به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد رهبر ظهر سه شنبه در مجمع اجلاس اساتيد بسیجی در سالن صبا اظهار كرد: امروز در مرز فساد مالي سيستمي هستيم و فساد سيستمي در زماني اتفاق مي افتد كه نهادها و قوانين تابعي از فساد باشند و بي ترديد اگر فساد سيستمي شود مقابله با آن دشوار است.
وي عنوان كرد: بحث مفاسد اقتصادي يكي از مسائلي است كه رهبري بر آن تاكيد دارند و بر اين مبنا فساد به سه لايه فكر و انديشه اقتصادي، تصميم گيري و تصميم سازي و مرحله عمل واجرا تقسيم بندي مي شود و در حقيقت فساد در مرحله عمل و اجرا شكل مي گيرد.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران تاكيد كرد: فساد در مرحله فكر و انديشه شكل مي گيرد و در فرآيند تصميم گيري قوام پيدا كرده و در مرحله عمل و اجرا شكل مي گيرد.
رهبر عنوان كرد: بي كفايتي حرفه اي و قدرت اختيار بدون نظارت، حاكميت رابطه به جاي ضابطه و سياسي شدن مسائل؛ در بروز فساد نقش دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران عنوان كرد: شفاف نبودن مقررات، ناآگاهي مردم، فقدان نظارت عمومي، ضعف نظام كيفري و قضايي، ضعف نظارت سيستمي و نبود امنيت شغلي بخش ديگري از علل و عوامل فساد است.
وي با اشاره به اينكه ما توان مقابله با فساد را نداريم، افزود: تا هنگامي كه نظام اداري اصلاح نشود نمي توان به سمت عدالت قضايي پيش رفت و بي ترديد همان طور كه رهبري فرمودند با دستان كثيف نمي شود شيشه را تميز كرد.
وي يادآور شد: قراردادهاي خارجي، استقبال بيش از حد نياز از خريدهاي خارجي، معاملات داخلي و پيمانكاري، فرار مالياتي و گسترش فرهنگ قانون گريزي از مصاديق فساد است و در اين رابطه وظيفه حاكميت ايجاد نظم است.
وي فساد را مانعي بر سر راه سرمايه گذاران دانست و افزود: يكي از علل و عوامل تورم در فساد نهفته است و از سويي ديگر در حال حاضر قبح فساد در كشور شكسته شده و فرهنگ مقابله با فساد جايگاه خود را در جامعه از دست داده است.
نظر شما