۲۴ مرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۲۰

ناظری در گفتگو با مهر:

سعی داریم قدرت را در مردم بازسازی کنیم/ رقیب ناشران جنگی دیگر نیستیم

سعی داریم قدرت را در مردم بازسازی کنیم/ رقیب ناشران جنگی دیگر نیستیم

مدیر انتشارات فاتحان درباره انگیزه این ناشر از چاپ کتاب‌های دفاع مقدس گفت: می‌خواهیم مجددا در مردم بازسازی و بازآفرینی قدرت کنیم. آن نسل را به این نسل نشان بدهیم و بگوییم تو که جوان هستی، پیش‌تر جوانی وجود داشته با فلان اسم و رسم که حقوقی برای دادن جانش نمی‌توانیم پرداخت کنیم.

علی ناظری مدیر انتشارات فاتحان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره علت و انگیزه شروع فعالیت این انتشارات طی چند سال گذشته، گفت: با این مقدمه شروع کنم که حرکت بسیج مردمی است و به دنبال این است که در عرصه‌های مختلف، زمینه حضور و نقش‌آفرینی مردم را فراهم کند و به هر حال قدرتی را که در ذات مردم نهفته است که در زمان انقلاب و جنگ خود را نشان داد، دوباره نشان‌شان بدهد. بسیج به دنبال این است که این قدرت بین مردم ما حفظ شده و در عرصه‌های مختلف بروز و ظهور پیدا کند. به قول رهبر انقلاب که ما باید میانبر‌ها را طی کنیم، این میانبرها همان حماسه‌های زمان جنگ هستند.

وی افزود: بسیج به کمک دولت، مسئول حماسه‌آفرینی مردم است و باید به کمک دیگر نهادها بشتابد. بسیج مسئول این است که به مردم کمک کند که با روحیه انقلابی و بسیجی، رسیدن به اهدافی را که در سند چشم‌انداز ترسیم‌شده، آسان‌تر کند. بسیج رقیب هبچ‌کس نبیت و نمی‌خواهد کسی را کنار بزند. بلکه در کنار و پشت سر مجموعه‌هاست تا بتوانند از توان مردم استفاده کنند. هیچ نهادی در کشور ما بدون توان مردم به جایی نمی‌رسد. از مدارس گرفته تا مجلس و دولت و این بنیان را امام خمینی(ره) گذاشته است.

این مدیر نشر در ادامه گفت: امام حتی درباره وزارت ارطلاعات نیز معتقدند بود که باید پرسنل آن باید یک لشگر خبرنگار یا گزارشگر مردمی باشند. یعنی مردم باید خودشان و به راحتی اخبار را به وزارت اطلاعات بدهند. در عرصه خبرنگاری هم فکر می‌کنم شما خبرنگارها، حضور و پشتیبانی مردم را از خود ندارید. به این معنی که مردم خبر را به شما بدهند نه این که شما به دنبال خبرها باشید. به هر حال این استعدادی است که امام خمینی(ره) آن را در بین مردم دیدند و بسیج مسئول تحقق آن در عرصه‌های مختلف شد. حالا که درباره زمینه کتاب بحث می‌کنیم، می‌خواهیم بگوییم اتفاقی که در دفاع مقدس افتاده است، هنوز احصاء نشده است. آن‌قدر اتفاق، انسان و صحنه‌های اخلاقی و دیدنی در سال‌های دفاع مقدس برای توصیف وجود دارد، که حد و مرزی ندارد.

ناظری گفت: یکی از این زمینه‌ها که برای توصیف و روایت کردن مناسب‌اند، بحث بروز خلاقیت‌ها در جبهه است. دوستی داشتم که در عملیات خیبر، میزان برد مفید آرپی‌جی را بیشتر کرد تا رزمندگان مجبور نباشند برای دقیق زدن تانک‌های دشمن، خیلی به آن‌ها نزدیک شوند. این مثال را زدم تا بگویم چنین آزمایش‌هایی هم در جبهه داشتم. ما این روزها خودمان آرپی‌جی تولید می‌کنیم. رویکرد ما در انتشارات فاتحان بیشتر، توجه به همین قضایا و مسائل است که افرادی را که در جنگ حضور داشتند و دیده نشدند، به معرض دید بیاوریم. هدف اصلی ما نشان دادن نقش مردم در سال‌های دفاع مقدس است. این نقش را تقسیم کردیم. به عنوان مثال نقش یگان‌های سپاه در جنگ؛ البته به نقش ارتش هم می‌پردازیم اما در جنگ ارتش بستری برای ورود مردم داشت ولی سپاه این ظرفیت را داشت بنابراین مردم بیشتر از طریق سپاه وارد جریان جنگ می‌شدند. بنابراین وقتی از لفظ سپاه استفاده می‌کنیم، به معنی نهادی مقابل ارتش نیست بلکه مقصود، بستری برای حضور مردم است. این نقش مردم، شامل رزم، پشتیبانی و ... در جنگ است.

مدیر انتشارات فاتحان ادامه داد: نقش دیگر، درباره اقشار در جنگ است که حضورشان بر اساس تخصص‌شان است. مهندسان، اصناف، روحانیت، مداحان، اساتید دانشگاه، معلم‌مان و فرهنگیان و ... در این طبقه‌بندی جا می‌گیرند که به آ‌ن‌ها می‌پردازیم. به عنوان مثال، بسیاری از معلمانی که به جبهه می‌رفتند، برای جنگیدن نمی‌رفتند بلکه برای تدریس و امتحان گرفتن از رزمندگان به مناطق جنگی می‌رفتند. بنابراین در فعالیت‌هایمان به دنبال حضور و نقشی از مردم در جنگ هستیم که غیر از نقش عمومی و معمولی‌شان باشد و پیش‌تر روایت شده است. پس تا این‌جا هم به نقش استان‌ها و هم به نقش اقشار در جنگ پرداخته‌ایم.

وی افزود: یک پنجم از آن‌چه در سال‌های دفاع مقدس اتفاق افتاده، هنوز احصاء نشده است. ما هنوز شناخت صحیحی از رزمندگان و فرماندهان خود نداریم. شهدا را درست نمی‌شناسیم و اتفاقات و حماسه‌ها را به درستی درک نکرده‌ایم. رنجی که همسران شهدا و جانبازان می‌برند، هنوز به درستی به تصویر کشیده نشده و مردم با آن آشنا نیستند. نمی‌گویم نباید به حوزه رمان و داستان پرداخت اما ما که ادعای بسیج داریم،‌ باید به دنبال تولید این شناخت باشیم. ناشری چون روایت فتح هم همین‌کار را با انتشار مجموعه‌کتاب‌های «نیمه پنهان ماه» که درباره همسران شهداست، یا «اینک شوکران» که درباره همسر جانبازان شهید است، انجام می‌دهد.

ناظری گفت: نتیجه‌ای که می‌خواهم بگیرم این است که چرا این‌کارها را می‌کنیم؟‌ پاسخ این است که می‌خواهیم مجددا در مردم بازسازی و بازآفرینی قدرت کنیم. آن نسل را به این نسل نشان بدهیم و بگوییم تو که جوان هستی، پیش‌تر جوانی وجود داشته با فلان اسم و رسم که حقوقی برای دادن جانش نمی‌توانیم پرداخت کنیم. بعد وقتی به شما آن جوان خبرنگار سال‌های جنگ را معرفی می‌کنیم، با خودت می‌گویی اگر من خبرنگار هستم، بالاتر از من آن خبرنگار وجود داشته و نمونه درست کار خبرنگاری اوست. با این توصیف، من یا باید این شغل را کنار بگذارم یا برای درست کار کردنم، مانند او باشم. این به شما الگو و انرژی می‌دهد. اگر دانش‌آموزی امروز درس می‌خواند، خوب است بداند که با درس خواندنش شاخ غول را نمی‌شکند چون دانش‌آموزانی در جبهه بودند که هم درس می‌خواندند هم می‌جنگیدند. در جبهه‌های ما دانشجوهای نخبه‌ای مانند مهدی زین‌الدین و محسن وزوایی وجود داشتند که منتخب بودند اما دانشگاه را به خاطر جبهه رها کردند و از همه امکانات تحصیلی گذشتند. این الگوها در صورت شناخته‌شدن صحیح، تولید انگیزه و انرژی می‌کنند.

مدیر انتشارات فاتحان در پایان گفت: فاتحان رقیب هیچ ناشر دفاع مقدسی دیگر نیست. ما رفیق دیگر ناشران هستیم. این همان جای خالی است که ما وجودش را حس کردیم و وارد عمل شدیم.

کد خبر 2348602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha