به گزارش خبرنگار مهر، اویان جیان در نشست همکاریهای اقتصادی استان قم و گنسو چین که با حضور مقامات دو کشور ظهر یکشنبه در تالار معصومیه استانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: استان گنسو اولین استان سرمای گذار چین در ایران است و فقط 60 شرکت تولیدی چین از استان گنسو میباشد و ارزش مبادلاتی آن به بیش از 100 میلیون دلار رسیده است.
وی بیان داشت: استان قم و گنسو چین دو ولت خوهر خوانده هستند و توانستهاند ارتباط تجاری خوبی داشته باشند و ارزش تجاری این دو نیز سالانه افزایش مییابد.
مشاور عالی استاندار گنسو چین افزود: مذاکره در زمینههای کشاورزی، معدن و گردشگری به صورت عمیق صورت گرفته و امید است این گونه همکاریها الگویی برای شهرهای دیگر ایران باشد و برای توسعه جاده ابریشم بیشتر کوشیده و اعتبار آن احیا شود.
وی ادامه داد: پیشبرد پروژههای بزرگ در قم همچون فاز دوم مونوریل، ساخت فرودگاه و راه آهن، از جمله مواردی است که ما تمایل به همکاری و انعقاد تفاهم برای آنها هستیم.
اویان جیان افزود: امید است برنامههایمان عملی شود و در زمینههای دیگری همچون کشاورزی با ایجاد مرکز تحقیقات فعالیتهای خود را انجام دهیم.
وی ادامه داد: ما در تصفیه خاک و بیان زدایی، استفاده از انرژی خورشیدی، بادی و فرآوردههای دارویی و دام و طیور شرکتها بزرگ و با تجهیزات و تکنولوژی داریم و میتوانیم تجربههای موفق خود را در اختیار ایران قرار دهیم.
توسعه بخش معدن و صنایع با ایجاد سیاستهای تسهیلاتی
مشاور عالی استاندار گنسو چین با اشاره به همکاری در بخش معدن و صنایع عنوان کرد: ما در ایجاد جاده تجربههای بین المللی و غنی داریم و همچنین شرکتهای قدرتمندی در تولید سیمان و مصالح ساختمانی داریم و میتوانیم در استان قم که سرشار از منابع و تواناییهای بالقوه در این زمینهها است همکاریهای خود را توسعه دهیم و سیاستهای تسهیلاتی درنظر بگیریم.
وی با اشاره به واردات و صادرات محصولات عنوان کرد: ما در زمینه فرشهای ایرانی و سنگ آهن سالانه متقاضیان بیظیری داریم و برای توسعه در بخش تجارت به مذارکره فعال اتاق بازرگانی نیاز داریم.
اویان جیان تصریح کرد: لین شیا منطقه مسلمان نشین چین است و واحدهای تولیدی اسلامی دارد و ایجاد مرکز تحقیقات محصولات اسلامی میتواند بسیار موثر باشد.
برگزاری جشنواره محصولات اسلامی در چین
مشاور عالی استاندار گنسو چین یادآور شد: جشنواره محصولات اسلامی طی 2 ماه آینده در چین برگزار میشود و از استاندار قم و مسئولان دیگر دعوت میکنیم در این جشنواره حضور داشته باشند.
وی با اشاره به تاریخچه روابط ایران و چین از راه جاده ابریشم، افزود: ایران و چین از گذشته روابط دوستانهای داشتند و از سالهای پیش واردات از چین به قم صورت گرفته و پیوسته نیز عمیقتر شده است.
نظر شما