به گزارش خبرگزاری مهر، محمودرضا برازش با اعلام این خبر گفت: بر اساس مصوبه سومین نشست شورای سیاستگذاری چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ تصمیم گرفته شد تا «جشن خانواده صنعت چاپ» علاوه بر تهران در استانهای فعال صنعت چاپ نیز برگزار شود.
وی افزود: پس از تصویب این مصوبه دعوتنامههایی به استانهای خراسان رضوی، قم، اصفهان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مازندران، تهران، البرز، قزوین و فارس ارسال شد و از آنها درخواست شد که چنانچه آمادگی برگزاری این جشن را دارند، آمادگی خود را به دبیرخانه جشنواره اطلاع دهند.
برازش با اشاره به استقبال استانها برای برگزاری این جشن گفت: هم اکنون 5 استان آمادگی خود را برای برگزاری «جشن خانواده صنعت چاپ» اعلام کردهاند. پس از بررسی درخواستهای آنها نسبت به انتخاب استانها تصمیمگیری خواهد شد.
بر اساس این گزارش، جشن بزرگ خانواده صنعت چاپ در دورههای گذشته صرفا در استان تهران برگزار میشد و در چهاردهمین دوره این جشواره به منظور تمرکززدایی از فعالیتهای این جشنواره و فعالسازی ظرفیتهای استانی صنعت چاپ در استانهای کشور نیز برگزار میشود.
صنعت چاپ باید به فکر صادرات باشد
همچنین براساس این گزارش، جهانگیر رضایی، رییس اتحادیه چاپخانه داران قم با اشاره به نقش صادرات در معرفی صنعت چاپ کشور گفت: اگر میخواهیم صنعت چاپ ایران را به دنیا معرفی کنیم باید به فکر صادرات باشیم چراکه تا کالایی عرضه نشود نمیتوان انتظار تقاضا داشت.
او درباره تواناییهای صنعت چاپ کشور گفت: صنعت چاپ ایران رو به نوسازی است و هرکالایی که در کشورهای پیشرفته تولید میشود را میتوانیم در ایران تولید کنیم. پس از بحران گرانی کاغذ و مواد اولیه، تعدادی از افرادی که بدون دانش و تجربه وارد کار چاپ شده بودند، از این صنف رفتند و درحال حاضر کسانی در چاپ باقی ماندهاند که از روز نخست عاشق صنعت چاپ بودهاند.
وی درباره عملکرد یک ساله دولت تدبیر و امید در صنعت چاپ گفت: زمانی می توانیم عملکرد دولت یازدهم را بررسی کنیم که آیین نامهها و اصلاح نامههای جدید تصویب شده باشند اما میتوان گفت از زمان آمدن مهندس برازش بازدید از اتحادیههای استانی شروع شده است و امیدواریم این بازدیدها ادامه داشته باشد تا بتوانیم شاهد پیشرفتهای سایر استانها نیز باشیم.
رییس اتحادیه چاپخانهداران قم با اشاره به چهاردهمین جشنواره صنعت چاپ افزود: جشنواره صنعت چاپ نباید در تهران محدود شود و باید ابتدا جشنوارههای استانی برگزار و سپس برگزیدگان به جشنواره تهران دعوت شوند تا پویای و تحرک در سراسر کشور ایجاد شود.
وی ادامه داد: هنگامی که مسابقات آثار چاپی برگزار میشود، رقابتی میان چاپخانهداران ایجاد میشود و این امر افزایش کیفیت محصولات چاپی را در پی خواهد داشت.
رضایی با اشاره به اهمیت صادرات در معرفی صنعت چاپ کشور به دنیا اظهار کرد: اگر می خواهیم صنعت چاپ ایران را به دنیا معرفی کنیم باید به فکر صادرات باشیم چرا که تا کالایی عرضه نشود نمی توان انتظار تقاضا داشت، برای تحقق این امر کافی است که کلیه واحدهای صنفی با اتحادیه صادرکنندگان همکاری داشته باشند.
این فعال صنف چاپ درباره راهکارهای پیشرفت این صنعت گفت: جلوگیری از ورود ماشینهای قدیمی یکی از کارهایی است که میتواند به پیشرفت صنعت چاپ کمک کند. وجود ماشین های دسته دوم هیچ کمکی به افزایش کیفیت محصولات ما نمیکند. خوشبختانه طرح جلوگیری از ورود ماشینهای فرسوده در سالهای گذشته در قم انجام و منجر به نوسازی صنعت چاپ استان شد.
رییس اتحادیه چاپخانهداران قم در بخش پایانی صحبتهایش اظهار کرد: امیدواریم که در دولت یازدهم و با تدبیر مهندس برازش اختیارات اتحادیهها افزایش یابد. اتحادیهها از بدنه صنعت چاپ هستند و میتوانند بخشی از وظایف نهادهای دولتی را به خوبی به عهده بگیرند تا از دردسرهای وزارت ارشاد کم شود.
بر اساس این گزارش، گفتنی است که 102 چاپخانه افست، 35 چاپ دیجیتال، 62 صحافی، 40 لیتوگرافی و 100 کانون تبلیغاتی در استان قم فعالیت میکنند.
نظر شما