۳ شهریور ۱۳۹۳، ۸:۳۱

راه‌اندازی یگان اختصاصی اطفای حریق در سازمان محیط زیست

راه‌اندازی یگان اختصاصی اطفای حریق در سازمان محیط زیست

رئیس گروه توسعه پایدار سازمان محیط زیست از راه اندازی یگان اختصاصی اطفای حریق در سازمان محیط زیست تا 6 ماه آینده خبر داد.

رضا فرخی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در 4 ماهه نخست سال جاری بیش از 1500 هکتار از اراضی پارک ملی گلستان در آتش سوخت.

به گفته وی، در این مدت میزان آتش سوزی در مناطق 4 گانه تحت حفاظت سازمان محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری 98 هکتار، کرمانشاه 84 هکتار، فارس 313 هکتار، مازندران 80 هکتار، کهگیلویه و بویر احمد 85 هکتار، خراسان شمالی 6 هکتار، گلستان 1500هکتار و کردستان 12هکتار بوده است.

رئیس گروه توسعه پایدار سازمان محیط زیست اظهار داشت: در این مدت در مناطق حفاظت شده ایلام و لرستان نیز آتش سوزی های گسترده ای رخ داده اما آمار دقیقی در حال حاضر از آنها در دست نیست.

وی تصریح کرد: کارگروه مخاطرات زیست محیطی یکی از کارگروه های سیزده گانه مدیریت بحران کشور است که چند سالی است در سازمان محیط زییست تشکیل شده اما در دوره قبل این کارگروه مغفول مانده و غیرفعال بود که یکی از زیر کارگروه های آن کارگروه اطفای حریق است که با بحرانی شدن آتش سوزی در سطح کشور طی چند ماه گذشته کار خود را آغاز کرده است.

فرخی تصریح کرد: با بودجه دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست کارگروه اطفای حریق ظرف 6 ماه آینده کار مطالعاتی را آغاز کرده که تا پایان سال به پایان می رسد و از ابتدای سال آینده وارد فاز اجرایی می شود.

وی یادآور شد: پهنه بندی، شناسایی کانون های بحرانی آتش سوزی و مطالعه برای راه اندازی پایگاه های منطقه ای در شمال، مرکز و غرب کشور از مهمترین بخش های مطالعاتی این طرح است.

رئیس گروه توسعه پایدار سازمان محیط زیست تاکید کرد: پوشش تصاویر ماهواره ای با کمک مرکز پژوهش های هوافضا، رصد ماهواره ای، استفاده از سنسورهای حساس به دود، آتش و منوکسید کربن و مناطق حساس و بحرانی بر اساس طرح مطالعاتی از مهمترین اقداماتی است که از ابتدای سال آینده در فاز اجرایی انجام می شود.

وی بااشاره به بودجه ای که برای این طرح برآورد شده اظهار داشت: بر اساس رایزنی هایی که با مدیریت بحران کشور و نمایندگان مجلس شده قرار است بودجه ای حدود 400 میلیارد تومان برای تجیهز پایگاه ها، خرید سنسورها، دوربین های حرارتی مادون قرمز و احداث منابع آبی در نزدیکی کانون های بحران اختصاص داده شود.

فرخی تصریح کرد: متاسفانه هنوز امکان خرید بالگرد در کل کشور و تجهیز پایگاه ها بدینوسیله وجود ندارد.

وی با اشاره به حساس بودن پارک ملی گلستان از نظر اکولوژی و این که در سال جاری این پارک بیشتر از سایر مناطق تحت حفاظت سازمان محیط زیست در معرض آتش سوزی بود، اظهار داشت: از ابتدای سال آینده پس از پایان فاز مطالعاتی طرح اولین مکانی که به صورت پایلوت فاز اجرایی در آن آغاز می شود پارک ملی گلستان خواهد بود.

رئیس گروه توسعه پایدار سازمان محیط زیست یادآور شد: سازمان محیط زیست برای اختصاص بودجه جلسات متعددی با نمایندگان مجلس و دیگر دستگاه ها داشته که چنانچه این بودجه اختصاص یابد با نصب تجهیزات بیشترین میزان اقدامی که برای مقابله با آتش سوزی خواهد شد اقدامات پیشگیرانه خواهد بود.

وی در پاسخ به این بحث که در حال حاضر در بسیاری از مواقع سازمان محیط زیست به سرعت از وقوع آتش سوزی آگاه می شود اما به دلیل نداشتن امکانات نمی تواند برای اطفای آن بلافاصله اقدام کند، گفت: متاسفانه یکی از مهمترین دلایلی که در حال حاضر باعث اتلاف وقت و گسترش آتش سوزی ها می شود عدم هماهگی بین دستگاههای مختلف است که با راه اندازی پایگاه های منطقه یا با تمام تجهیازت در حقیقت یگان اختصاصی آتش سوزی مناطق محیط زیست راه اندازی می شود که در این یگان وظیفه تمام افراد و دستگاه ها مشخص است و فرماندهی واحدی عملیات اطفای حریق را مدیریت می کند که همین امر در کاهش زمان اطفای حریق نقش خواهد داشت.

کد خبر 2356462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha