به گزارش خبرنگار مهر، بخش مورموری سه روز پیش بر اثر زلزله ای با قدرت 6.2 ریشتر لرزید و همچنان این لرزش ها ادامه دارد که موجی از خسارت به تاسیسات جانبی مناطق مختلف استان از جمله خود مورموری، روستاهای اطراف، دهلران، آبدانان و .... وارد کرد.
خسارت ها، سرگردانی، کمبود مواد غذایی، آب، یخ، چادر از یک طرف و از طرفی دیگر نبود امکانات باعث شد مردم همچنان سرگردان باشند و هنوز اسکان 100 درصدی هم صورت نگرفته است.
اما باید گفت علل این همه مشکل در کمک رسانی و حل مشکلات مردم ریشه در مسائل و مشکلات عمیق خود استان دارد که مانع از خدمات رسانی مطلوب شده است.
اولین و مهمترین ضعف هایی که در اثر این زلزله در استان ایلام نمایان شد بحث راه های ارتباطی بود که به دلیل کوهستانی بودن و غیر استاندارد بودن تمامی مسیرهای ارتباطی در همان شروع زلزله بسته شد و ریزش کوه باعث بسته شدن جاده ها شد.
هم اکنون مسیرهای ارتباطی به بخش مورموری از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند و همان عاملی شد که کمک رسانی به موقع انجام نشود و خود این عامل باعث بسیاری مشکلات دیگر می شود.
بحث مهمی دیگری در که در استان در پی زلزله نمایان شد نبود امکانات اعم از مواد غذایی، آب معدنی، چادر، بالگرد، ماشینهای امدادی و.... بود که متاسفانه این عوامل مشکلات بسیار زیادی برای مردم ایجاد کرد.
گرمای 50 درجه مورموری و از بین رفتن چاه های آب منطقه باعث نیاز شدید مردم به آب شد که متاسفانه هم اکنون هم این نیازهای مردم زلزله زده به طور کامل رفع نشده است.
بسیاری از زیرساختهای منطقه در بخش آّب، برق و مخابرات از همان دقایق اولیه زلزله قطع شده و در بخی موارد قطعی تاکنون هم ادامه دارد که این خود نشان از ضعفهای بسیار مهم در این استان دارد.
بحث مهم و جدی دیگر مقاوم سازی منازل روستایی بود که متاسفانه با هر زلزله و به راحتی خانه ها و منازل مردم تخریب شد. این امر به خوبی نشان می دهد که بحث مقاوم سازی منازل مسکونی در روستاهای استان رعایت نشده است.
برآورد خسارت زلزله به نقاط مختلف استان ایلام
محمدرضا مروارید استاندار ایلام در این باره اظهار داشت: برآورد اولیه خسارت ناشی از زلزلهی 6/1 ریشتری آبدانان را اعلام شده است.
وی گفت: طی نامهای به معاون اول رئیس جمهور جزئیات زلزله اخیر در استان و میزان خسارات ناشی از آن در شهرستانهای آبدانان، دهلران و درهشهر در حوزههای مختلف را اعلام شده است.
استاندار ایلام ضمن اشاره به میزان خسارت 1160 میلیاردی در سه شهرستان مذکور تصریح کرد: این خسارتها به تفکیک در حوزه آب روستایی 107، در آب شهری 257، در حمل و نقل و راه 185، مخابرات 10، برق 35، کشاورزی 110، آموزشی 100، ورزش و جوانان 60 ، عمران شهری 175، ساختمانهای دولتی 60، میراث فرهنگی 15 و اماکن مذهبی 20 میلیارد ریال بوده است.
وی با بیان اینکه بیشترین خسارتها مربوط به شهرستان آبدانان به میزان 800 میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: میزان خسارتها در دهلران و درهشهر به ترتیب 350 و 10 میلیارد ریال بوده است.
مروارید در مورد میزان خسارت به ساختمانهای مسکونی، شهری و روستایی این سه شهرستان اظهار داشت: در آبدانان 1یک هزار و 800 واحد مسکونی شهری و دو هزار و 200 واحد روستایی نیازمند احداث مجدد و 2 هزار و 400 واحد شهری و 3 هزار و 600 واحد روستایی نیازمند بهسازی هستند.
وی تصریح کرد: در دهلران 800 واحد شهری و یک هزار و 700 واحد روستایی نیازمند احداث مجدد و 1000 واحد مسکونی در نقاط شهری و یک هزار و 500 واحد مسکونی در مناطق روستایی نیازمند بهسازی هستند.
استاندار ایلام ادامه داد: در درهشهر100 واحد مسکونی در نقاط شهری و 400 واحد در مناطق روستایی نیازمند احداث مجدد هستند و 600 واحد شهری و 900 واحد روستایی باید بهسازی شوند.
مروارید با بیان اینکه خوشبختانه با اطلاعرسانی به مردم هیچگونه فوتی در این زلزله نداشتهایم، تصریح کرد: در مجموع 353 نفر مصدوم شدند که بیشترین آنها مربوط به آبدانان با 312 بوده است و در شهرستان دهلران 41 نفر مصدوم شده است.
وی با تاکید بر اینکه این میزان خسارتها تا ساعت 12، 28 مرداد بوده است، از توجه نهاد ریاست جمهوری قدردانی و ابراز امیدواری کرد: موضوع در هیئت دولت مطرح و جبران این خسارتها از محل ماده 12 تامین اعتبار شود.
نظر شما