به گزارش خبرنگار مهر، امین صابری نیا ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید دبیرخانه اجرایی ستاد طرح تحول سلامت کشور در اراک به خبرنگاران افزود: با توجه به این که امدادرسانی در برخی از راههای فرعی نیاز به افزایش ناوگان آمبولانس دارد و این مهم با توجه به امکان کم رخداد حادثه مقرون به صرفه نیست راه اندازی پایگاه های هوایی اورژانس در دستور کار وزارت خانه قرار گرفت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر صعب العبور بودن برخی از راههای کوهستانی و ضرورت نجات جان مصدوم در اسرع وقت از دیگر ضرورت های راه اندازی ناوگان هوایی اورژانس در کشور بوده است.
صابرینیا تعداد پایگاه های اورژانس هوایی کشور در حال حاضر را 3 پایگاه نیمه فعال برشمرد و گفت: برای پوشش صد در صدی کشور به ناوگان اورژانس هوایی باید 40 پایگاه اورژانس هوایی در کشور ایجاد شود.
رئیس اورژانس کشور افزود: برای افزایش 14 پایگاه اورژانس هوایی پیش بیمارستانی اورژانس کشور قراردادی را با ارگانهای دارای ساختار بالگرد اعم از هلال احمر، هوانیروز، هوادریا و ناجا منعقد کرده تا بتواند با استفاده از بسترهای موجود این مهم را هر چه سریعتر در کشور محقق کند.
50 درصد آمبولانس های کشور فرسوده اند
دکتر صابری نیا در ادامه از فرسودگی 50 درصد ناوگان آمبولانس های فعال در اورژانس های پیش بیمارستانی کشور خبر داد و گفت: جایگزینی آمبولانسهای نو به جای آمبولانسهای فرسوده از اولویت های کاری این بخش است.
وی با بیان اینکه تمامی اورژانسهای پیش بیمارستانی کشور در زمینه فرسودگی ناوگان آمبولانسی با بحران روبرو هستند ادامه داد: از نیمه دوم مهرماه با ورود آمبولانس های جدید کار نوسازی ناوگان فرسوده آمبولانسهای کشور اجرایی می شود.
کمبود 7000 نیروی انسانی عملیاتی در اورژانس کشور
رئیس اورژانس کشور در ادامه از کسری نیروی انسانی در اورژانس کشور خبر داد و گفت: در حوزه عملیاتی اورژانس کشور با کمبود 7 هزار نیروی انسانی روبروست.
دکتر صابری نیا با بیان این که جذب نیرو از اولویت های کاری اورژانس کشور در سالجاری است افزود: امید است با تصویب طرح سطح بندی فرایندهای اورژانس پیش بیمارستانی زمینه ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات در اورژانس های پیش بیمارستانی کشور فراهم شود.
وی یادآور شد: در حال حاضر دو هزار و 87 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی در کشور فعال است که از این تعداد یک هزار و 274 پایگاه در حوزه جاده ای و مابقی در حوزه شهری فعال هستند.
رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه میانگین زمان امداد جاده ای کشور زیر 14 دقیقه و متوسط زمان امدادرسانی شهری هشت دقیقه و سی ثانیه است که با استانداردهای تعریف شده همخوانی دارد گفت: در حوزه هدایت درمانی و انتقال بیماران بین مراکز درمانی در قالب برنامه تحول نظام سلامت، کار پژوهشی در دست انجام است تا با استفاده از استانداردهای جهانی و شرایط کشور راهبری ستاد هدایت فعال تدوین شود.
نظر شما