۱ شهریور ۱۳۹۳، ۹:۳۸

مهر گزارش می دهد/

همدان شهری به بلندای تاریخ و تمدن ایران زمین/ ملی شدن "روز همدان" نیازمند برنامه ریزی

همدان شهری به بلندای تاریخ و تمدن ایران زمین/ ملی شدن "روز همدان" نیازمند برنامه ریزی

همدان - خبرگزاری مهر: یکم شهریورماه روزي است كه به حكم تقويم و به دلیل زادروز بوعلي‌سينا به نام او نامگذاري شد و از آنجا كه شيخ‌الرئيس ابوعلي‌سينا و همدان نام و ارتباطشان در هم تنيده است، يكم شهريور نام "روز همدان"را نیز به خود گرفت که با توجه به این ظرفیت باید براي ملي شدن اين روز برنامه‌ريزي کرد که این امر نیز تریبون خوب می خواهد.

به گزارش خبرنگار مهر، همدان،  شهری در دامنه های کوه الوند و قدیمی ترین شهر ایران است که قدمت آن به بیش از سه هزار سال می رسد و در حال حاضر یکی از کلان شهر های کشور به شمار می رود.

همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بوده و به شایستگی نامش دارای جایگاه بالای فرهنگ و تاریخ و تمدن در کشور است چرا که از لحاظ تاریخی و فرهنگی غنای آن به سه هزار سال قبل می رسد و نخستین پایتخت اولین پادشاه شاهنشاهی ایران بوده است.

همدان دانشمندان و مشاهیر و مفاخر و شاعران بزرگی چون ابن سینا، عین القضات و باباطاهر را در دل خود پرورانده و هم اکنون نیز فرزندانی از این سرزمین همچون شهید احمدی روشن موجب فخر و مباهات همدان شده اند.

همدان را از ایران باستان به لحاظ داشتن چشمه های جوشان شهر هزار چشمه می خواندند و اقلیم و آب و هوای همدان از دیر باز بکر و منحصر به فرد بوده و شرایط و اقلیم جغرافیای همدان و چشم انداز های کوهستانی و طبیعت بکر و منحصر به فرد همدان در چهار فصل همه و همه از ویژ گی های منحصر به فرد همدان است.

از طرفی همدان به عنوان یکی از پنج شهر گردشگری و تاریخی کشور مطرح است و از این لحاظ نیز جایگاه ویژه ای دارد و وجود آثار تاریخی و فرهنگی با قدمت چند هزار ساله در همدان، هچون تپه هگمتانه، گنبد علویان، برج قربان، موزه تاریخ طبیعی، حمام قلعه،موزه مشاهیر، کتیبه های گنج نامه و جاذبه های طبیعی منحصر به فرد همدان گواه بر جایگاه همدان در حوزه گردشگری کشور و دنیا است.

پهناورترین تپه باستانی ایران منتظر گردشگران

تپه باستانی هگمتانه، واقع در مرکز شهر همدان پهناورترین تپه باستانی ایران است و آن را بازمانده سازه های کاسی، مادی، هخامنشی و پس از آن می‌دانند، مساحت این تپه نزدیک ۳۰ هکتار است که با در نظر گرفتن بخش‌هایی که جزو محدوده تپه باستانی بوده و اینک ساختمانهای مسکونی بر روی آن ساخته شده به بیش از ۴۰ هکتار نیز می‌رسد.

گنبد علویان در چهار باغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد و این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچ‌بری بعد از اسلام در همدان بوده و یکی از یادمانهای متعلق به اواخر دوره سلجوقیان در قرن ششم هجری است که توسط خاندان علویان ابتدا به عنوان مسجد احداث شده بوده‌ و در دوره‌های بعد با ایجاد سردابی در زیر زمین به مقبره آن خاندان تبدیل شده است.

همدان از لحاظ مجتمع های تفریحی توریستی نیز غنی بوده که از آن جمله می توان به مجتمع تفریحی توریستی تپه عباس آباد، دهکده توریستی گنج نامه، تله کابین، پیست اسکی تاریک دره و دشت میشان ، روستا های هدف گردشگری ورکانه، سیمین و ابرو، باغات عباس آباد که از مناطق طبیعی گردشگری همدان است نام برد.

اما با توجه به فرا رسیدن روز همدان و به منظور بزرگداشت روز همدان برنامه های مختلفی از سوی سازمان میراث فرهنگی همدان، شهرداری و دیگر سازمان های ذی ربط برگزار می شود که علاوه بر سازمان های دولتی تشکل های مردم نهاد نیز در اجرای برنامه های روز همدان دخیل هستند.

برنامه هایی چون ادای احترام به آرامگاه بوعلی سینا، رژه موتور سواران، بازدید رایگان از اماکن تاریخی همدان، مراسم تجلیل از مفاخر استان، جشن روز همدان، همایش طب سنتی و همایش عقلانیت در حکمت سینوی و برگزاری تئاتر چهل پنبه و کوسه گلین، اکران فیلم توسط حوزه هنری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حمل و نقل شهروندان به طور رایگان از جمله برنامه هایی است که برای روز همدان در نظر گرفته شده است.

اما با توجه به جایگاه همدان و پتانسیل ها و ظرفیت های همدان در حوزه هایی چون گردشگری به نظر می رسد همدان آن طور که شایسته و بایسته جایگاهش است نه تنها به کشور بلکه به دنیا نیز معرفی نشده است و در راستای معرفی همدان تا کنون اقدام قابل توجهی انجام نشده است.

غنای فرهنگی همدان چند هزار سال است

در همین رابطه مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: همدان یکی از شهر های قدیمی کشور بوده و از لحاظ غنای فرهنگی و تاریخی دارای قدمتی چند هزار ساله است.

ریحان سروش مقدم با بیان اینکه همدان دروازه تمدن و تدین ایران زمین است، عنوان داشت: غنای فرهنگی و تاریخی همدان ز بدیهات است.

وی با بیان اینکه روز همدان با توجه به تعداد برنامه ها به طور هفته برگزار می شود، ابراز داشت: زاد روز حکیم بوعلی سینا به نام روز همدان خوانده شده و برنامه های متنوعی در این زمینه از سوی میراث فرهنگی و سایر دستگاه ها مانند شهرداری و تشکل های مردم نهاد در نظر گرفته شده است.

مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه اجرای برنامه ها برای معرفی همدان کافی نیست، اظهار داشت: معرفی و شناساندن همدان باید به طور مستمر و مدوام انجام شود و این فرآیند قطع نشود.

معرفی همدان کار یک روز و یک هفته نیست

سروش مقدم با اشاره به اینکه همدان از لحاظ فرهنگی و تاریخی جای زیادی برای معرفی دارد، افزود: برای معرفی همدان از لحاظ گردشگری و معرفی آن کار عملی و مستمر نیاز است و با یک روز  و یک هفته نمی توان همدان را معرفی کرد.

وی با اشاره به اینکه بزرگداشت روز همدان به طور نمادین برگزار می شود، ابراز داشت: برای معرفی همدان به خارج از مرزهای همدان باید کار تبلیغی و مستمر انجام داد.

نماینده سازمانهای مردم نهاد درهیات نظارت استان همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همزمان با آغاز شهریور ماه و بزرگداشت روز همدان، سازمانهای مردم نهاد استان با همکاری و مشارکت سه دستگاه دولتی و 14 موسسه و نهاد غیر دولتی همایشی در روز دوم شهریور ماه به همین مناسبت برگزار می کنند.

سازمان های مردم نهاد برای معرفی همدان تلاش می کنند

سید حسن قشمی افزود: در راستای توسعه فرهنگ گردشگری در استان، همدان میزبان کارگروه کشوری گردشگری با حضور 30 نفر از نمایندگان تشکلهای گردشگری از سایراستانها و نیز تعدادی از مدیران از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور خواهد بود.

قشمی در همین ارتباط یادآور شد: یکی از اهداف سازمانهای مردم نهاد در حوزه گردشگری، معرفی و شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای روستاها با قابلیت توریستی است که به همین منظور مراسمی نیز با عنوان "همایش گردشگری اسب" در روستای ورکانه و با مشارکت هیات ورزشی روستایی و عشایری استان در روز چهارم شهریورماه برگزار می شود.

وی با تشکر از همکاری و حمایت استانداری همدان، سازمان آموزش و پرورش و سازمان میراث فرهنگی استان در اجرای برنامه های سازمانهای مردم نهاد به مناسبت گرامیداشت روز همدان، گفت: با رویکرد مثبت دولت امید و تدبیر به تعامل با سمنها، خوشبختانه بسیاری از مدیران و دستگاههای دولتی، همکاری خوبی با فعالان اجتماعی و تشکلهای مردمی دارند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز در این خصوص معتقد است: همه دستگاه هایی که می توانند در این روز برای بزرگداشت روز همدان برنامه ارائه دهند باید با یکدیگر همکاری کرده و برنامه های دستگاه ها به صورت یک بسته در اختیار ستاد و اداره ها قرار گیرد تا هماهنگی بیشتری برای اجرای برنامه ها به وجود آید.

محمد ابراهیم الهی تبار با بیان اینکه باید در این روز همدان را به همه کشور و بلکه به همه دنیا معرفی کرد، ابراز داشت: برنامه های مختلفی برای این روز تدارک دیده شده که نیاز به هماهنگی و مدیریت مناسب از سوی دستگاه ها دارد.

برنامه های مختلفی برای بزرگداشت روز همدان از سوی متولیان استان همدان در نظر گرفته شده است اما نکته قابل ذکر این است که بی شک برگزاری این برنامه ها به طور مقطعی و نمادین نمی تواند در معرفی همدان به کشور و یا دنیا نقشی داشته است و همدان برای نشان دادن پتانسیل ها و ظرفیت های خود از لحاظ گردشگری و تاریخی و فرهنگی نیاز به برنامه های مستمر و وسیع تر در طول سال و تبلیغات در خارج از مرزهای استان دارد.

کد خبر 2355141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمدرضا سرافرازی اکمل ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۵
      3 0
      من به این که فرزند هگمتانه هستم افتخار می کنم و از برادران و خواهرانم دعوت میکنم از هرجای ایران عزیز که هستن به استان تاریخی و گرانقدر ما حد اقل یه سفر داشته باشنن