به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جیریایی ظهر چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن 22 مرداد ماه سالروز تشکیل سازمان بیمه سلامت در جمع خبرنگاران افزود: اداره کل بیمه سلامت استان مرکزی با جمعیتی بالغ بر 607 هزار و 253 نفر در قالب چهار صندوق بیمه ای تحت عنوان کارکنان دولت با جمعیتی حدود 99 هزار و 641 نفر، صندوق بیمه ای سایر اقشار با جمعیتی برابر 40 هزار و 556 نفر، صندوق بیمه ای روستائیان، عشایر و شهرهای با کمتر از 20 هزار نفر جمعیت با جمعیت 375 هزار و 156 نفر و صندوق بیمه ای خویش فرما و بیمه سلامت همگانی با تعداد 91 هزار و887 نفر در استان مرکزی در حال ارائه خدمات به بیمه شدگان است.
وی بیشترین بیمه شدگان را مربوط به شهر اراک و کمترین بیمه شدگان را مربوط به دلیجان دانست و ابراز کرد: این اداره کل تا پایان خرداد ماه جاری تعداد 196 هزار و 527 جلد دفترچه در صندوق خویش فرمایی ایرانیان چاپ و صادر نموده که از این تعداد 13 هزار و 198 نفر از تخفیف پرداخت حق بیمه تا قبل از اجرای طرح بیمه سلامت رایگان برخوردار بوده اند.
مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی ادامه داد: در صندوق بیمه همگانی که تا قبل از اردیبهشت ماه 93 با نام صندوق بیمه ایرانیان فعالیت می کرده تاکنون 76هزار نفر ثبت نام نموده اند که از این تعداد 66 هزار نفر مورد تائید قرار گرفته اند که این افراد باید 50 درصد حق سرمایه تحت پوشش خود را پرداخت نمایند.
جیریایی با اشاره به اینکه افرادی که توانایی پرداخت این مقدار سرمایه را ندارند با پرداخت 15 درصد سرمایه می توانند از خدمات این بیمه برخوردار شوند گفت: در حال حاضر تعداد 13 هزار و 500 نفر در استان مرکزی از این تخفیف برخوردار شده اند.
736 موسسه در استان مرکزی طرف قرارداد بیمه سلامت هستند
وی پیرامون تعداد موسسات طرف قرارداد اداره کل بیمه سلامت در استان مرکزی اظهار داشت: تعداد موسسات طرف قرارداد با بیمه سلامت در استان مرکزی 736 موسسه شامل 199 پزشک عمومی، 210 پزشک متخصص، 30 پزشک فوق تخصص، 39 داندانپزشک، 19 بیمارستان، 124 داروخانه، 35 آزمایشگاه، 16 پرتو پزشکی، 33 توان بخشی، 33 مرکز پلی کلینیک و درمانگاه و یک مرکز جراحی محدود خدمات قابل ارائه به 607 هزار و 253 نفر جمعیت تحت پوشش را ارائه می دهند.
این مقام مسئول اضافه کرد: این اداره کل در 4 ماهه نخست سال جاری 42 مورد قرارداد جدید با موسسات طرف قرارداد و 29 مورد تمدید قرارداد در استان انجام داده و بیش از 243 مورد بازرسی و 73 مورد دعوت از موسسات طرف قرارداد نیز در این مدت در راستای رضایتمندی بیمه شدگان توسط اداره نظارت و ارزشیابی اداره کل بیمه سلامت استان مرکزی به عمل آمده است.
جیریایی در ادامه با اشاره به اجرای طرح ارتقاء درمان روستائیان و عشایر گفت: هدف از اجرای طرح بیمه درمان روستائیان و عشایر بهره مندی عادلانه روستائیان از خدمات سلامت، افزایش و تسهیل دسترسی روستائیان به خدمات سلامت، مدیریت منابع مالی، مشارکت و تقویت ارتقاء ارجاع و کمک به ساماندهی خدمات سرپایی تخصصی به روستائیان بوده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی افزود: از زمان اجرایی شدن این طرح در استان مرکزی تاکنون تعداد درمانگاه های روستایی به 101 درمانگاه، 121 پزشک خانواده، 104 ماما، 93 آزمایشگاه ، 101 داروخانه روستایی فعال، 240 پزشک متخصص و فوق تخصص سطح 2، 124 داروخانه سطح 2، 35 آزمایشگاه سطح 2، 16 رادیولوژی سطح 2، 33 فیزیوتراپی سطح 2 در حال ارائه خدمات به جمعیت هدف هستند.
خدمات رایگان بیمه سلامت به بیماران خاص فاقد پوشش بیمه ای
وی با بیان اینکه بیماران خاص فاقد هرگونه پوشش بیمه ای به صورت رایگان از خدمات بیمه سلامت بهره مند می شوند، ادامه داد: بیماران خاص در استان مرکزی که تحت پوشش بیمه سلامت استان هستند شامل 1006 نفر در قالب 176 نفر بیماران پیوندی، 236 نفر بیماران دیالیزی، 457 نفر بیماران ام اسی، 69 نفر هموفیلی و 68 نفر هم تالاسمی هستند.
وی یادآور شد: این بیماران در دو گروه دارو و خدمات ویژه از بیمه سلامت استان خدمات دریافت می کنند که دریافت خدمات ویژه آنها به صورت رایگان است.
مدیر کل بیمه سلامت استان مرکزی اضافه کرد: تعداد 72 قلم دارو که اکثر آنها نیز به صورت رایگان ارائه می شود برای بهره مندی بیماران خاص در داروخانه ها موجود می باشد و این در حالی است که خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی نیز به این بیماران به صورت رایگان ارائه می شود.
جیریایی با اشاره به اینکه اداره کل بیمه سلامت استان مرکزی در خصوص راه اندازی خدمات غیرحضوری فعالیت های چشمگیری را داشته است، گفت: سیستم نظام پرداخت روستایی، سیستم مدیریت کیفیت و سیستم پرسنلی، همچنین خدمات غیر حضوری اینترنتی همچون تعویض دفترچه ، ثبت نام ایرانیان، عقد قرارداد با موسسات و غیره از جمله این خدمات بشمار می رود.
اجرای طرح بیمه سلامت رایگان از اول اردیبهشت ماه سال جاری
این مقام مسئول اقدامات صورت گرفته در این بیمه را از اوایل اردیبهشت ماه جاری اعلام و عنوان کرد: اجرای طرح بیمه سلامت رایگان از اوایل اردیبهشت ماه سال جاری همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی نیز به اجرا در آمده است.
وی افزود: هدف از اجرای این طرح ارائه خدمات درمانی به تمامی افراد فاقد پوشش بیمه ای که عمدتا ساکن حاشیه های شهرهای بزرگ و از اقشار محروم و آسیب پذیر جامعه بوده اند می باشد که در راستای اجرای این طرح مقرر شد به صورت رایگان دفترچه بیمه برای این افراد صادر و تحویل آنها شود.
وی با تاکید بر اینکه ارائه خدمات به این افراد هیچ تفاوتی با خدمات ارائه شده به سایر بیمه شدگان ندارد، بیان داشت: افرادی که در سامانه بیمه سلامت ثبت نام نموده اند می توانند در صورت نیاز از تمامی خدمات ارائه شده به سایر بیمه شدگان نیز بهره مند شوند.
جیریایی در خصوص سایر برنامه های امسال این اداره کل تصریح کرد: کاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم یکی از برنامه های سال جاری این اداره کل است که در این طرح مقرر شده است بیمارانی که در بیمارستان ها بستری می شوند فقط 10 درصد از صورت حساب را پرداخت نمایند و بیمارستان موظف است کلیه ی نیازهای درمانی بیماران را حتی خارج از بیمارستان تهیه و در اختیار آنها قرار دهد.
مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی خاطرنشان ساخت: روستائیان باید فقط پنج درصد از هزینه های صورت حساب بیمارستان را دریافت نمایند که این امر باعث ارتقاء کمیت و کیفیت خدمات دانشگاهی در بیمارستان ها شده است.
وی ادامه داد: همچنین مقرر شده است از امسال 90 درصد خدمات درمانی به روستائیان در مراکز درمانی و خدماتی روستاها ارائه شود و برای تمامی افراد فاقد بیمه پایه دفترچه بیمه سلامت همگانی صادر شود.
نظر شما