۲۰ مرداد ۱۳۹۳، ۱۶:۲۸

بررسی جریان بابیت و مطالبی درباره تروتسکی در شماره جدید جهان کتاب

بررسی جریان بابیت و مطالبی درباره تروتسکی در شماره جدید جهان کتاب

شماره‌ 301 تا 303 ماهنامه فرهنگی ادبی جهان کتاب برای خرداد تا مرداد ماه، با 100 صفحه و قیمت 9 هزار تومان به همراه بخش ویژه ادبیات کودک و نوجوان منتشر و روی پیشخوان مطبوعات آمد

به گزارش خبرنگار مهر، این شماره جهان کتاب با مطلبی با عنوان «حدیث حاضر و غایب...» از پرویز دوائی آغاز می‌شود. مقاله بعدی از سید علی آل داوود و درباره پرویز خانلری است که با عنوان «خانلری و بنیاد فرهنگ ایران» چاپ شده است. این نوشتار به مناسبت بیست و چهارمین سالگرد درگذشت خانلری درج شده است. «زین‌العابدین مؤتمن: ادیب و دبیر» عنوان مطلب بعدی،‌ به قلم کامیار عابدی است که به مناسبت صدمین سالگرد تولد مؤتمن به چاپ رسیده است.

مقاله بعدی درباره موضوع پخش کتاب در ایران است که با نام «حذف یا اصلاح و بقا؟» توسط عبدالحسین آذرنگ نوشته شده است. معافیت ناشران و کتابفروشان از پرداخت مالیات با عنوان «یک بررسی حقوقی» مطلب بعدی است که فاطمه رهبانی آن را نوشته است. مقاله بعدی این شماره جهان کتاب نیز «نگاهی به بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران» است که به قلم محمدرضا توکلی صابری در آمریکا نوشته شده است. در ادامه نیز مقالات کوتاه و بلندی درباره کتاب‌های «در جست‌وجوی فضاهای گمشده»، «کودتا:28 مرداد»، «انشعابات و ادعاهای رهبری در بابیت»، «تروتسکی: زوال یک انقلابی»، «یاغیان»، «دانش هرمنوتیک و مطالعه تاریخ»، «میراث مشترک ایران و هند»، «این گربه تاریک»، «گنجشک‌ها و کلاغ‌ها» و «سربازهای خسته، پشت خاک‌ریزهای تخت» درج شده است.

«مهاجرت تحمل‌ناپذیر» نوشته آنکا مولشتاین با ترجمه گلی امامی، «انتشار تازه‌ترین رمان میلان کوندرا و چند نکته درباره ترجمه رمان» نوشته نسیم وهابی و «شیدایان کتاب در میان ایرانیان ساکن عراق» نوشته محمدرضا الشبیبی با ترجمه محمد جواهرکلام، عنوان مقالات بعدی مجله هستند. در ادامه دومین بخش از مطالب «هزار امریکا» چاپ شده است که مطالبش از میان گفتگوهایی که در طول 20 سال گذشته در مجله نوول ابسرواتور با نویسندگان آمریکایی چاپ شده، انتخاب می‌شود. پل استر، جان ایروینگ و نیل مک دانل نویسندگانی هستند که مصاحبه‌شان در این بخش چاپ شده است.

«اندر اهمیت نبرد اوکراین» نوشته تیموتی اشنایدر استاد تاریخ دانشگاه ییل، مقاله بعدی است. مطلب بعدی درباره چاپ سیصدمین شماره مجله جهان کتاب است که «از گفتار تا کردار، از قول تا عمل» نام دارد. بخش هزار و یک داستان این مجله نیز که به معرفی و مرور کتاب‌های حاضر در بازار نشر اختصاص دارد، به این کتاب‌ها پرداخته است: «انگار کمی مرده بودم»، «تهرانی‌ها»، «در آغوش مورچه»، «زندگی منفی یک»، «زهتاب»، «سامار»، «سگ‌سالی»، «مرا هم با کبوترها پر بده»، «مُرده‌ریگ»، «نانت نونا نانت» و «نسترن‌ها بر شانه‌ دیوار».

بخش «وقت شعر» مجله نیز به کتاب‌های شعر جدید در بازار می‌پردازد و در این شماره، درباره مجموعه‌شعرهای «بزرگراه مسدود است»، «دنیا از جنس خاطره‌هاست»، «دیدن»، «زندگی چیزی کم دارد»، «یک جنگل مداد حرف داشتم اگر...» است. در بخش معرفی کوتاه هم این آثار معرفی شده‌اند: ارج‌نامه «علم عاشقی» به مناسبت پنجاه سال فعالیت فرهنگی شورای کتاب کودک، نمایه جای‌ها در شاهنامه فردوسی، تاریخ کردستان، سرگذشت شاهزاده‌خانم ایرانی، نخبگان ایرانی در دوران گذار، گونه‌شناسی روشنفکران ایرانی، نظریه کنش ارتباطی، پنجاه متفکر بزرگ روابط بین‌الملل، معمای سرمایه، جستارهایی در پیشینه دانشکده پزشکی شیراز، امداد دارویی.

پیش از بخش «تازه‌های بازار کتاب» نیز مطلب کوتاهی با عنوان «به یاد محمود کاشی‌چی» در این شماره از جهان کتاب چاپ شده است.

کد خبر 2347496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha