۲۰ مرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۴۰

راه اندازی مرکز خدمات تخصصي توسعه نرم‌افزار در جهاد دانشگاهی

راه اندازی مرکز خدمات تخصصي توسعه نرم‌افزار در جهاد دانشگاهی

رئيس مرکز رشد و پژوهشکده فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي فعالیتهای یک ساله این مرکز در حوزه ICT را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حبيب ‌الله اصغري رئيس مرکز رشد و پژوهشکده فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي با اشاره به بخشي از فعاليت‌هاي پژوهشکده و مرکز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي در یک سال اخیر گفت: در بيست و هفتم مردادماه سال گذشته، نظام‌نامه اجرايي ارائه خدمات عمومی اجباري ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO) که توسط پژوهشگران پژوهشکده فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي تدوين شده بود به تصويب كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات رسيد.

وي گفت: خدمات عمومي اجباري ارتباطات و فناوري اطلاعات الزامي‌ قانوني است كه معمولاً بر عهده دولت‌ها گذاشته مي‌شود تا امكان استفاده از يك سرويس مخابراتي، پستي و فناوري اطلاعات را براي هر يك از آحاد كشور، در هر نقطه فراهم کنند. اين الزام به خاطر اين است كه دسترسي به خدمات ارتباطي و فناوري اطلاعات براي كليه مناطق كشور خصوصاً روستاها و نواحي دورافتاده كه ارائه خدمات به آن ها صرفه اقتصادي كمتري دارد، تضمين شود.

اعطای گواهينامه رتبه‌بندي و احراز صلاحيت شرکت‌هاي انفورماتيکي

اصغری ادامه داد: در آبان‌ماه سال گذشته دبيرخانه شوراي عالي انفورماتيک کشور به استناد آيين‌نامه رتبه‌بندي شرکت‌هاي انفورماتيکي و احراز شرايط لازم و تأييد صلاحيت اين پژوهشکده ، گواهي‌نامه رتبه‌بندي و احراز صلاحيت شرکت‌هاي انفورماتيکي را به پژوهشکده فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي اعطا کرد که بر اساس اين گواهي، پژوهشکده در زمينه "توليد و پشتيباني نرم‌افزارهاي سفارش مشتري" ، "مشاوره و نظارت بر اجراي طرح‌هاي انفورماتيک و فناوري اطلاعات و ارتباطات" ، "شبکه داده‌هاي رايانه‌اي و مخابراتي" موفق به کسب رتبه شده است.

گردآوری 800 اولویت طرح های پژوهشی و تحقیقاتی

رئيس مرکز رشد و پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهي افزود: در نیمه دوم سال 1392 اداره پژوهش پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهي بیش از 800 عنوان اولویت طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی از دستگاه­های مختلف اجرایی را گردآوری کرد که پس از پالایش اولیه و مطابق با شبکه برنامه گروه­های تخصصی پژوهشکده در مجموع 150 عنوان طرح مرتبط با فعالیت­ها استخراج و در مرحله دوم بررسی 10 عنوان طرح مورد تصویب و RFP آن برای دستگاه­های منتخب ارسال شد که از ميان آنها مي‌توان به طرح‌هاي پژوهشي شركت ملي نفت ايران، شركت گاز استان تهران، مركز تحقيقات مخابرات ايران، شركت پايانه‌هاي نفتي ايران، شركت پالايش گاز پارسيان، شركت گاز استان خراسان، شركت پالايش گاز خانگيران، شركت فلات قاره ايران، صندوق حمايت از پژوهشگران كشور و شركت انتقال گاز ايران اشاره کرد که طرح پيشنهادي براي آنها ارسال شده است.

طراحی نرم‌افزار ضد سرقت علمی برای مقالات

وی همچنين طراحی "نرم‌افزار ضد سرقت علمی برای مقالات" را در آذرماه سال 92 از ديگر فعاليتهاي اين پژوهشکده پس از شش ماه فعاليت پژوهشگران پژوهشکده با همکاری پژوهشگاه علوم و فناوري اطلاعات ايران عنوان کرد و افزود: مرکز رشد رويش در بهمن ماه 1392 از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به عنوان کارگزار تشخيص صلاحيت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان انتخاب شد؛ در اين راستا نيز تاکنون سه جلسه با حضور 11 نفر از اساتيد خبره اين حوزه به عنوان داور و ساير اعضاي کميته به منظور بررسي صلاحيت شرکت‌هاي دانش‌بنيان استان‌هاي تهران، البرز و قزوين برگزار شده است.

اجرای برنامه جامع آموزش الكترونيك براي ارتقاي توانمندي‌هاي نيروي كار

رئيس پژوهشکده فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي تدوين برنامه جامع آموزش الكترونيك براي ارتقاي توانمندي‌هاي نيروي كار با هدف كاهش بيكاري و دستيابي به فرصت‌هاي عادلانه آموزشي در كشورهاي مختلف را در خردادماه سال جاري از جمله فعاليت‌هاي بين‌المللي اين پژوهشکده برشمرد.

به گفته وی این طرح از سوی پژوهشکده در آوریل 2012 به آژانس همکاری‌هاي بین‌المللی ژاپن (JICA) ارسال شد و پس از پیگیری‌های متعدد، توسط این آژانس بین‌الملی به تصویب رسیده و به پژوهشکده ابلاغ شد.

اصغری ادامه داد: این برنامه در نظر دارد تا با توسعه دوره‌های آموزشی حرفه‌ای در قالب آموزش الکترونیک با توجه به تأکید قانون برنامه پنج‌ساله پنجم مرتبط با آموزش از راه دور در مناطق کمتر توسعه‌ یافته، قابل استفاده توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان جویای کارِ کشور، گامی را در جهت کاهش بیکاری بردارد.

راه‌اندازي مرکز خدمات تخصصي "توسعه نرم‌افزار"

وی راه‌اندازي مرکز خدمات تخصصي "توسعه نرم‌افزار" پژوهشکده ICTجهاد دانشگاهي را از جمله فعاليت‌هاي اخير اين پژوهشکده برشمرد و گفت: به دنبال درخواست اين پژوهشکده مبني بر تأسيس مرکز خدمات تخصصي توسعه نرم‌افزار، معاونت پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي در مردادماه جاري مجوز موافقت اصولي اين مرکز را صادر كرد.

وي گفت: خدمات اين مرکز در قالب مشاوره، توليد و توسعه نرم‌افزار و آموزش ارائه خواهد شد. همچنين زمينه فعاليت تخصصي اين مرکز، طراحي و توسعه نرم افزارهاي سفارش مشتري، نرم‌افزارهاي سازماني، وب‌سايت‌ها و پورتال‌ها است.

کد خبر 2347220

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha