به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا مقدمفر، چهارشنبه شب در نشست بزم اندیشه با موضوع "آغاز و پایان جنگ غزه؛ کجا و چگونه" در محل مؤسسه جوانان و پژوهشهای آستان قدس رضوی، اظهار کرد: امروز اسرائیل نیمی از شروط مقاومت را پذیرفته و به دنبال برونرفتی آبرومندانه است.
مقدمفر گفت: در حال حاضر غلبه گفتمان مقاومت بر گفتمان سازش به عنوان بزرگترین دستاورد جنگ غزه بوده و اکنون مقاومت تبدیل به یک گفتمان غیرقابل انکار شده است.
وی ادامه داد: سران اسرائیل پیشبینی میکردند "اگر کمی از مردم فلسطین را نابود کنیم بقیه آنها تسلیم میشوند" در حالی که این پیش بینی درست نبود و اکنون سقوط اسرائیل آغاز شده و نابودی رژیم صهیونیستی قطعی است.
توانمندی محور مقاومت بسیاری از سران رژیم صهیونیستی را متعجب ساخته است
مقدمفر تاکید کرد: توانمندی محور مقاومت بسیاری از سران رژیم صهیونیستی را متعجب ساخته و بعد از سخنرانی مقام معظم رهبری در مورد کرانه باختری یک شوک بزرگ ایجاد شد و پیوندها با غزه گسترش پیدا کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران با اعلام اینکه امروز دیگر دولتها با یکدیگر درگیر نیستند بلکه گروهها و نیروهای جدیدی در منطقه خلق شده اند، افزود: مقوله تحولات اخیر منطقه بسیار پیچیده است و ما نمیتوانیم این تحولات را با نگاه نقطهای و موضعی تحلیل کنیم بلکه در این زمینه باید تحلیل روندی و تجزیه و تحلیل موشکافانه ارائه شود.
وی ادامه داد: امروز باید به مسئله تضعیف نظم دولتمحور در نظام جهانی توجه کرد و در حال حاضر موجودیتهای جدید شرایط را تغییر داده و به عنوان نمونه امروز آمریکا در افغانستان با القاعده روبهرو شده و یا رژیم غاصب صهیونیستی با یک دولت درگیر نیست بلکه با حماس درگیر است.
مقدمفر ادامه داد: در حال حاضر هیمنه و پرستیژ آمریکا افول کرده طوری که شاهد کاهش شدید محبوبیت آمریکا در مقوله دیپلماسی مردمی هستیم و این کشور به شدت منفور شده و در نشریهای غربی نوشته شده عکسهای زندان ابوغریب سیاستهای خاورمیانهای آمریکا را با شکست مواجه کرده و اعتبار دولت بوش را در میان اعراب از بین برده است.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: 10 سال کنترل و نظارت آمریکا بر جهان پس از جنگ سرد پایان یافته است و از طرف دیگر اعتراف برژینسکی هم در این زمینه جالب است و این فرد بیان می کند که امروز مفهوم هژمونی آمریکا در آبها غرق شده و سلطه جهانی آمریکا دست نیافتنی نیست.
وی با اشاره به مسئله ایجاد خاورمیانه جدید گفت: در سال 1997 طرح جدیدی در موسسه آمریکن فرایز شروع شد و به پروژهای برای یک قرن جدید آمریکایی تبدیل گشت و این پروژه نابودی نیروهای چالشگر در خاورمیانه، روی کار آوردن دولتهای دوست و همسو و حفظ امنیت رژیم اشغالگر قدس را به عنوان اهداف اصلی دنبال می کرد زیرا این منطقه همواره دارای یک موقعیت ژئوپلتیک خاص بوده و وجود منابع عظیم نفت و گاز بر اهمیت این منطقه افزوده است.
به گفته وی آرامش ظاهری بر نظم جهانی و بنبست فکری و نظری منجر به ایجاد نظم نوین جهانی در خاورمیانه و تحولات جدید در منطقه شده است.
معاون فرهنگی اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه رأس محور مقاومت ایران است و مهمترین پشتیبان مادی و معنوی مقاومت چه در اهل تسنن نظیر حماس و چه شیعه نظیر حزبالله، جمهوری اسلامی است لذا عامل شکست طرحهای غربی با محوریت ایران بوده، گفت: امروز دو قطب شامل قطب مقاومت و سازش در منطقه خاورمیانه ایجاد شده و در این راستا مهمترین دولتهای حامی سازش؛ عربستان، قطر، مصر و سایر دول عربی و ایران محور مقاومت است؛ این دو قطبی همواره با یکدیگر در تقابل بودهاند.
مسائل خاورمیانه شکل جهانی دارد
مقدم فر تاکید کرد: عامل اصلی پیروزیهای مقاومت در لبنان و سوریه و شکست طرحهای سازش غربی، ایران است.
به گفته وی مسائلی که در خاورمیانه اتفاق می افتد در ظاهر شکل منطقهای دارد اما براساس اعتراف غربیها این مسائل شکل جهانی به خود میگیرد طوری که در دولت سوریه و اسد، آمریکاییها تلاش کردند برای از میان بردن گروههای معاند سراغ رژیم سوریه بروند. در حال حاضر مطابق تحلیل سیاستمداران غربی، نمیتوان با مسائل خاورمیانه به صورت قطعی برخورد کرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ملت ها بیدار شده اند و خیزش علیه نظام سلطه شکل گرفته و حتی وقتی در آمریکا وال استریت شکل میگیرد ابرقدرتها نتوانستند آن را مهار کنند و این جنبش زیر خاکستر باقی ماند و در حقیقت باید اعلام کرد که با پیروزی انقلاب اسلامی ظهور جریانهای اصیل و نهضتی مثل حماس و جهاد اسلامی در فلسطین و بیداری اسلامی در خاورمیانه را شاهد هستیم.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه امروز آرمان های مدرنیته مثل آزادی بیان، تساهل و بشردوستی بهخاطر سیاستهای جانبدارانه رهبرانه غرب به چالش کشیده شده، گفت: آرمانهای مدرنیته امروز به بنبست رسیده و سعادت را به همراه نداشته است.
مقدم فر بیان کرد: در حال حاضر ایدئولوژی حاکم بر دنیا یعنی همان لیبرال دموکراسی زیر سئوال رفته و اومانیسم نیز به عنوان اصالت انسان و اصالت لذت منحط شده است؛ زمانی مقام معظم رهبری به کتاب جیمیکارتر با عنوان "فراخوانی برای اقدام؛ هشدار به وضعیت اسفناک جامعه آمریکا" اشاره کردند زیرا در این کتاب درباره روابط قدرت در عرصه سیاسی بحث و عنوان شده که اوضاع بسیار اسفناک است و افق تاریکی برای غرب ایجاد شده است.
جنگ ۳۰ روزه در غزه وحشیانهترین نبرد در طول ۶۵ سال گذشته میان اسرائیل با اعراب مسلمان بوده است
این کارشناس مسائل سیاسی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مسائل غزه عنوان کرد: در سال 2000 شاهد بودیم که اسرائیل بعد از گذشت 15 سال از جنوب لبنان عقبنشینی کرد، حمله ناکام آمریکا به افغانستان در سال 2001، حمله به عراق، جنگ 33 روزه در سال 2006، حمله به غزه، شکست در نبرد 22 روزه و پروژه فتنه 88 و ناکامی در از میان بردن دولت سوریه، نشانگر شکست رژیم های استکباری و نقشه های شوم آنان است.
وی یادآور شد: اگر وضعیت کنونی غزه را پس از یک ماه جنگ مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم، در می یابیم که جنگ ۳۰ روزه در غزه طولانیترین و وحشیانهترین جنگ در طول ۶۵ سال گذشته میان اسرائیل با اعراب مسلمان بوده اما امروز اسرائیل حتی در رسیدن به اهداف حداقلی هم ناکام است.
وی احساس ناامنی را بزرگترین دستاورد جنگ غزه اعلام کرد و افزود: مهاجرت معکوس، ایجاد دولت ائتلافی در کرانه باختری، فرافکنی، نگرانی از همگرایی حماس، کسب امنیت در مقابل حماس و تخریب زیرساختهای غزه از مهمترین دلایل حمله اسرائیل به غزه است و در زمانی که نتانیاهو اعلام کرده بود که غزه را از میان برمیدارم، بهانه خود را دزدیده و کشته شدن 3 سرباز قرار داد که بعدها مشخص شد این مسئله دروغ است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به بیانات رهبری در زمینه مسلح شدن کرانه باختری گفت: بیانات ایشان برای اسرائیل همانند یک بمب و شوک بود به همین خاطر انگیزه مسلح شدن در کرانه باختری و پیوستن به غزه بسیار زیاد شد و حال در چنین شرایطی برخی اعلام می کنند؛ اسرائیل ادعا کرده ۳۲ تونل را در غزه زده است اما این ۳۲ تونل در برابر صدها تونل در غزه زده شده است.
وی تاکید کرد: بحث غزه تأثیر بسزایی در تسریع موج دوم بیداری اسلامی داشته و در این راستا یکی از دستاوردها در داخل این بوده که همان کسانی که میگفتند نه غزه نه لبنان امروز خودشان در برائت از این شعار از یکدیگر سبقت میگیرند و به راستی مگر میشود انسان و مسلمان بود و گفت "نه غزه و نه لبنان"، البته در این مسیر باید این نکته را هم در نظر داشت که رهبری مقاومت با ایران و به دست مقام معظم رهبری است و تمام افکار عمومی دنیا رهبر دنیای اسلام ایران و مقام معظم رهبری را پذیرفته است.
نظر شما