دکتر عبدالرسوال همتی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: برای اختصاص دادن خانه بهداشت به نقاط روستایی استانداردهایی از لحاظ جمعیتی وجود دارد که باید روستا حداقل 400 نفر جمعیت و 100 نفر خانوار داشته باشد، از لحاظ فاصله روستا تا خانه بهداشت بعدی، سیر طبیعی حرکت مردم و وجود موانع جغرافیایی مطرح است که با هیچ سفارش یا فشاری قابل تغییر نیست.
وی افزود: ما روستاهایی را داریم که کم جمعیت و فاقد استاندارد جمعیتی هستند و خانه بهداشت به آنها تعلق نمی گیرد.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: طرحی که امسال دا حال پیگیری هستیم این است که تا پایان سال هیچکدام از خانه های بهداشت استان فاقد ساختمان یا دارای ساختمان فرسوده نباشند.
همتی گفت: وقتی اعلام می شود که روستایی می تواند خانه بهداشت داشته باشد، ما بلافاصله جایی را به عنوان خانه بهداشت اجاره می کنیم و خانه بهداشت را در روستای مذکور راه می اندازیم که حالا امسال قصد داریم تا پایان سال همه خانه های بهداشت دارای ساختمان متعلق به خود باشند.
وی ادامه داد: ما پارسال 83 خانه بهداشت را دارای ساختمان کردیم.
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: خانه های بهداشتی بوده اند که ساختمانشان قدیمی و فرسوده بود و ما آنها را تخریب می کنیم و از نو و به شکل استاندارد می سازیم که امسال در حال ساخت 147 خانه بهداشت هستیم.
همتی گفت: وقتی جمعیت روستا حداقل 12 هزار نفر باشد خانه بهداشت به مرکز بهداشت درمانی ارتقا پیدا می کند که دارای پزشک و نیروهای کاردانی است و در آن علاوه بر خدمات بهداشتی کارهای درمانی هم انجام می شود.
وی افزود: اگر جمعیت روستا از این هم بیشتر شود مرکز بهداشت درمانی به مرکز بهداشت درمانی شبانه روزی تبدیل می شود.
نظر شما