به گزارش خبرگزاری مهر، سردار حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما، سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان، گفت: ما دو هدف کلان را در وزارت دفاع دنبال کردیم که شامل استفاده از تمام ظرفیت های ملی چه در بخش عمومی و چه در بخش خصوصی و هدف کلان دوم عمق ساخت، تولید و فناوری خودمان را به گونه ای توسعه بدهیم که ما را از دیگران بی نیاز کند، دیگرانی که به دلیل همین نیاز احتمالی می خواهند خود را بر ما تحمیل و محدودیت هایی را اعمال کنند.
وی افزود: در این دو هدف کلان ما برنامه های خود را سامان دادیم و هدف اصلی ما هم این است که بتوانیم سامانه ها، آرایه ها و سامانه های جنگ افزاری مورد نیاز نیروهای مسلح را متناسب با تهدیداتی که نظام می تواند محتملا در فراروی خود داشته باشد، آنها را مجهز به این تجهیزات کنیم.
دهقان در مورد موضوع پارچین گفت: جمهوری اسلامی ایران برای شفاف سازی زیر نظارت آژانس همه فعالیت های خود را انجام می دهد و بازرسین آژانس در همه مراکز فعال در حوزه هسته ای ایران حضور دارند، لذا فعالیتی که از دید آژانس به دور باشد و پنهانی ایران انجام نمی دهد.
وی افزود: پارچین را هم چند بار تاکنون آژانس بازدید کرده و حتی در آخرین بار به آنها گفته شد که هر نقطه ای از پارچین و هر موضوعی که مورد سوال آنهاست اعلام کنند تا ببینند و بررسی هایشان را انجام دهند.
دهقان تصریح کرد: متخصصان آنها نقاط مورد نظر را دیدند و نمونه برداری کردند و چیزی به دست نیاوردند، حتی در مقطعی موضوع را تمام شده اعلام کردند،حالا با اتکا به چه بهانه ای دوباره این بحث را مطرح می کنند، هیچ دلیلی برای حضور یا ورود آنها در پارچین نمی بینیم و موضوع تمام شده است.
وی گفت: آژانس هم خودش این را می داند ولی با فشاری که اسرائیلی ها می آورند یا برخی معاندین و بدخواهان ملت ما، آژانس حرکات نامعقولی را انجام می دهد که پاسخش روشن است.
دهقان افزود: از طرف دیگر در هیچ جای ان پی تی نیامده که مراکز نظامی می تواند موضع بازرسی آژانس باشد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه گفت: به طور طبیعی هم اسرائیلی ها و هم امریکایی ها علاقه مندند و یک هدف برای خودشان تعریف می کنند که همواره بتوانند بگویند در هر زمانی و هر جایی که اراده کردیم به خصوص در هوا و فضای کشور حاضر شوند و عمدتا هم برای جاسوسی، اطلاعات گیری، تصویربرداری و احیانا شنودها و جاسوسی های مخابراتی می آیند.
وی با اشاره به ساقط شدن یک فروند پهپاد اسرائیلی در نزدیکی نطنز افزود: همواره جمهوری اسلامی اعلام کرده است که هر نوع تجاوزی از طرف هر نیروی بیگانه ای در هر شرایطی انجام شود حتما پاسخ کوبنده و تمام کننده دریافت می کنند.
دهقان درباره برنامه تامین تجهیزات دفاعی در وزارت دفاع گفت: وزارت دفاع و صنایع دفاعی امروز در قالب 6 سازمان صنعتی، 31 گروه و حدود 130 صنعت انجام فعالیت می کند.
وی افزود: محدوده فعالیت تحقیقاتی و صنعتی ما تمامی عرصه های زمین، هوا و دریا را تحت پوشش قرار می دهد.
دهقان تصریح کرد: ما تمرکز خود را روی توسعه فناوری ها و تولید تجهیزاتی قرار دادیم که برای ما می تواند برتری ساز باشد و ما را به مرز بازدارندگی برساند.
وی گفت: در طی این مدت اولا آمدیم مجموعه گستره عظیمی از تحقیقات راکه در صنایع دفاعی در دست انجام بود اولویت بندی و متمرکز کردیم توان های خودمان را روی مواردی که انجام آنها ما را یک پله می تواند ارتقا و توان ما را در مقابل دشمن افزایش دهد.
دهقان افزود: امروز عمده فناوری هایی که مورد استفاده ما در تولید سلاح و تجهیزات است،متکی به دستاوردهای بومی است، این امر قابلیتی را ایجاد می کند که آنها شناختی از آنچه ما در اختیار داریم ندارند.
وی گفت: ما به سمت توسعه فناوری هایی رفتیم که این فناوری ها ما را در موضع برتر قرار دهد با آن تمرکزی که در برنامه های خود انجام دادیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: شعار ما این است که ما باید به گونه ای حرکت کنیم که هیچ گاه مورد غافلگیری فناورانه یا راهبردی قرار نگیریم و همچنین همواره دشمن خود را در این موضع قرار دهیم یعنی او نداند که ما چه داریم که می توانیم با آن مقابله کنیم.
وی افزود: یکی از شش سازمان مذکور، سازمان صنایع دفاعی ماست که جنگ افزارهای انفرادی، راکت ها و موادی که مورد استفاده برای بخش های صنعتی را تولید می کند.
دهقان گفت:در حدود 4900 قلم مواد اولیه ای که فلزی و غیر فلزی است در صنایع دفاعی برای ما کاربرد دارد،در کنار این ما بیش از 9500 فناوری در مجموعه صنایع دفاعی برای تولید سلاح و مهمات و جنگ افزارهایی داریم که کاربرد دارد.
وی افزود:در حوزه آن موارد بیش از 4000 قلم راچه در درون صنایع دفاعی و چه در همکاری با بخش خصوصی کاملا بومی کردیم.
دهقان تصریح کرد:در حوزه فناوری ها، ما 6000 از 9500 فناوری را کاملا مستند، بومی شده و داخلی کردیم و بقیه را هم در برنامه داریم که این کار را خواهیم کرد.
وی گفت: در حوزه مواد انفجاری وآتش زا سعی کردیم در آنها کیفیت و قدرت انفجاری را بالا ببریم ضمن این که به سمت هوشمند سازی مهمات هم پیش رفتیم.
دهقان درباره صنایع دریای نیز گفت: ما هم در بخش زیرسطحی ها ، امروز در کلاس زیر سطحی های متوسط جزو محدود کشورهایی هستیم که توان طراحی و تولید این زیردریایی ها را با کارکردهای عملیاتی بسیار بالا داریم که اینها می توانند با خود اژدر حمل و به مدت طولانی دریانوردی کنند و با اهداف مختلف درگیر شوند.
وی افزود: این زیر دریایی در حال طی کردن آزمایش های عملیاتی است و پس از آن به نیروی دریایی تحویل خواهد شد.
دهقان گفت:ما در زیردریایی سبک به طور کامل طراحی و تولید می کنیم و دائم هم تحویل نیروی دریایی ارتش و سپاه می دهیم.
وی تصریح کرد: در نیروی دریایی سنگین هم الان با توان طراحی که به وجود آمده سطح بالاتر را هم تولید کنیم.
وزیر دفاع و پشتیابی نیروهای مسلح گفت: امروز ما قادریم که ناوشکن ها را طراحی و تولید کنیم،قبلا جماران بود،امروز دماوند کارش تمام شده و در آینده نزدیکی آنرا تحویل می دهیم که تفاوت های بسیار جدی چه در حوزه تسلیحاتی و مخابراتی و توانایی انجام ماموریت نسبت به قبلی دارد.
وی افزود:این امکان امروز برای ما وجود دارد که بهترین کلاسهای شناورهای تندور را طراحی و تولید کنیم.
دهقان گفت:امروز دو فروند از موشک های کروز در رونمایی عرضه شد، موشک نصر بصیر و قدیر که سال آینده قدیر به مقتدر با بردی دو برابری منتقل خواهد شد.
وی افزود: چیزی که در این موشک ها مهم است فناوری های است که ما توسعه دادیم و در آنها به کار بردیم یعنی سیستم های هدایت چندگانه در آنها قرار دادیم تا از اثرپذیری از جنگ الکترونیک دشمن نداشته و از مسیر منحرف یا در مسیر منهدم نشوند که این یک قابلیت راهبردی است که امروز ما از آن بهره مند هستیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح گفت: ما به سمت سامانه های پایه یا پلتفورم ها رفتیم، یعنی این گونه نیست که اگر ما موشکی را می سازیم که در دریا استفاده می شود، ما سعی می کنیم که آن را هواپایه هم بکنیم، مثلا موشک قادر را روی هواپیمای اف -4 نصب کردیم به گونه ای که این هواپیما از برد موشکی 4 تا 5 کیلومتری به برد 200 کیلومتر رسیده است، این همان نوآوری های فناوری است که در جهت قابلیت برتر ساز استفاده می شود.
وی افزود: توانسته ایم تا موشک های مختلف را هواپایه کنیم، روی هلی کوپترها، هواپیماها و دریا ببریم درحالی که زمین پایه بوده است.
دهقان درباره هوافضا گفت: شاید بیشترین توجه را روی این بخش از کار داریم که در اصل جنبه ای از بازدارندگی موثر ما در این حوزه است.
وی افزود: در چند زمینه کار می کنیم از جمله موشک های زمین به زمین که هم سوخت جامد و هم سوخت مایع هست.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، کاهش زمان آماده سازی و پرتاب موشک ها، افزایش برد و دقت، افزایش زمان ماندگاری سوخت را از جمله اهداف در تولید موشک ذکر کرد و گفت: ما امروز مدت زمان ماندگاری سوخت مایع و جامد خود را به مرز 10 سال رسانده ایم.
وی افزود : در بخش هوا فضای ما یک بخش هم مربوط به سامانه های پدافندی است که ما امروز در رده های برد کوتاه ، متوسط و بلند در بهترین وضعیت از نظر تجهیزات هستیم، یکی صیاد دو بود که اخیرا آزمایش شد و به زودی هم صیاد 3 را آزمایش خواهیم کرد که اینها همه سطوح هوایی ما را در مقابل با تهدیدات پوشش می دهند.
دهقان گفت: ما سازمان دیگری داریم به نام توان که پیش از این شرکت باتری ها بود،امروز توسعه پیدا و ما را به مرزها و فناوری جدید وارد کرده است، ما امروز در این مجموعه در بخش انرژی بادی، انرژی خورشیدی، باتری های مختلف حرارتی و لیتیومی ورود پیدا کرده ایم .
وی گفت: در صنایع الکترونیک هم امروز ما ادعا می کنیم که قادر به تامین ارتباط امن و پایدار در سطح نیروهای مسلح هستیم،امروزه در بحث جنگ الکترونیک، شنود راداری و مخابراتی، بحث رادارهای با فناوری های جدید، در جنبه های اپتیکی همه را داریم.
دهقان تصریح کرد: در نمایشگاه امروز 485 محصول را به نمایش گذاشتیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمینه دیپلماسی دفاعی گفت: آنچه که در این زمینه تعقیب می شود این است که بتوانیم تصویر درست و واضحی در حوزه دفاعی از خودمان عرضه کنیم و از آن طرف در سایه همکاری هایی که شکل می گیرد، ضریب امنیت ملی خود را ارتقا دهیم.
وی افزود: این امر زمانی می تواند محقق شود که ما در بعد نظامی و بعد سامانه های دفاعی خودمان در حدی از توانا باشیم که این تعاملات بتواند به طور طبیعی شکل بگیرد.
دهقان تصریح کرد: این بده بستانی که در تعاملات شکل می گیرد به سمتی می رود که اهداف و منافع ملی را تامین کند.
وی گفت: طی یک سال گذشته ما در تعاملاتمان با کشورهای مختلف چه منطقه ای و چه فرا منطقه ای گامهای بلندی برداشته ایم و در همین بازه زمانی تا پایان سال هم این مسیر را تکمیل می کنیم.
دهقان افزود: کشورهای همسایه که جای خود دارد،ما با عراق، با آذربایجان،ارمنستان، تاجیکستان و عمان سفر متقابل داشتیم، با چین روابط خوبی برقرار کردیم، من سفری به روسیه داشتم و آبان ماه امسال میزبان وزیر دفاع روسیه خواهیم بود.
وی تصریح کرد: در مورد چین برای اولین بار سفر مستقل وزیر دفاع با دعوت خود آن کشور صورت می گرفت که این خود در شرایط مذاکرات هسته ای و عضوی از شورای امنیت بودن و زمینه های همکاری که تعریف کردیم دال بر این است که جمهوری اسلامی ایران در جایگاه رفیعی قرار گرفته است که دیگران کشور ما را در موضع تاثیر می دانند و علاقه مند به برقراری ارتباط با آن هستند.
دهقان گفت: امسال بنا داریم در حوزه همه کشورهای همسایه ارتباطات را برقرار کنیم، آنها ابراز تمایل کرده اند، ما هم داریم دنبال می کنیم تا بتوانیم در فضایی که الان به وجود آمده و دنیا طالب برقراری ارتباط با ما هست این ارتباطات را برقرار کنیم و نیز تعمیق و توسعه ببخشیم تا بتواند فضا و محیط امنیتی ما را بسیار مناسب تر کند و کشور به سمت توسعه فزونتر گام بردارد.
سردار دهقان:
پاسخ ایران به هر تجاوزی کوبنده خواهد بود / برد موشک کروز قدیر 2 برابر خواهد شد
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به ساقط شدن یک فروند پهپاد اسرائیلی در نزدیکی نطنز گفت: جمهوری اسلامی اعلام کرده است که هر نوع تجاوزی از طرف هر نیروی بیگانه ای در هر شرایطی انجام شود حتما پاسخ کوبنده و تمام کننده دریافت می کنند.
کد خبر 2356873
نظر شما