به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمید خرسند - مدیر امور پژوهشی و ارتباطات با صنعت دانشگاه خواجه نصیر در مورد طرح آموزش جامع رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با استفاده از شبیه ساز رانندگی گفت: دانشگاه خواجه نصیر یکی از دانشگاه های ممتاز در حوزه پژوهش در سطح کشور است. با توجه به رشته های فنی و مهندسی که در سطح دانشگاه و دانشکده ها ارائه می دهیم بحث پژوهش و تحقیقات کاربردی در این دانشگاه بسیار جدی است و از چند سال پیش با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و سایر مسئولان حرکت به سمت پژوهش های محصول محور در این دانشگاه آغاز شده است تا بتواند مشکلات کشور را رفع کند.
وی ادامه داد: در همین راستا بخش ارتباط با صنعت دانشگاه خواجه نصیر فعال شده و سعی کرده است با حوزه های مختلف و وزارتخانه ها پژوهش های مشترکی را ارائه دهد.
وی ادامه داد: یکی از طرح های ما طرح آموزش جامع رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با استفاده از شبیه ساز رانندگی است که با تعامل با شرکت ملی واحد اتوبوسرانی، پلیس و سایر ارگان ها در حال انجام است که براساس این طرح به مجموعه رانندگان اتوبوس شهری و بین شهری داخل و خارج از شهر آموزش هایی ارائه می شود.
دکتر علی نحوی مجری طرح نیز در ادامه درخصوص این طرح گفت: طرح آموزش جامع رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با استفاده از شبیه ساز رانندگی دومین مرحله آموزشی خود را طی می کند.
وی ادامه داد: این دوره برای هر راننده 21.5 ساعت است که 20 ساعت آن به صورت آموزش نظری و کارگاهی است و 1.5 ساعت آن به صورت آموزش درون شبیه ساز است و همچنین به صورت آزمون در شبیه ساز است.
وی ادامه داد: شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و شهرداری تهران حامی اصلی این پروژه بودند و با توجه به اینکه آموزش های جامع ضمن خدمت در اتحادیه اروپا از سال 1387 اجباری شده است شهرداری تهران نیز از سال 1390 با همکاری دانشگاه خواجه نصیر این کار را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: مرحله اول آن انجام شده که ما شاهد کاهش 25 درصدی تصادفات بودیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه خواجه نصیر ادامه داد: با توجه به ارتقای سیستمی که به وجود آورده ایم به نظر می رسد در سال 93 و 94 شاهد کاهش بیشتر تصادفات باشیم.
وی از همکاری ارزشمند پلیس راهوری تهران بزرگ تشکر کرد و گفت: این آموزش ها در چهار مرحله انجام می گیرد در مرحله اول کنترل وسیله نقلیه، مرحله دوم کنترل وسیله نقلیه در حوزه ترافیک و مرحله سوم آموزش شیوه رانندگی به منظور کاهش آلاینده ها و آسایش مسافر و در مرحله چهارم شیوه زندگی، مدیریت استرس، مدیریت خشم، آرامش روحی، ارتباط موثر با مسافران تدریس می شود. اساتیدی که این دوره ها را برگزار می کنند هر کدام در رشته خود متخصص هستند.
دکتر نحوی ادامه داد: این کار در کل غرب آسیا برای اولین بار است که انجام می شود.
وی همچنین ادامه داد: این طرح از سال 85 با کار بر روی شبیه ساز رانندگی شروع شد و اکنون حدود هشت سال است که تیم ما بر روی شبیه ساز رانندگی کار می کند و به صورت متمرکز از سال 90 آغاز شده است و با اصلاحاتی که بر روی آن صورت گرفته و بومی سازی که شده است امیدواریم شاهد کیفی تر شدن آن باشیم.
نظر شما