به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جبارزاده ظهر یکشنبه در این دیدار با اشاره به پتانسیل های بالای کشور آفریقای جنوبی گفت: این کشور آفریقایی از نظر معادن غنی بوده و تجربه های زیادی در این زمینه دارد و ما علاقمندیم این تجربه ها در معادن آذربایجان شرقی نیز بکار گرفته شود.
وی ادامه داد: این دو کشور دارای زمینههای اشتراک بیشماری بوده که امیدواریم روابط دو کشور توسعه یابد که این امر مطابق سیاستهای دولت تدبیر و امید است.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: این استان علاقمند به ارتباط با کشورهای آفریقایی است که امیدواریم در این خصوص زمینه همکاریها با این کشورها افزایش یابد.
وی با اشاره به علاقمندی این استان برای ارتباط بیشتر با این کشور گفت: امدواریم برای گسترش همکاری های بین کشور ایران و آفریقای جنوبی رابط خوبی باشیم و مبادلات تجاری بین دو کشور را به وسیله این استان انجام دهیم.
جبارزاده در ادامه خواستار تبادل دانشجو در رشته های فوق تخصصی بین دو کشور شد و گفت: همچنین امیدواریم همکاری های مابین در در زمینه علوم پایه، پزشکی و مهندسی بین دو طرف افزایش یابد.
وی افزود: همچنین این استان برای جذب سرمایه گذار در زمینه انرژی های نو آمادگی کامل داشته و از این گونه طرح های حمایت می کنیم.
دعوت از رییس جمهوری آفریقای جنوبی برای حضور در آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: از رئیس جمهور این کشور میخواهیم که به این استان آمده و پتانسیلهای بالای استان را به اطلاع هیئت تجاری کشور خود برساند زیرا برای حضور تجار آفریقای جنوبی در این استان هیچ مانعی وجود ندارد.
وی ادامه داد: هم اکنون ما اطلاعات مناسبی از نیازهای بازار آسیا داریم و آفریقای جنوبی نیز اطلاعاتی از بازار قاره آفریقا دارد و با انجام تولیدات مشترک، می توانیم نیازهای این دو بازار را فراهم کنیم.
جبارزاده با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی گفت: بخش خصوصی این استان نیز دارای ظرفیت های بالقوه ای است که می تواند برای افزایش همکاری های تجاری بین دو کشور موثر باشد.
وی در خصوص علاقمندی خود برای استفاده از تجربیات این کشور در زمینه کشاورزی گفت: در بخش کشاورزی متاسفانه استان ما با مشکل کم آبی مواجه شده و از این رو به کشت دیم روی آورده ایم و برابر برنامه باید 200 هزار هکتار باغ دیم در استان ایجاد کنیم و در این زمینه نیز علاقمندیم از تجربه کشوری مثل آفریقای جنوبی استفاده کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: در صورت تمایل کشور آفریقای جنوبی صادرات انواع محصولات غذایی و همچنین پتروشیمی می تواند در اولویت های کاری این استان قرار گیرد.
ظرفیت پتروشیمی تبریز مورد توجه آفریقای جنوبی است
سفیر آفریقای جنوبی در ایران نیز در این نشست با اشاره به توان بالای این استان در تولید محصولات پتروشیمی گفت: کشورهای آفریقایی و به خصوص آفریقای جنوبی توانایی بالای این استان را در زمینه تولید محصولات پتروشیمی دریافته اند و هم اکنون آماده هستند تا نیازهای پتروشیمی خود را از شهر تبریزتامین کنند.
وی با اشاره به زمینه های همکاری های مشترک بین دو کشور گفت: در بخش های معدن، توریسم، کشاورزی و علمی آمادگی هرگونه همکاری هستیم زیرا در این زمینه ها نیازهایی از طرف هر دو کشور احساس می شود که با این همکاری ها می توانیم نیازها را برطرف کنیم.
وایتهد ادامه داد: همچنین در زمینه های فرآورده های غذایی، کشاورزی، دامپروری و تحقیقات کشاورزی آماده ایم تا همکاری با ایران را افزایش دهیم.
وی در خصوص حضور سرمایه گذاران این کشور در این استان گفت: در اولین فرصت پتانسیل های بالای استان را به گوش تجار آفریقایی خواهم رساند تا آن ها نیز با حضور در این استان و به خصوص منطقه آزاد ارس سرمایه گذاری ها را آغاز کنند.
سفیر آفریقای جنوبی در ایران همچنین از برگزاری دوازدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی در کشور ایران خبر داد و گفت: این مراسم اواخر مهرماه با حضور رییس جمهور آفریقای جنوبی در تهران برگزار خواهد شد که امیدواریم بتوانیم نتایج خوبی از این اجلاس کسب کنیم.
نظر شما