۲۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۱۶

مشاور رئیس جمهور تاکید کرد؛

نگاه به آموزش و پرورش باید تغییر کند/ احیا دوباره شوراهای آموزش و پرورش

نگاه به آموزش و پرورش باید تغییر کند/ احیا دوباره شوراهای آموزش و پرورش

مشاور اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه آموزش و پرورش باید به عنوان اصلی ترین پایه توسعه فراگیر در کشور در نظر گرفته شود، تصریح کرد: متاسفانه با تفکری که در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس نسبت به این وزارتخانه وجود دارد دفاع از این زاویه از آموزش و پرورش کاری دشوار و سخت است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی نجفی در همایش توسعه مشارکتهای مردمی در آموزش و پرورش که صبح امروز در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، گفت: اگر نگاهی به قانون اساسی کشور داشته باشیم به مشارکت مردم در اداره کشور تاکید شده است و در این راستا ساز و کارهایی نیز پیش بینی شده است. متاسفانه بعد از 35 سال هنوز ظرفیتهای خالی در این زمینه وجود دارد.

وی با اشاره به این مطلب که در فرمایشات رهبر هم به مشارکتهای مردمی در اداره کشور و آموزش و پرورش نیز تاکید شده است گفت: گام اساسی در مشارکت مردم در اداره کشور در واقع مشارکت آنها در آموزش و پرورش است. باید گفت که مشارکت مردمی تنها در حوزه مالی خلاصه نمی شود.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: طبیعی ترین و توجیه پذیرترین نوع مشارکت، مشارکت مردم در آموزش و پرورش است. در جریان یاددهی و یادگیری مشارکت معلم و متعلم باید با هم وجود داشته باشد. در شرایط کنونی آموزش و پرورش حل مشکلات باید از طریق مشارکت مردمی صورت گیرد و آموزش و پرورش باید به دستگاهی مشارکت جو و مشارکت پذیر تبدیل شود.

نجفی با بیان این مطلب که آموزش و پرورش در عین اینکه پایه ای در دولت دارد باید به عنوان بخشی از جامعه مدنی در نظر گرفته شود اظهار داشت: آموزش و پرورش باید به دستگاهی دموکراتیک تبدیل شود تا بتوان به این دستگاه به عنوان یک جامعه مدنی نگاه کرد در این زمان است که مشارکت معنا پیدا می کند.

وی با اشاره به نقش مثبت و منفی آموزش و پرورش عنوان کرد: اگر آموزش و پرورش شرایط را برای تقویت عزت نفس، خلاقیت و غیره فراهم کند نقش مثبتی دارد اما اگر در نقطه مقابل ذهن دانش آموز را قالبی کند و روحیه مقاومتی او را تضعیف کند تمامی این موارد نقش منفی آموزش و پرورش را رقم می زند.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه آموزش و پرورش باید به عنوان اصلی ترین پایه توسعه فراگیر در کشور در نظر گرفته شود، تصریح کرد: متاسفانه با تفکری که در شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس نسبت به این وزارتخانه وجود دارد دفاع از این زاویه از آموزش و پرورش کاری دشوار و سخت است.

به گفته نجفی ساختارهای آموزش و پرورش باید مجددا مورد بازنگری و بازتعریف قرار گیرند. متاسفانه در کشور ما نگاه به موضوع اقتصاد آموزش و پرورش خیلی جدی نیست.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در آموزش و پرورش باید هرچه زودتر یک نوع تقسیم کاری ملی صورت گیرد افزود: یکی از اولویتهایی که امسال آموزش و پرورش باید به آن توجه کند، مسئله تقسیم کاری ملی در این وزارتخانه و جا انداختن این موضوع در جامعه است.

نجفی نسبت به اینکه هنوز آموزش و پرورش به عنوان دغدغه اصلی در مراجع تصمیم گیر مطرح نیست اظهار تاسف کرد و گفت: در طول 35 سال گذشته نیز هم به همین صورت بوده است اما خوشبختانه شرایط دولت آقای روحانی به گونه ای است که می توان دغدغه های آموزش و پرورش را به دغدغه های ملی تبدیل کرد.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش باید فضا را برای آمدن صاحب نظران در امر تبلیغات باز کند تا با استفاده از تفکر این افراد بتوان آموزش و پرورش را به عنوان دغدغه اصلی در جامعه مطرح کرد.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور اظهار داشت: اگر بخواهیم تحولی اساسی ایجاد کنیم و عزم ملی برای دست یابی به توسعه یافتگی در کشور داشته باشیم باید از آموزش و پرورش شروع کنیم.

نجفی ادامه داد: متاسفانه در سال 76 و در دولت آقای خاتمی و زمانی که آقای مظفر وزیر وقت بودند شوراهای آموزش و پرورش روز به روز ضعیف تر شدند اما در حال حاضر عزم آموزش و پرورش، احیای قدرت این شوراهاست.

مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: امیدوارم در بودجه سال 94 حمایت خوبی از تاسیس و تقویت صندوق حمایت از موسسان مدارس غیر دولتی صورت گیرد.

کد خبر 2350753

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha