیچ نگاهی عمیق و اساسی به بخش مسکن از سوی دولت دیده نمیشود، گفت: بارها از دولت خواستهایم که به مسکن توجه ویژهای داشته باشد و همانند دیگر کشورهای توسعه یافته و پیشرفته تسهیلاتی به مسکن داده شود تا بالغ بر 80 درصد قیمت تمام شده مسکن را پوشش دهد.
وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات مسکن به دهکهای 3 تا 8 میتواند قدرت خرید متقاضیان مسکن را بالا ببرد، اظهار داشت: بنابراین پرداخت تسهیلات به انبوهسازان و انتقال آن خریدار، تورمی به بخش مسکن تحمیل نمیکند.
برزگر به اعلام این موضوع که با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن موافق نیستیم، بیان کرد: بطور حتمت پرداخت تسهیلات مسکن به انبوهسازان و انتقال آن به خریداران میتواند رونق ساخت و ساز را به بخش مسکن و سپس کاهش قیمت وارد کند.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان تصریح کرد: پیشنهاد تسهیلات 75 درصدی ساخت مسکن به صورت مکتوب به دولت ارائه شده و وزیر راه و شهرسازی نیز موافق آن است اما بانک مرکزی چندان موافق پرداخت این تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی نیست.
وی در خصوص پیشنهاد انبوه سازان برای نرخ سود این تسهیلات، اظهار داشت: نرخ سود پرداخت شده از سوی صندوق توسعه ملی باید معقول باشد بنابراین نرخ سود 12 درصد برای افراد واجد شرایط و نرخ سود 14 درصد برای افراد غیر واجد شرایط را نرخ مناسبی میدانیم.
نظر شما