به گزارش خبرنگار مهر ، یوکیا آمانو ، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی ساعات پایانی امشب وارد تهران می شود.
آمانو در سفر به تهران با حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان دیدار و گفتوگو خواهدکرد. وی ساعت 14 فردا پیش از دیدار با رئیس جمهور با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار خواهد کرد.
روز گذشته خبر سفر آمانو به تهران از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام شد.
در پی این خبر ، رضانجفی، سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس سفر آمانو به تهران را در راستای ادامه همکاریها بین ایران و آژانس در قالب «چارچوبی برای همکاری» که سال گذشته امضا شد، عنوان کرد.
وی افزود: در سفر قبلی با توجه به فرصت کم امکان ملاقات مدیرکل با ریاست جمهوری فراهم نشد و در این سفر ملاقات آمانو با آقای روحانی برای روز یکشنبه تنظیم شده تا گفتوگویی در بالاترین سطح بین ایران و آژانس بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید صورت پذیرد.
نجفی خاطرنشان کرد: در این سفر همچنین انتظارات جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطوح به آژانس بینالمللی انرژی اتمی منتقل خواهد شد.
در طول یک سال گذشته این دو مین سفر آمانو به تهران است . آمانو در آبان ماه سال گذشته نیز سفری به تهران داشت.
در سفر گذشته آمانو به تهران بیانیه مشترکی بین دو طرف امضا شد.
بر اساس این بیانیه آژانس بینالمللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران امروز، 11 نوامبر 2013، توافق کردند تا با هدف کسب اطمینان از ماهیت صرفا صلحآمیز برنامه هستهای ایران از طریق حل تمام موضوعات مطروحه که تاکنون حلنشده باقی مانده، همکاریها و مذاکرات دوجانبه را تقویت کنند.
در همین راستا، توافق شد ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاریهای بیشتری در زمینه افزایش فعالیتهای راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حل موضوعات پیشین و کنونی، داشته باشند. پیشبینی شده است که همکاریهای ایران شامل ارائه اطلاعات زمانبندیشده در مورد تأسیسات هستهای و در راستای اجرای اقدامات شفافساز باشد. این اقدامات به صورت گام به گام انجام میگیرد.
در پی امضای این بیانیه ایران در 20 آبان ماه متعهد به اجرای 7 اقدام عملی در قبال آژانس بین المللی انرژی اتمی شد .
1- ارایه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریت شده مرتبط با معدن ساغند یزد.
2- ارایه اطلاعات مورد توافق دو طرف و دسترسی مدیریت شده مرتبط با کارخانه تغلیظ اردکان.
3- تحویل پرسشنامه اطلاعات طراحی (DIQ) بروز شده راکتور IR-40 (اراک).
4- اتخاذ اقدام در جهت به نتیجه رسانیدن رهیافت پادمان برای راکتور IR-40 (اراک).
5- ارایه اطلاعات مورد توافق دو طرف و تنظیم بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد.
6- ارایه اطلاعات مواد چشمه source material، که هنوز به ترکیب و خلوص لازم برای ساخت سوخت و یا غنیسازی نرسیدهاست، شامل واردات چنین موادی به ایران و استخراج اورانیوم از فسفات توسط ایران.
7- ارایه اطلاعات و توضیحات به آژانس به منظور ارزیابی اظهاریه ایران در مورد نیاز یا کاربرد توسعه EBW (نسل جدید چاشنیهای ایمن).
ایران و آژانس همچنین در 30 اردیبهشت ماه در تهران به ریاست «ترو واریورانتا» معاون یوکیو آمانو مدیرکل آژانس در امور پادمانها و رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی ، درباره 5 اقدام عملی دیگر که قرار است تا 25 اوت (سوم شهریور ماه) اجرا شود، توافق کردند.
اقدامات عملی که قرار شد تا تاریخ سوم شهریور ماه ایران بر اساس «چارچوب همکاریها» نیز شامل موارد زیر است.
1) تبادل اطلاعات با آژانس در رابطه با ادعاهای مطرح شده در خصوص مبادرت به انفجارات قدرتمند، از جمله انجام آزمایش انفجار قدرتمند در مقیاس بزرگ در ایران.
2) ارائه اطلاعات مربوطه مورد توافق و توضیحات مربوط به مطالعات صورتگرفته و/یا مقالات منتشر شده در ایران در رابطه با ترابرد نوترون و مدلسازیها و محاسبات مربوطه و استفاده ادعایی از آنها در مواد فشرده.
3) ارائه اطلاعات مورد توافق دوجانبه و انجام هماهنگیهای لازم برای بازدید از یک مرکز تحقیقات و توسعه سانتریفیوژ.
4) ارائه اطلاعات مورد توافق دوجانبه و دسترسی مدیریت شده به کارگاههای مونتاژ سانتریفیوژ، کارگاههای تولید روتور سانتریفیوژ و تأسیسات ذخیرهسازی.
5) جمعبندی رهیافت پادمانی در مورد راکتور IR-40
آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش هایی که تا کنون منتشر کرده است اقدامات داوطلبانه ایران را مورد تأیید قرار داده است .
آژانس بین المللی انر ژی اتمی در آخرین گزارش خود تأکید کرد : جمهوری اسلامی ایران به مفاد توافقنامه موقت با 1+5 پایبند بوده است .
نظر شما