به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نکوداشت علیمحمد مودب شاعر انقلاب اسلامی در قالب سیزدهمین برنامه شب شاعر عصر روز سهشنبه در سازمان رسانهای اوج برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حسین قرایی شاعر و دبیر برگزاری این جلسات در سخنانی اظهار داشت: روزی از قیصر امینپور پرسیدم کوچه آفتاب که میگویی کجاست؟ و او پاسخ داد: انقلاب اسلامی. به اعتقاد من آقای مودب هم دفتر شعرش را در کوچه آفتاب پیدا کرده است و در آن رو به جلو در حال حرکت است. مودب 38 ساله است اما عمر شعریاش بیش از 50 سال است و فکر نمیکنم در این وضعیت توجه به جوانانی مانند او کار ناشایستی باشد.
وی افزود: ما در برنامه شب شاعر به دنبال وفاق میان شاعران انقلاب اسلامی هستیم و شعر انقلاب اسلامی است که در آن برای ما اهمیت پیدا میکند. همانطور که امین شعر انقلاب همواره برای رصد حتی گعدههای کوچک شعری در کشور وقت دارند ما نیز سعی داریم که صف ارباب وفا از هم نگسلد.
قرایی ادامه داد: مودب همیشه خود را بدهکار مردم و انقلاب اسلامی میدانسته و میداند. در شعر او هم همیشه صحبت از مردم است. او تنها شعر دفاع مقدس و انقلاب اسلامی ندارد و به نظرم عاشقانههای او را باید بیشتر و بهتر دید. مودب شاعری است موضعمند که در بزنگاهها ارزشها را میبیند و برای آنها کار میکند و همیشه نیز خود را وامدار شهدا میداند.
در ادامه این مراسم وحید جلیلی مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برای سخنرانی دعوت شد.
وی در سخنان خود شعر انقلاب اسلامی را شامل یک هویت حرفهای و یک هویت جریانی دانست و گفت: از همان روزهای آغاز انقلاب اسلامی بسیاری از جوانان برآمده از انقلاب به عرصههای هنری روی آوردند و خلاء انقلاب در حوزه رسانه و فرهنگ را پر کردند و بر همین اساس نسلی که در اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 به عنوان نسل اول هنر انقلاب اسلامی شکل گرفت، نسلی طلایی شد. این نسل افتخارات زیادی در کارنامه خود به ثبت رساند و در به جریان روشنفکر که حس میکرد اگر انقلاب و آرمانهایش را تنها بگذارد، آنها نمیتوانند به شکوفایی برسند، ظهور درخشانی داشت. گرچه امروز بسیاری از چهرههای درخشان نسل اول میان ما نیستند اما روحیه و همت و تلاش امثال هراتی و امینپور و حسینی مبدا الهام جدی برای نسل بعد از آنها بوده است.
جلیلی در ادامه به موضوع هویت جریانی شعر انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این شعر نسبتهای جدی با صحنههای انقلاب اسلامی از جمله دفاع مقدس پیدا کرده است. این هویت در دهههای 70 و 80 کمرنگ و وضعیت استحاله شد و حتی برخی فکر کردند که شعر انقلاب در شعریت خود مستحیل شده و انقلابیت آن روز به روز کمتر شده است. بعضی چهرهها حتی ترجیح دادند هویت جریانی را انکار کنند اما از اوایل دهه هشتاد رویشهای جدید در هنر انقلاب رخ داد که نشان داد هویت جریانی آن پابرجاست و نسبت وسیعی هم با انقلاب دارد.
وی افزود: فتنه 88 به اعتقاد من نشان داد که انقلاب اسلامی محتاج و درمانده هیچ تشکل و گروهی نیست و همچون چشمه جوشانی نو به نو در درون آن چهرههای تازه میجوشند و معرفی میشوند. آقای مودب هم به نظر من نماد نسل نو شعر انقلاب اسلامی است که جدای از تردید نداشتن در شعریتش این توفیق را داشته در صحنههایی حاضر باشد که بسیاری در آن نبودند. او با شجاعت در چنین صحنههایی ایستاد و علمداری کرد و به همراه عده معدود دیگری از دوستان نشان دادند که هنر انقلاب یک تجربه مطلع است.
وی در ادامه با تصریح بر این که تهدیدهای پیش روی نسل اول شعر انقلاب امروز نسل جدید را نیز تهدید میکند، گفت: این نسل امتیازش نسبت به نسل قبل بهرهمندی از تجربیات و درس عبرت گرفتن از نسل قبل است. بسیاری از زمین خوردنهای نسل قبل به دلیل بیتجربگی و خامی بود اما نسل جدید هنر انقلاب با توشه برداری از گذشته آینده درخشانی را پیش رو دارد.
نظر شما