علی زاهدی نیا در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هم اکنون جمعيت خراسان شمالي به 904 هزارو 245 نفر رسيده است و این در حالی است كه براساس آخرین سرشماری آمار نفوس و مسکن جمعیت این استان 867 هزار نفر بوده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 68 درصد جمعيت اين استان را جمعيت فعال تشكيل مي دهد.
زاهدي نيا با اشاره به موضوعهای سياستهاي جمعيتي و سلامت جمعيت استان گفت: براي سياستگذاري هاي جمعيتي بايد مطالعه و تعيين شاخص هاي جمعيتي مبنا و اساس اين امر قرار گيرد.
زاهدي نيا پرداختن به هرم سني و تركيب گروه هاي سني را يكي از مباحث اساسي در مطالعات جمعيتي عنوان كرد و گفت: بايد براي نشان دادن موقعيت كشور آناليز دقيق جمعيت صورت گيرد.
به گفته اين مسئول كاهش جمعيت جوان و افزايش ميل به سالمندي مي تواند كشور و استان را در بخش توليد و توسعه دچار مشكل و ركود كند.
وي اظهار كرد: در خراسان شمالي علاوه بر حوادث ناشي از تصادف كه منجر به فوت مي شوند بيماري هاي مختلفي نيز در رده نخست دلايل وفات در استان قرار دارند.
زاهدي نيا افزود: بيماري هاي قلبي و عروقي كه يكي از عوامل مهم فوت در استان محسوب مي شوند رتبه نخست مرگ و مير استان را به خود اختصاص داده و علائم و حالات بد، ناهنجاريهاي مادرزادي و ... در رده هاي بعدي دلايل فوت افراد در خراسان شمالي قرار دارند.
وي گفت: به منظور كاهش فوت افراد ناشي از چنين بيماري هايي بايد فعاليت هاي تبلیغي و آموزشي انجام شود تا ميزان فوت افراد بر اثر بيماري ها به حداقل ممكن برسد.
زاهدي نيا مرگ كودكان زيريكسال را نيز يكي از دلايل كاهش جمعيت برشمرد و اضافه كرد: با انجام برنامه هاي ارتقاء اميد به زندگي شاخص مرگ و مير كودكان زيريك سال در خراسان شمالي به ميانگين كشوري رسيده است.
نظر شما