به گزارش خبرگزاری مهر، فرهنگسرای ملل در نشست هفتگی سینما ملل امروز چهارشنبه 22 مرداد فیلم «بی قانون» به کارگردانی جان هلیکات را اکران می کند.
«بی قانون» به کارگردانی جان هیلکات یک فیلم قدرتمند است. این فیلم داستان چند خرده تبهکار دهه بیست را در چنان روایت شسته رفته و خوبی روایت میکند که گاهی طعنه به فیلم «پدرخوانده» میزند.
این فیلم امروز 22 مرداد ساعت 17 در فرهنگسرای ملل به نمایش گذاشته میشود. علاقمندان برای استفاده از این برنامه می توانند به نشانی بزرگراه صدر، بلوار قیطریه، پارک قیطریه مراجعه کنند.
مستندهای مرجان ریاحی و مرضیه ریاحی در دانشگاه «کالیفرنیا»
دانشگاه «کالیفرنیا» به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاههای مکزیک طی دعوتی رسمی با همکاری انجمن زنان فیلمساز مکزیک، فیلمهای مستند «نینجای ایرانی» و «مهاجر پرنده» ساخته مرضیه ریاحی را به نمایش میگذارد.
در این برنامه نمایش دبیران جشنوارههای فیلم مکزیک، اعضای انجمن زنان فیلمساز مکزیک، دانشجویان، اساتید و فرهنگیان شهر مکزیکو سیتی حضور خواهند داشت.
مرجان ریاحی به عنوان کارگردان فیلم مستند «نینجای ایرانی» و تهیهکننده «مهاجر پرنده» در این جلسه نمایش حضور خواهد داشت و به سوالات حاضران پاسخ میدهد.
این فیلم های مستند روز پنجشنبه 14 آگوست ساعت 20 در دانشگاه «کالیفرنیا» مکزیکو سیتی اکران میشوند.
ارسال 350 فیلم مستند از 50 کشور دنیا به جشنواره بین المللی سینماحقیقت
درحالی که بیش از دو هفته تا پایان مهلت ارسال فیلم به هشتمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» باقی مانده، نزدیک به 350 فیلم مستند از 50 کشور دنیا در دبیرخانه این جشنواره به ثبت رسیده است.
تعداد فیلم های دریافتی بخش بین الملل جشنواره تا تاریخ 22 مرداد ماه 1393 حدود 350 فیلم از کشورهای فرانسه، صربستان، آلمان، آمریکا، انگلستان، بلژیک، اسپانیا، چین، هند، رومانی، دانمارک، سوریه، مصر، ایتالیا، اتریش، اسلوونی، ترکیه، ایسلند، برزیل، پرو، روسیه، جمهوری دومینیکن، ژاپن، لبنان، امارات متحده عربی، آرژانتین، فنلاند، لهستان، یونان، پرتغال، کانادا، مراکش، کلمبیا، تونس، اندونزی، مالی، سوئد، لاتویا، ونزوئلا، آفریقای جنوبی، بنگلادش، نروژ، هنگ کنگ، تایوان، هلند، فلسطین، عراق، ارمنستان، الجزایر، جمهوری چک و... بوده است که روند دریافت فیلم ها تا پایان ماه آگوست (9 شهریور) ادامه خواهد داشت.
بخش «مسابقه بین الملل» جشنواره «سینماحقیقت» شامل سه بخش رقابتی مستندهای كوتاه (تا 30 دقيقه)، نيمه بلند (30 تا 60 دقيقه) و بلند (60 دقیقه به بالا) می شود.
نمایش های «ویژه»، «پرتره»، «کیهان ما»، «آینه یک جشنواره»، «مرور مستندهای یک کشور» (ژاپن)، «ورک شاپ» و بازار فیلم مستند هم از دیگر بخش های بین المللی این جشنواره است.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را هم زمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظم(ع) و طی روزهای 9 تا 16 آذرماه 1393، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.
تقدیر از کامران شیردل با سخنرانی آیدین آغداشلو، بابک احمدی و رخشان بنی اعتماد
در پنجاه و هشتمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران پنجشنبه 23 مرداد، نسخه ترمیم شده مستند «اون شب که بارون اومد» اثر کامران شیردل به نمایش در میآید و سپس از این کارگردان به پاس یک عمر فعالیت هنری قدردانی خواهد شد.
در این مراسم مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، آیدین آغداشلو، بابک احمدی، رخشان بنی اعتماد و خسرو دهقان درباره کامران شیردل صحبت میکنند.
در این برنامه که با حضور بزرگان سینمای ایران برگزار میشود هنرمندانی چون داریوش مهرجویی، رخشان بنی اعتماد، خسرو سینایی، محمدرضا اصلانی، هوشنگ گلمکانی، مجتبی میرطهماسب، گلی ترقی، شادمهر راستین، واروژ کریم مسیحی، رضا میرکریمی، همایون اسعدیان، پگاه آهنگرانی و ... به تماشای نسخه ترمیم شده مستند «اون شب که بارون اومد» می نشینند.
«اون شب که بارون اومد» مستندی است به کارگردانی کامران شیردل است که در سال ۱۳۴۷ تهیه شد. این فیلم تا سال ۱۳۵۳ در توقیف به سر می بُرد؛ در این سال و در سومین جشنواره فیلم تهران به نمایش درآمد و پس از به دست آوردن جایزه بهترین فیلم دوباره توقیف شد. این فیلم ماجرای یک روستازاده گرگانی را روایت میکند.
این مستند چندی قبل از سوی مجله سینمایی sound and sight انگلیس در فهرست مستندهای برجسته اما فراموش شده سینمای جهان قرار گرفت.
مراسم تقدیر از کامران شیردل و نمایش مستند «اون شب که بارون اومد» پنجشنبه 23 مرداد ساعت 17 هم زمان در تالارهای استاد ناصری و استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار میشود و ورود برای عموم آزاد است.
تماشای فیلم مستند در کشور ما، همراه با بدبینی و سلیقه شخصی است
جلسه نقد و بررسی دو فيلم مستند «تفتان» و «دلتنگیهای یک شهر» به همت انجمن تهیهکنندگان سینمای مستند سهشنبه 21 مردادماه با حضور هوشنگ میرزایی کارگردان، رامتین شهبازی منتقد و جمعی از علاقهمندان به آثار مستند در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در آغاز جلسه پدرام اکبری کارشناس برنامه درباره این فیلم مستند گفت: مستندساز میانسالی از خطه لرستان دو مستند را تقریباً همزمان ساخته است مستندهایی که در سال گذشته در جشنواره «سینماحقیقت» و دو جشنواره برونمرزی توفیقاتی کسب کرد. موضوع یکی از فیلمها مربوط به شهر مادری فیلمساز کوهدشت است و موضوع فیلم دیگر متعلق به خطه زاهدان. فاصله این دو موقعیت خیلی زیاد است اما فیلمساز هر دو اثر را با عشق و احساس مسئولیت به انجام رسانده است. حتی در فیلم «دلتنگیهای یک شهر» که با رنگ و بویی سیاسی و اجتماعی جلوه میکند، آنجا هم جز تعلق خاطر و عشق به مردم و تمایل فیلمساز برای رهایی آنها از مشکلاتشان، چیز دیگری نیست، همان عشقی که در فیلم دوم تجلی میکند برای بازنمایی زحمت، دغدغهها و عشقی که آن مرد سیستانی دارد.
وی ادامه داد: به راستی همان قدر که در فیلم اول، ناملایمات و تفاوت آرا و بدقولیها و خوشقولیها و مشکلات مردم آن خطه جلوه میکند، آنها همچنان سلحشوری خود را حفظ کردهاند. همچنان مقاومند و اگر شرایط اجازه بدهد، آیینهایشان را برگزار میکنند. مسیری را که هوشنگ میرزایی از نخستین فیلمهایش شروع کرده، تا امروز با همان ویژگیها در رشد فیلمسازی مراعات کرده است.
در ادامه این جلسه، رامتین شهبازی درباره آثار هوشنگ میرزایی گفت: این دو فیلم در دو بستر جداگانه روایت میشوند که در مورد «دلتنگیهای یک شهر» میشود در حوزه مطالعه گفتمان صحبت کرد و اینکه چگونه سینما میتواند وارد حوزه مطالعات انتقادی گفتمان بشود، بحثی که این روزها بحث نوین نشانهشناسی در سینماست، یعنی نشانهشناسی اجتماعی. فیلم «تفتان» را از منظر نشانهشناسی فرهنگی میتوانیم بررسی کنیم، یعنی بحثی که در تقابل طبیعت و و فرهنگ وجود دارد، البته این بحث لزوما در حیطه نظریههای نشانهشناسی فرهنگی جا نمیگیرد، برای اینکه نشانهشناسی فرهنگی از دهه 1970 راهش را به عرصه مطالعات فرهنگی و هنری باز میکند، در کشور روسیه و مکتب تارتو مسکو و توسط یوری لوتمان، ولی قبلتر از آن بحث همیشگی چگونگی برخورد طبیعت و فرهنگ، تقابل خود و دیگری همیشه مطرح بوده که در واقع بیشترین نظرش را در ادبیات، میخاییل باختین دارد و میگوید ما وقتی خود را میتوانیم تعریف کنیم که دیگری را ببینیم و بشناسیم. اگر دیگری وجود نداشته باشد، خود هم وجود ندارد. بحث تقابل طبیعت و فرهنگ هم از همین حوزه میآید.
فیلم مستند «تفتان» داستان پیرمرد زاهدانی به نام محمدامین سیستانی است که در مدت ده سال توانسته با سنگریزه و سنگهای رنگی یازده هکتار زمین و بیابان خشک را در زاهدان را تبدیل به یک مجتمع بزرگ و فرهنگی و تفریحی کند.
مستند «دلتنگیهای یک شهر» هم به نحوه انتخابات در کوهدشت ارستان و نزاعهای طنزآمیز آنها در برگزاری انتخابات اختصاص داشت.
نظر شما